Dotaz ohledně tréninku a regenerace

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dotaz ohledně tréninku a regenerace  Úvodní stránka -> Trénink -> Dotaz ohledně tréninku a regenerace
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Skalka

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2017 1:16 pm    Předmět: Dotaz ohledně tréninku a regenerace Odpovědět s citátem

Zdravím všechny! Můj týden vypadá následovně:
pondělí - běh
úterý - prsa + záda
středa - běh
čtvrtek - běh
pátek - biceps + ramena + triceps
sobota - běh
neděle - hokejový zápas

Je v pořádku, že nemám žádný regenerační den? Po aktivitě si vždycky dávám BCAA. Únavu necítím tak zda to není jen v hlavě a přitom svaly jsou unavený.

Díky za odpověď.

Naposledy upravil Skalka dne po leden 09, 2017 1:28 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Olejnas

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2017 1:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kde máš nohy? Svého času Jágr dělal tisíc dřepů denně?!

Ale tak zase tam máš samostatný den na ramena a biceps, plus ty BCAA, to je zaklad

Jinak si o svém tréninku nenapsal nic, z čeho bys měl být unavený....
Skalka

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2017 1:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám od mala ohromnou sílu v nohách a nikdy jsem je moc nepotřeboval cvičit, tak proto tam nejsou.

Nevím, tak všude se dočítám, že regenerace je nesmírně důležitá, ale pro mě to je právě ten běh, tak se proto ptám :)
Olejnas

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2017 2:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Drep posiluje stred tela, ktery maji bezci bezne spatny, tedy krom jinych benefitu, jako hromonalni odezva apod. Variant drepu je nespocet. Rozhodne pokud necvicis nohy, delas spatne. Kolik toho nabehas a jakym systemem?
decarabas

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2017 2:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tiež by som chcel mať ohromnú silu v nohách

Určite technicky správne drepy zaraď, budeš z nich ťažiť aj v iných oblastiach. On beh je bezva, nič proti, ale v jeden deň miesto neho podrepovať nebude na škodu.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
člověk

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2017 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:

Já taky

Volná sestava:
http://www.youtube.com/watch?v=M9eTnVam068

18 let /// 180cm /// váha je parametr, který u mě nikdy nelze přesně určit :)
Dave1913

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2017 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dřep určitě dej, věř že tvoje nohy silné nejsou. A pokud máš zdání že jsou, posilni je ještě víc, nebude to na škodu.

Jinak nedá se říct, jestli toho je moc/málo. Nikde není intenzita. Není běh jako běh, některý je regenerační (výklus v nízké tepové frekvenci), některý může být na krev v tepovce okolo 170 a třeba 10 km).
Dal jsi nám málo informací na to, abychom to posoudili.
Magumi

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2017 2:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:

Kdo by nechtěl. :) Ale podle toho, co mám načteno, se u atletického výkonu láme poměr mezi přínosem a vloženým úsilím u dřepu zhruba u 2xbw pro high-bar dřep, tzn. pokud někdo dřepne dvojnásobek své hmotnosti, úsilí vložené do dalšího zlepšování mu například u hokeje víc nepomůže, a vyplatí se vložit ten čas do zlepšování jiných aspektů sportovního výkonu. Nějak mám ale pocit, že to není případ původního tazatele. ;)

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
KrystofK

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2017 7:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Skalka napsal:
Já mám od mala ohromnou sílu v nohách a nikdy jsem je moc nepotřeboval cvičit, tak proto tam nejsou.

I vzhledem k tomu, jak píšeš a jaký máš trénink, to není trénink ale dny + plus blíže nespecifická aktivita (běh )a dny + výčet svalových partií. Věř mi, že nemáš o nic silnější nohy, než drtivá většina tvých vrstevníků se stejnou hmotností.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2017 8:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v MF, driv nez se stal komercnim sberacem reklamy, vysly minimalne dva clanky o hokejistech
jednim byl i "osobni ochrance" Wayna Gretzkyho
bohuzel, uz mi pamet neslouzi, takze jmeno nedodam
ale byla to relaticne hrouda, cca 120kilo na 190cm
a frajer tam rozepisoval letni pripravu, kdy taky dost behal, ale spise kratke sprinty (starty) a pak posilovnu, a drepoval tusim pres dva metraky o hromade serii, pokud vim, noham venoval vic, nez prsum a zadum dohromady
ale psali to v MF...
(ale osobne si myslim, ze hokejisti poradny treningy na nhy potrebuji, viz treba sablikova, kdyz skakala do schodu s trenerem na zadech, v jednom rozhovoru uvadela, ze drepuje kolem 110 kilo, a to sama vazi polovinu)
nevim, co je tvym cilem, ale precti si clanek http://kulturistika.ronnie.cz/c-4191-mytus-nizkofrekvencniho-split-treninku.html
citace: " U těchto sportovců by velkou část tréninku měly zastupovat cviky pro rozvoj dynamiky a koordinace mnoha svalových skupin najednou. Izolace svalů je přesně to, čemu by se tito sportovci měli vyhýbat (s výjimkou kompenzačních a rehabilitačních cviků). Investujte svoji energii do cviků jako silové přemístění, dynamicky provedené goodmornings, trh a výraz s jednoručkou, výskoky na bednu, gluteham-raise, dragon flag… Zařaďte cviky s gumovými expandery, šplhejte na laně, přenášejte pytle s pískem…
Variabilita a pestrost tréninku, který neslouží jen prostému zvyšování maximální síly nebo svalových objemů, je prakticky nekonečná. Zapomeňte na nudný „klasický kulturistický split“, nejen, že Vám optimální zvýšení výkonnosti nepřinese, ale může Vás ve Vašem pokroku dokonce brzdit."
Frybis

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2017 10:00 pm    Předmět: Re: Dotaz ohledně tréninku a regenerace Odpovědět s citátem

Skalka napsal:
Po aktivitě si vždycky dávám BCAA. .

Prej jsou lepší bomby glutaminu

Nevím, nejsem profík ani závodník, a tak si myslím, že "jestli bcaa, nebo glutamin, nebo dvě dávky glutaminu" my stejně nepoznáme. Na tady té amatérské úrovni regeneraci zajistíš kvalitním a dlouhým spánkem. Pokud spíš prostě 5 hodin, ale ráno se cítíš dobře a nejsi unavený - tak OK. Taky je rozdíl když jdeš do posilky jednou za den, a zbytek dne se flákáš, tělo si odpočine. Profíci co mají dvoufázový tréninky tohle řeší, pro nás to je celkem zbytečný. Pak přijdou dny, kdy má někdo narozky nebo se jde chlastat, a najednou odpočíváš dva-tři dny. Taky regenerace

Rychle na stránku:

Přejdi na: