|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Posíláš tvaroh na noc? |
| Jo, klidně chvílu před spaním |
|
70% |
[ 14 ] |
| Ne, jdu spat hladovej, aby tělo regenerovalo |
|
30% |
[ 6 ] |
|
| Celkem hlasů : 20 |
|
| Autor |
Zpráva |
Dave1913

|
Zaslal: po prosinec 12, 2016 7:02 am Předmět: Tvaroh na noc |
|
|
Zdar chlapi.
Kolikrát jsem četl/slyšel názor, že tvaroh na noc je špatnej, že tělo by mělo v noci regenerovat a ne trávit celou noc kasein, co si o tom myslíte? Já jsem byl zvyklej tvaroh před spaním jíst. _________________ vfab
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
speedy

|
Zaslal: po prosinec 12, 2016 7:57 am Předmět: |
|
|
To je blud. Telo sa ani nezapoti aby ti ho spracovalo. Rozhodne ti to nebude travit celu noc pokial ho nenapchas do seba 1kg. (Potom aspon nebudes tak hladny rano)
Toto moze trapit akurat tak tych s intoleranciou, ak nemaju tu zazracnu tabletku po ruke.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: po prosinec 12, 2016 9:41 am Předmět: |
|
|
Blud to samozrejme neni a je prokazane, ze tvaroh negativne ovlivnuje kvalitu spanku, i kdyz zase ono uz je prokazane snad uplne vsechno, kazdopadne za sebe bych se snazil mit co nejlepsi spanek, protoze benefit z hormonalnich procesu behem spanku prevysuje benefit z uzivani tvarohu (nebo cehokoiv jineho legalniho) a jedine, co mi dava smysl rvat do sebe pred spanim je ZMA (treba Zinc Matrix od Reflexu), ktery naopak kvalitu spanku velmi pozitivne ovlivnuje (pokud si neuvaris na treninku CNS, to pak nepomuze ani rana popelnikem do hlavy).
|
|
| nahoru |
|
 |
speedy

|
Zaslal: po prosinec 12, 2016 10:50 am Předmět: |
|
|
Uh oh, ja ze sa bavime o jedle a nie o doplnkoch vyzivy. Dave vari si to myslel tak, ze si das tvaroh akutne pred spanim za ucelom docielit maximalne mozne stimulovanie rastu?
Olejnas mas o tom vedecku studiu? Doloz. Ohanat sa kvalitou spanku (v spojitosti s tvarohom), ktora je i tak ovplyvnena inymi podstatnejsimi faktormi je nepodstatna.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: po prosinec 12, 2016 12:04 pm Předmět: |
|
|
Prvně je si nutné uvědomit, že není kasein jako kasein a že tvaroh není micelární kasein, ale kaseinát vápenatý, který má velmi nízkou vstřebatelnost. Pokud tedy žiji v panice, že přes noc z pěti sérií dřepu zkatabolizuji, tak tam chci posílat micelární kasein, ale určitě ne tvaroh. Osobně jsem micelární kasein zkoušel brát a regeneraci to nijak nezlepšilo, akorát ze mě každé ráno vypadlo o pár deka víc hoven.
A co se spánku týče. Zásadní problém je, že trávení kaseinu má devastující vliv na spánek. Spánek je neklidný a povrchní. Vzniká pocit plnosti a to má někdy vliv nejen na spánek, ale i na ranní chuť k jídlu. Způsobuje to trávicí enzym rennin (chymosin), který je hojně zastoupen u dětí, ale u dospělých je s věkem nahrazen produkci pepsinu. Dospělí tedy tráví hůř nejen mléko, ale o to více tvaroh nebo kasein.
http://www.vivo.colostate.edu/hbooks/pathphys/digestion/stomach/rennin.html
https://www.greatplainslaboratory.com/glutencasein-peptides-test
Když budeš mít zájem najdeš si na googlu zdroj tohohle i s dalšími odkazy (nechci porušovat pravidla).
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po prosinec 12, 2016 12:54 pm Předmět: |
|
|
vanička tvarohu na noc mi těžkla v žaludku, takže v tréninkový den, kdy mívám na noc ještě hlad, si rozmíchám micerální kasein - jak píše Olejňas - bříško je spokojené a spím jak mimino :) (což je relativní, když jsem viděl spánkový profil Olejňase... ale zase máme na to jiné měřáky :D)
|
|
| nahoru |
|
 |
refi

|
Zaslal: út prosinec 13, 2016 1:29 pm Předmět: |
|
|
Mám stejné zkušenosti jako Olejnas. Špatný spánek. A pokud si mám vybrat mezi kvalitním spánkem a téměř neregistrovatelným rozdílem v nárůstu hmoty díky tvarohu, vyberu radši spánek.
|
|
| nahoru |
|
 |
Trubens
|
Zaslal: út prosinec 13, 2016 5:06 pm Předmět: |
|
|
| refi napsal: | | Mám stejné zkušenosti jako Olejnas. Špatný spánek. A pokud si mám vybrat mezi kvalitním spánkem a téměř neregistrovatelným rozdílem v nárůstu hmoty díky tvarohu, vyberu radši spánek. |
Máš na to správny názor.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mmariner

|
Zaslal: st prosinec 28, 2016 8:34 pm Předmět: |
|
|
Tvaroh na oc no problém... do hodiny mám po něm hlad.. pochybuju že ho trávím nejak dlouho a spím jak batole...
|
|
| nahoru |
|
 |
KrystofK
|
Zaslal: st prosinec 28, 2016 9:30 pm Předmět: |
|
|
| Mmariner napsal: | | Tvaroh na oc no problém... do hodiny mám po něm hlad.. pochybuju že ho trávím nejak dlouho a spím jak batole... |
Pochybovat můžeš jak chceš, lidská biochemie a fyziologie je daná. Digesce a absorbce tvarohu trvá 5hodin minimálně. Je to pořád dokola, tvaroh na noc je kulturistický mýtus z devadesátek, biologická využitelnost absolutně mizivá, kýžený "antikatabolický" efekt taky prd a zažívací trakt, který by měl po celodenní práci být v klidu pak maká jak divý. Ve spánku má být hladké svalstvo relaxované a produkce digestivních hormonů, enzymů a dalších látek. na minimu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: st prosinec 28, 2016 11:12 pm Předmět: |
|
|
Ja som tiež roky zvyknutý zjesť tvaroh pred spaním, aj keď nie nejak veľa. Zvyčajne tak 120g. Na kvalite spánku necítim a aspoň som tam poslal nejaké bielkoviny.
Keď to niekomu robí problém, tak nech ho vyradí, ja to až tak neriešim. Kým pred spaním nedávaš pravidelne pol litra whiskey, si OK
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt prosinec 29, 2016 7:37 am Předmět: |
|
|
| KrystofK napsal: | | Mmariner napsal: | | Tvaroh na oc no problém... do hodiny mám po něm hlad.. pochybuju že ho trávím nejak dlouho a spím jak batole... |
Pochybovat můžeš jak chceš, lidská biochemie a fyziologie je daná. Digesce a absorbce tvarohu trvá 5hodin minimálně. Je to pořád dokola, tvaroh na noc je kulturistický mýtus z devadesátek, biologická využitelnost absolutně mizivá, kýžený "antikatabolický" efekt taky prd a zažívací trakt, který by měl po celodenní práci být v klidu pak maká jak divý. Ve spánku má být hladké svalstvo relaxované a produkce digestivních hormonů, enzymů a dalších látek. na minimu. |
Ja mam prvni jidlo kolem 14te a nekdy az kolem 17te. Mit hlad pres den mi nevadi, ale jit spat hladovy by na mne melo devastacni ucinek:)))
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurmo
|
Zaslal: čt prosinec 29, 2016 6:23 pm Předmět: |
|
|
A nejakej napad cim (mysleno jakym jidlem a ne doplnkem) ten tvaroh nahradit, pokud nechci jit spat hladovej? Tvaroh na noc mi zadnej problem nedela, ale aspon by byla i jina alternativa :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Berserk_Grom

|
Zaslal: čt prosinec 29, 2016 6:24 pm Předmět: |
|
|
| Jurmo napsal: | | A nejakej napad cim (mysleno jakym jidlem a ne doplnkem) ten tvaroh nahradit, pokud nechci jit spat hladovej? Tvaroh na noc mi zadnej problem nedela, ale aspon by byla i jina alternativa :) |
maso
|
|
| nahoru |
|
 |
ShDW
|
Zaslal: pá leden 20, 2017 9:45 am Předmět: |
|
|
Já někdy dávám na noc i vejce ... Pořád se všude říká, že jsou nejlepší na snídani, ale mě vyhovují spíš večer.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|