|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
kraken1888
|
Zaslal: so listopad 26, 2016 8:48 pm Předmět: Trénink 6x týdně |
|
|
Zdravim všehny :) chtěl bych se poradit o cvičení 6x týdně chtěl bych nabrat svali aji objem teď něco o mě: výška: 195cm váha: 138kg a teď se nelekněte věk: 15 let. Vím sem tlustý prase proto z toho chci něco udělat tak bych se sváma chtěl pobavit co byste mě doporučili za cviky a tak chtěl bych cvičit 6x týdně nejmíň 5x díky za odpovědi zatím.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Berserk_Grom

|
Zaslal: so listopad 26, 2016 8:53 pm Předmět: |
|
|
muzes jit treba
A: nohy
B: prsia, ramena, ruky
C: chrbat
a tohle stridat dokola. dej volno az se budes citit slabej. cviky si najdi sam
|
|
| nahoru |
|
 |
Milda18
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: so listopad 26, 2016 9:52 pm Předmět: |
|
|
6x ani 5x neni optimálne ak začínaš. S kľudom daj 3x týždenne fullbody na strojoch, postupne sa uč techniku základných cvikov, nezanedbávaj kardio...Proste niečo na spôsob GPP. Ja mať terajší rozum vtedy, tak to robím presne takto. Máš čas v 15 rokoch, nič ti neujde.
|
|
| nahoru |
|
 |
kraken1888
|
Zaslal: ne listopad 27, 2016 1:33 am Předmět: |
|
|
To právě ten strongman mě taky dost zaujal dobře že sem to slyšel aji od jiných :D akorát problém že já bydlím v takovím prdelákově že tady není žádnej strongman : ( moc bych chtěl byt strongman :D ale je problem že nikdo takovej tady není : (
|
|
| nahoru |
|
 |
dogeatdog
|
Zaslal: ne listopad 27, 2016 9:32 am Předmět: |
|
|
Jestli mas opravdu skoro 140 kilo v patnacti, tak zapomen na to, ze cviceni staci.
V prvni rade si dej do poradku JIDELNICEK a kompletni zivotospravu, protoze tech faktoru ktere te dostaly tam kde jsi bude rozhodne vice nez jen to, ze jsi necvicil. Nejak ses tam dostal, popremyslej.
V patnacti a v silne obezite kasli na megatreninky, zacni jidelnickem a pravidelnym pohybem (kolo, rychla chuze, beh, plavani), uz ted dostava tvoje telo neskutecny zahul nadvahou. S tvou nadvahou jeste zacit tahat kdovi kolik kilo (protoze wannabe strongman), tak tve klouby a kosti budou nadsene a neni nad to ve triceti lozit jak kripl, pripadne mit pater jak paragraf. _________________ "Expose your weaknesses and work on them." Arnold Schwarzenegger
|
|
| nahoru |
|
 |
kraken1888
|
Zaslal: ne listopad 27, 2016 12:35 pm Předmět: |
|
|
Ok díky za rady ale stím bych asi taky potřeboval se vším pomoct četl sem hodně fora a tak ale takhle to je mnohem lepší si stím popovídat, jestli byste měli čas a takhle mě pomáhali tak by to bylo dobrý :) díky za rady :) piště dál :D
|
|
| nahoru |
|
 |
doNny_

|
Zaslal: ne listopad 27, 2016 1:38 pm Předmět: |
|
|
Při tvé váze bych běh na klouby nedoporučoval ... ta chůze, kolo či plavání by mohlo stačit.
|
|
| nahoru |
|
 |
dogeatdog
|
Zaslal: ne listopad 27, 2016 2:34 pm Předmět: |
|
|
Na tvem miste bych se hodne venoval kardio treninku, abych shodil z tela tuky, takze kazdy trenink zacit 10-15 minut kardiem, potom nejakych 45-60 venovat fullbody treninku a na zaver idealne 30-40 minut kardia ve spalovaci (fat burn) tepove frekvenci, prirozene nevim jak jsi na tom fyzicky, ale nekam tam se snaz smerovat. V prubehu treninku popalis sacharidy v krvi a nasledne kardio finale saha dost silne do tuku. Coby kardio muze bohate stacit treba pas - rychlejsi chuze (tempo podle srdecniho tepu).
Ta poznamka nademnou o opatrnosti pri behu je na miste, tam asi urcite pockat az pujdes na normalnejsi vahu at si nedobijes klouby.
Pro zacatek vrele, opravdu vrele doporucuji si peclive hlidat jidlo - tri hlavni kvalitni jidla plus dve male svaciny (dopoledne, odpoledne) at nahodis metabolismus. Pitny rezim - voda, voda, voda. Pokud pijes sladke sracky nebo jis nekvalitni jidlo, pokud chces uspech, musis to kompletne prekopat. V patnacti to bude chtit podporu rodicu, nejvetsi "nepritel" byva casto zakopanej tam, kdy maminky s laskou podstrojuji kila rychlych cukru
Jestli to myslis opravdu vazne, zaloz si tady blog az zacnes makat, tj trenink i vypis stravy (bud uprimnej sam k sobe), at mas feedback od lidi, kteri se fitness venuji v nekterych pripadech desitky let. Idealne prihod fotku tela, tady se ti nikdo smat nebude, ale muze to pomoct pro predstavu jak na tom asi jsi.
Pokud opravdu chces, pujde to. _________________ "Expose your weaknesses and work on them." Arnold Schwarzenegger
|
|
| nahoru |
|
 |
kraken1888
|
Zaslal: ne listopad 27, 2016 5:34 pm Předmět: |
|
|
Hej moc díky za všechny rady moc si toho vážím určitě udělám všechno cos říkal kámo moc smě pomohl :)
|
|
| nahoru |
|
 |
kraken1888
|
Zaslal: po listopad 28, 2016 5:57 pm Předmět: |
|
|
Všem moc děkuju :) Ještě bych potřeboval pomoct stím jídelníčkem jestli byste byli tak hodní :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: po listopad 28, 2016 6:08 pm Předmět: Re: Trénink 6x týdně |
|
|
| kraken1888 napsal: | chtěl bych nabrat svali aji objem ...
... Vím sem tlustý prase proto z toho chci něco udělat |
Tak máš dvě možnosti, dál žrát jako prase, ale začít pravidelně a intenzivně cvičit, získáš sílu, při tvých rozměrech hodně síly
Nebo silnou redukci, protože na 195cm mít 138 kilo je hodně tuku, vzhledem k tomu že máš nejspíš minimum svalů
Doporučuji ti ketózu, jak z mých zkušeností, tak i ostatním fungovala, a pokud někdo má vyloženě sádla na rozdávání, tak v ketóze půjde tuk podle mě mnohem rychleji dolů než jen při omezení kalorií
Celé to spočívá v tom, nejíst cukry. Ani rychlý (sladkosti), ani pomalý (brambory, rýže, vločky, hranolky, knedlíky, rohlíky, pečivo ...).
Jediný, co budeš jíst, je jakýkoliv maso, zelenina (zelená, barevná minimálně), tuky (jakýkoliv tuky, oříšky, sýry, bůčky, vajíčka, to je jedno). Vpodstatě tahle trojka - maso, zelenina, tuky se furt opakuje.
Je to celý o tom, že po pár dnech (2-5 u mě) se dostaneš do ketózy = vyčerpá se ti glykogen uloženej ve svalech, stáhneš vodu, a tvoje tělo pojede na ketony a transmastné kyseliny, takže rovnou budeš pálit tuky. Je to naprosto zdravý a pro člověka přirozený, nic v tomhle nehrozí. Sám jsem to vyzkoušel mnohokrát a teď to jedu znova, cítím se suprově, klesl mi krevní cukr, klesl celkovej cholesterol, LDL cholesterol klesl, HDL cholesterol stoupl.
Nevýhoda je budování svalů, který není tak účinný jako při cukrování, holt inzulín je fakt znát. Každopádně svaly nabereš, vidím to na sobě, a brutálně stáhneš tuk. je potřeba to ale držet déle, ideálně pár týdnů.
|
|
| nahoru |
|
 |
kraken1888
|
Zaslal: út listopad 29, 2016 8:47 am Předmět: |
|
|
Díky za další dobrou radu. Bych potřeboval poradit co si teda dávat na snídani a ve škole. Nějaký celozrný pečivo? Nebo něco takovího ?😃 A ještě kolikrát za den jíst?
|
|
| nahoru |
|
 |
Berserk_Grom

|
Zaslal: út listopad 29, 2016 8:49 am Předmět: |
|
|
snidane vajicka/orechy, na stredni jsem si bud braval maso nebo tvaroh.
staci 3-4x denne
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út listopad 29, 2016 10:44 am Předmět: |
|
|
| dogeatdog napsal: | Jestli mas opravdu skoro 140 kilo v patnacti, tak zapomen na to, ze cviceni staci.
V prvni rade si dej do poradku JIDELNICEK a kompletni zivotospravu, protoze tech faktoru ktere te dostaly tam kde jsi bude rozhodne vice nez jen to, ze jsi necvicil. Nejak ses tam dostal, popremyslej.
V patnacti a v silne obezite kasli na megatreninky, zacni jidelnickem a pravidelnym pohybem (kolo, rychla chuze, beh, plavani), uz ted dostava tvoje telo neskutecny zahul nadvahou. S tvou nadvahou jeste zacit tahat kdovi kolik kilo (protoze wannabe strongman), tak tve klouby a kosti budou nadsene a neni nad to ve triceti lozit jak kripl, pripadne mit pater jak paragraf. |
S tímhle souhlasím. Tohle bude o kompletní změně životosprávy. Na druhou stranu pokud si vyřešíš stravu (já bych neexperimentoval s ketózami a podobně a najel na stravování 3 hlavní jídla + 2 menší svačiny) a začneš se trochu hýbat, pro začátek by stačily "lehčí" aktivity jako rychlá chůze, rotoped, tak ta hmotnost by mohla začít jít poměrně rychle dolů. Cvičení v posilovně bych začal velice opatrně a určitě se nehnal do velkých vah a mega tréninkového objemu, protože se budeš muset naučit s největší pravděpodobností úplné základy jako držení těla, správné dýchání atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|