|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Jojostrongman
|
Zaslal: po říjen 31, 2016 6:21 pm Předmět: Cvičenie po 40-tke |
|
|
Čaute, chalani. Mám práve po 40-tke: cvičím už 25 rokov.
Tých starších sa chcem opýtať na skúsenosti, ako ďalej cvivčiť, aby to človeku vydržalo aj do 70-tky, ak Súdruh tam hore dá.
Napríklad, či znížiť váhy a robiť viac opakovaní (napr. 20-40), alebo vyradiť niektoré cviky, ktoré by vzhľadom na vek boli rizikové (napr. mŕtvola.)
Za akékoľvek postrehy vopred ďakujem.
Jojo _________________ The Iron never lies to you.
Naposledy upravil Jojostrongman dne po říjen 31, 2016 6:30 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Berserk_Grom

|
Zaslal: po říjen 31, 2016 6:27 pm Předmět: |
|
|
oplati sa vobec trenovat ked nemozes mrtvolu robit? (jk)
ved pouzi trochu sedliackeho rozumu ak cvicis fakt 25 rokov, mal by si sa uz poznat co mozes a co nie, ked ta nieco boli a nerobi ti ten cvik dobre tak ho nerob, nie si sutazny lifter ani kultik aby si musel nieco nevyhnutne robit. preco by si mal prestat robit nejaky cvik, ked ti nerobi zle, iba pretoze ti to niekto povie ze je rizikovy? :D Nikto nepozna tvoje telo lepsie ako ty.
Vzhladom na tvoj vek, kedze nemas sutazne ambicie a ide ti o zdravie a dlhovekost, ti odporucim jedine necvicit s tak vysokou intenzitou ako si cvicil v mladosti (ak si to teda neflakal), nezanedbaval ivalitne rozcvicenie a strecing, a porozmyslal nad TRT ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po říjen 31, 2016 6:30 pm Předmět: |
|
|
Tohle řeším taky, ale nevím, jestli ti budu umět dát vyčerpávající odpověď, sedmdesát mi ještě nebylo. :) Z mého dnešního pohledu se mi zdá klíčové neřešit jen výkony, ale spolu s nimi i zdravotní aspekty - dobrou mobilitu, techniku, kvalitní stravu a odpočinek, regeneraci obecně. Podle mě to nejde ani tak o konkrétní cviky, nebo počet opakování, ale aby člověk poslouchal vlastní tělo, našel si čas, aby se trochu vzdělal a celkově to bral odpovědněji než za mlada, kdy tělo člověku leccos odpustí. Pokud tohle budeš mít splněno, tak nevidím problém v tom dostat se i po čtyřicítce do stejné či dokonce lepší kondice a formy než jakou jsi měl ve dvaceti.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jojostrongman
|
Zaslal: po říjen 31, 2016 7:40 pm Předmět: |
|
|
Dík za rady. Ako príklad uvediem kamoša v mojom veku, s ktorým som cvičil. Fakt nič neflákal, cítil sa skvele. Jedného dňa mu pri mŕtvole, pri rozcvičovacej sérii, rupla platnička tak nešťastne, že lekár mu odporučil úplne skončiť. Čiže samotný pocit človeka je subjektívny; vekom sa môžu prejaviť dovtedy skryté defekty. Ja som zatiaľ OK. Len ma zaujímajú skúsenosti starších cvičencov. _________________ The Iron never lies to you.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po říjen 31, 2016 8:25 pm Předmět: |
|
|
| Jojostrongman napsal: | | Dík za rady. Ako príklad uvediem kamoša v mojom veku, s ktorým som cvičil. Fakt nič neflákal, cítil sa skvele. Jedného dňa mu pri mŕtvole, pri rozcvičovacej sérii, rupla platnička tak nešťastne, že lekár mu odporučil úplne skončiť. Čiže samotný pocit človeka je subjektívny; vekom sa môžu prejaviť dovtedy skryté defekty. Ja som zatiaľ OK. Len ma zaujímajú skúsenosti starších cvičencov. |
Jednoduše. Nehrotit to, poslouchat tělo, sehnat si dobrého trenéra se kterým budeš občas cvičit a bolístky konzultovat s fyzioterapeutem.
Cokoliv může kdykoliv rupnout, ale přínosy které cvičení přináší jsou mnohem větší než rizika.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po říjen 31, 2016 9:24 pm Předmět: |
|
|
43, aktuálně žádný problém krom ramena při benči, ale i to se dává dohromady. řešíš hovadiny, až ti bude 60 tak bych se nad tím zamyslel...
jediný co můžu doporučit je jeden trénink v týdnu místo činek zařadit kolo nebo něco podobnýho... kondice je víc než biceps.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: po říjen 31, 2016 10:34 pm Předmět: |
|
|
Je to pořád stejný.
Jasně si uvědomit co vlastně chci a proč.
Naučit se vnímat svoje tělo.
Zvyknout si na to, že holt občas něco bolí ... občas furt:-) ... ale dokud vždy něco jiného, tak je vše v pořádku:-).
Uvědomit si, že rupnout může kdykoli cokoli komukoli. I při perfektní technice, zahřátí, rozcvičení a podobně. Věk s tím nemá až tak moc co dělat ... při splnění uvedených podmínek, samozřejmě. Takže mít strach z tohoto = zajít si rovnou do krematoria a poptat se kdy mají volný termín.
Platí ve 20 ... 30 ... 40 ... a tak dál. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: út listopad 01, 2016 7:18 am Předmět: |
|
|
Jagr ma 44, Brian Shaw ma 34 let, Savickas 41 a ty resis jak cvicit ve ctyriceti ? No jak asi....naplno
|
|
| nahoru |
|
 |
Trubens
|
Zaslal: út listopad 01, 2016 9:14 am Předmět: |
|
|
| sk napsal: | | Jagr ma 44, Brian Shaw ma 34 let, Savickas 41 a ty resis jak cvicit ve ctyriceti ? No jak asi....naplno |
1. Shaw ma 34, tak neviem co ho tu pleties...
2. Jagr si moze s nasimi vyplatami utierat kakac, takze aj jeho regeneracne procedury mozu byt a vlastne SU vysoko efektivne + kto vie co este uziva (nenarazam na AS)
3. Porovnavat genetiku Savickasa a Shawa s tazatelom (v myslienke "Ked mozu oni, preco nie ty ??")..... ? :D... Dobre ti ide...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út listopad 01, 2016 9:34 am Předmět: |
|
|
Bohužel, věk s tím má co dělat. Čím je člověk starší, tím lépe mu něco rupne. Tudíž, jak už bylo řečeno, čím je člověk starší, tím méně může ignorovat zahřátí, regeneraci, mobilitu, ...
Rando, Jágr může mít regenerační procesy jakékoliv, ale ty by mu byly houby platné, kdyby je nepřispůsobil svému věku a neměl výjmečnou stavbu těla.
Naposledy upravil Mablung dne út listopad 01, 2016 9:39 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: út listopad 01, 2016 9:34 am Předmět: |
|
|
Čtyřicítka je snad nějaká mezní věková hranice?
Já se tedy cítím pořád stejně, akorát možná s tím rozdílem, že si umím vše lépe vychutnat. Mluvím samozřejmě o cvičení _________________ Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: út listopad 01, 2016 9:35 am Předmět: |
|
|
Zalezi jak moc jsi rozbitej z predchoziho sportovani. Kazdopadne uz to asi nema cenu hrotit, sila jde pomalinku do haje a vratit se zpatky po prestavkach vynucenych zranenimi je temer nemozny. Musis pocitat s tim, ze ztracis pruznost, sila je sice jeste porad v pohode, ale telo uz je dost krehky.
Konkretne mrtvy tahy bych delal dokud to pujde, byt bych je nechodil na krev. Z vlastni zkusenosti vim, ze mne bez nich zacnou hodne zlobit zada (rad bych se na ne vykaslal, ale bohuzel nemuzu). U ostatniho bych se ridil pocity, pokud mi neco nesedi a boli to, snazit se to nahradit jinym cvikem.
Naposledy upravil drlift_ dne út listopad 01, 2016 9:37 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út listopad 01, 2016 9:37 am Předmět: |
|
|
| Jojostrongman napsal: | | Dík za rady. Ako príklad uvediem kamoša v mojom veku, s ktorým som cvičil. Fakt nič neflákal, cítil sa skvele. Jedného dňa mu pri mŕtvole, pri rozcvičovacej sérii, rupla platnička tak nešťastne, že lekár mu odporučil úplne skončiť. Čiže samotný pocit človeka je subjektívny; vekom sa môžu prejaviť dovtedy skryté defekty. Ja som zatiaľ OK. Len ma zaujímajú skúsenosti starších cvičencov. |
Nic ti nebrání zajít jednou za čas na kontrolu - fyzio, krev, orto když něco bolí - já to taky tak dělám. Výhoda tohoto věku je v tom, že máš zkušenosti s vlastním tělem a peníze na kvalitní jídlo a kvalitní péči, tak toho využij.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: út listopad 01, 2016 10:39 am Předmět: |
|
|
| Trubens napsal: | | sk napsal: | | Jagr ma 44, Brian Shaw ma 34 let, Savickas 41 a ty resis jak cvicit ve ctyriceti ? No jak asi....naplno |
2. Jagr si moze s nasimi vyplatami utierat kakac, takze aj jeho regeneracne procedury mozu byt a vlastne SU vysoko efektivne + kto vie co este uziva (nenarazam na AS)
3. Porovnavat genetiku Savickasa a Shawa s tazatelom (v myslienke "Ked mozu oni, preco nie ty ??")..... ? :D... Dobre ti ide... |
chces snad rict, ze tazatel se jenom vzdalene priblizi narocnosti treninku tech lidi co jsem zminoval ? asi ne ze ? Takze jeho regenerace a genetika muze byt 10x horsi, protoze jeho treninky budou 10x (mozna vic) mene narocne ikdyz se bude snazit jet naplno
|
|
| nahoru |
|
 |
Berserk_Grom

|
Zaslal: út listopad 01, 2016 10:45 am Předmět: |
|
|
| sk napsal: | | Trubens napsal: | | sk napsal: | | Jagr ma 44, Brian Shaw ma 34 let, Savickas 41 a ty resis jak cvicit ve ctyriceti ? No jak asi....naplno |
3. Porovnavat genetiku Savickasa a Shawa s tazatelom (v myslienke "Ked mozu oni, preco nie ty ??")..... ? :D... Dobre ti ide... |
chces snad rict, ze tazatel se jenom vzdalene priblizi narocnosti treninku tech lidi co jsem zminoval ? asi ne ze ? Takze jeho regenerace a genetika muze byt 10x horsi, protoze jeho treninky budou 10x (mozna vic) mene narocne ikdyz se bude snazit jet naplno |
vole podivej kdo to napsal
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|