Extrémní překážkové běhy

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Extrémní překážkové běhy  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Extrémní překážkové běhy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jaký závod je nejtěžší ? (nejkratší a nejtěžší překážky)
Spartan race
20%
 20%  [ 1 ]
Gladiator race
0%
 0%  [ 0 ]
Predatro race
40%
 40%  [ 2 ]
Army run
40%
 40%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 5

Autor Zpráva
ZkaZZa

PříspěvekZaslal: ne říjen 16, 2016 2:31 pm    Předmět: Extrémní překážkové běhy Odpovědět s citátem

Ahoj.
Pro odborníky : Dokáže mi tady někdo porovnat obtížnost a celkově rozdílnost několika akci ?
Spartan race / Predator race / Army ran / Gladiator race ?
Jde i o co nejtěžší překážky a nejkratší trať.
Není to moje priorita a nemám čas vyzkoušet vše abych mohl sám porovnat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
JPS1

PříspěvekZaslal: po říjen 17, 2016 7:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

proč nejkratší trať? ty těžký bývají i dlouhý ne?
ZkaZZa

PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2016 12:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chci do toho jít čistě kvůli překážkám
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
chippie

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2016 8:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám dotaz, týkající se překážkových závodů a nechci kvůli tomu zakládat nové téma. Snad to tu nezapadne.

Příští rok bych chtěl některý z těchto závodů vyzkoušet. Pravděpodobně nejkratší variantu. Můj cíl je závod dokončit a užít si tu atmosféru. Co všechno potřebuju k tomu, abych závod dokončil? V jaké by měl být člověk kondici? Půlmaraton mám za 1:50, udělám přes 10 shybů. Tenhle rok jsem taky absolvoval B7čku v čase 19:42. Přes zimu budu pracovat na silové vytrvalosti a angličácích.

Stačí to?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mia.cw

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2016 9:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Samotný běh určitě nestačí - trestné angličáky za nepřekonané překážky tě hodně zdrží a navíc vyčerpají. Já se překážkových závodů účastním už několik let a podle mě je nejlepší kombinovat kondiční tréninky (silová vytrvalost, kruháče, CrossFit) + 1-2x týdně delší běh.

Neexistuje nějaký přesný tréninkový návod, který by tě dokonale připravil, ale určitě je důležité co nejvíce napodobit podmínky závodu a nejčastější pohyby - tzn. nebát se zařadit dynamické prvky, skoky a přeskoky, pneumatiku, lano, plazení se (ikdyby jen doma na zahradě ) ... Tohle se osvědčilo nejen mě, ale i mým svěřencům, kteří chtějí extrémní závody nejen přežít, ale taky se dobře umístit

chippie napsal:
Mám dotaz, týkající se překážkových závodů a nechci kvůli tomu zakládat nové téma. Snad to tu nezapadne.

Příští rok bych chtěl některý z těchto závodů vyzkoušet. Pravděpodobně nejkratší variantu. Můj cíl je závod dokončit a užít si tu atmosféru. Co všechno potřebuju k tomu, abych závod dokončil? V jaké by měl být člověk kondici? Půlmaraton mám za 1:50, udělám přes 10 shybů. Tenhle rok jsem taky absolvoval B7čku v čase 19:42. Přes zimu budu pracovat na silové vytrvalosti a angličácích.

Stačí to?
xMichalx

PříspěvekZaslal: čt listopad 03, 2016 9:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi se všichni shodneme na tom, že je to překážkový běh, tudíž běh je základ a je potřeba ho trénovat, ale jak už bylo zmíněno výše, samotný běh nestačí, protože daleko lepšího běžce než jsem já mohu "předběhnout" (v celkovém umístění) díky dobře zvládnutým překážkám.

Pokud chceš jen dokončit a užít si to, tak ti aktuální schopnosti (1/2 maraton za 1:50 a 10 shybů v kuse) stačí. Kdybys ale pomýšlel na nějaké lepší umístění, tak by bylo určitě potřeba zamakat na technice zvládnutí překážek (ručkování, plazení, balanční překážky atd) a všeobecné kondici, protože jedna série trestných angličáků dokáže člověka slušně sundat když jde celý závod v tempu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: