|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mablung
|
Zaslal: po leden 30, 2017 10:16 pm Předmět: svačina |
|
|
Už se tu chci nějakou dobu zeptat, ale zdá se mi, že se budu kapku ptát ve stylu "neznáte někdo nějaké perpetum mobile, které bych si mohl složit v garáží?". Ale, nejhorší výsledek, kterého se mohu dočkat je, že mi někdo řekne že jsem debil
K otázce. Hledám ideální svačiny. Požadavky - levné, zasytí, nemající příliš kalorií, nenáročné na přípravu (pro nadšené kuchaře. Nejsem nadšený kuchař), zdravé, májící hodně bílkovin, nízký glykemický index, dájí se jíst v kanceláři.
Třeba ideální je pro mnohé lidi tvaroh, ale mě nezasytí. Nezasytí mě ani zelenina. Mohu sníst kilo mrkve, mít plný žaludek a stejně budu mít hlad (respektive, spíš chutě jak těhotný).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Olejnas

|
Zaslal: po leden 30, 2017 10:32 pm Předmět: |
|
|
Voda s citronem :)
Promin na tuhle otazku se vazne neda jinak...
|
|
| nahoru |
|
 |
Olafekk

|
Zaslal: po leden 30, 2017 10:53 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
Osobně si dávám ke svačině buď cottage s pečivem nebo kus masa se zeleninou, občas jenom protein třeba s ovocem. Možnosti je spousta, záleží na tvých cílech a schopnostech trávit a spalovat.
At se daří.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petr Ondráček
|
Zaslal: út leden 31, 2017 7:42 am Předmět: |
|
|
Ideálně používám ořechy nebo sušené ovoce. První je drahý, druhý už má zase celkem hodně kalorií.
Na cesty si sebou beru Jerky, opět relativně dražší varianta.
Celkově asi budeš muset z požadavků něco ubrat. Dají se třeba doma dělat proteinové tyčinky, které jsou levné, ale zase se s nimi musíš patlat. Nebo si je koupíš a pak to zacvakáš. A taky to co má jen málo kalorií, tě moc nezasytí, takže musíš si rozmyslet co chceš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út leden 31, 2017 8:05 am Předmět: |
|
|
Já vím, mohl bych se quotnout s tím debilem. Ale občas člověk dostane dobrou odpověď i na debilní otázku
Moc netrávím a nepálím  . Maso se zeleninou je celkem dobrá alternativa, krom toho času stráveného v kuchyni. Ale asi budu muset najít nějaké jednoduché recepty (maso + syrová zelenina, nesnáším vařenou)
Ořechy drahé nejsou. Nějakých 30 - 40 Kč na na 500 kcal je rozumná cena. Jenže to není jídlo co zasytí. Ořechy jsou koncentrovaná energie (navíc je problém s chroupáním. Kdybych k mrkvi a kedlubnám přidal ještě oříšky, tak mě v práci zabijou)
Proteinové tyčinky co koupíš tě nezasytí, ani omylem. Ty jsou naopak dělané tak, abys chtěl více a více. Co se doma dělaných týče, nechci jíst příliš mnoho umělých sladidel.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: út leden 31, 2017 9:33 am Předmět: |
|
|
mam takovej ten mixer na ty smoothies a tam si muzes udelat cokoliv, bud zeleninove zaklady, pridas bilej jogurt nebo cottage syr a ma to i v pohode texturu, zasyti to docela dost a variaci si muzes vymyslet tolik, na co mas zrovna chut _________________ Happiness comes from lifting weights overhead.
|
|
| nahoru |
|
 |
Endo
|
|
| nahoru |
|
 |
Trubens
|
Zaslal: út leden 31, 2017 11:50 am Předmět: |
|
|
Recept na X porcií....
Kúp si ovos nahý.
Dobre ho premy, zalej väčším množstvom vody (ak 500g ovsa, tak aj 5 litrov vody, môžeš aj viac vody), nechaj 12 hodín namočený.
Vylej vodu, ovos daj do mixéra, a nalej novú vodu - asi 1cm nad úroveň zŕn... Mixuj 30 sekúnd až 2 minúty (podľa toho akú chceš konzistenciu), nalej do veľkej flašky so širokým hrdlom, džbánu.... a nechaj kvasiť 2-4 dni (ja nechávam 3).
Potom to celé uvar, a archivuj v chladničke (ovos vydrží DLHO, dokonca aj v izbovej teplote by varený vydržal 5 dní v pohode), po uvarení odváž, a na porcie odoberaj toľko, koľko potrebuješ...
Uvar si to, pridaj kefír alebo proteínový prášok (až do porcie ktorú si odoberieš), rozmixuj do toho 1-2 dostatočne dozreté banány, pridaj maslo (ASPOŇ 50g), škoricu, 2 štipky soli...
Či to chceš ZDRAVO, ale tak, aby si nemusel nič dopredu pripravovať ? Tak choď do  ... chceš nemožné.
|
|
| nahoru |
|
 |
db

|
Zaslal: út leden 31, 2017 12:12 pm Předmět: |
|
|
| Trubens napsal: | Recept na X porcií....
Kúp si ovos nahý.
Dobre ho premy, zalej väčším množstvom vody (ak 500g ovsa, tak aj 5 litrov vody, môžeš aj viac vody), nechaj 12 hodín namočený.
Vylej vodu, ovos daj do mixéra, a nalej novú vodu - asi 1cm nad úroveň zŕn... Mixuj 30 sekúnd až 2 minúty (podľa toho akú chceš konzistenciu), nalej do veľkej flašky so širokým hrdlom, džbánu.... a nechaj kvasiť 2-4 dni (ja nechávam 3).
Potom to celé uvar, a archivuj v chladničke (ovos vydrží DLHO, dokonca aj v izbovej teplote by varený vydržal 5 dní v pohode), po uvarení odváž, a na porcie odoberaj toľko, koľko potrebuješ...
Uvar si to, pridaj kefír alebo proteínový prášok (až do porcie ktorú si odoberieš), rozmixuj do toho 1-2 dostatočne dozreté banány, pridaj maslo (ASPOŇ 50g), škoricu, 2 štipky soli...
Či to chceš ZDRAVO, ale tak, aby si nemusel nič dopredu pripravovať ? Tak choď do ... chceš nemožné. |
Ano, ovos nahý!!! to je ono, jistě přesně to Mablung hledal.
A má to silné psychotropní účinky, nebo je to pohoda?
Jinak jsem našel bílkovinový večerní chléb, k tomu už by pak stačilo jen máslo, eidam 30% a třeba rajče a asi by to splnilo požadavdy, ale nevím, nezkoušel jsem.
Naposledy upravil db dne út leden 31, 2017 12:30 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út leden 31, 2017 12:26 pm Předmět: |
|
|
| Trubens napsal: | Recept na X porcií....
|
Jestli chceš naznačit, že bych si měl nasypat otruby do žlabu, nemusel jsi se takhle rozepisovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
ShDW
|
Zaslal: út leden 31, 2017 1:39 pm Předmět: |
|
|
jestli tě nazasytí tvaroh, tak to už snad jedině cement..
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: út leden 31, 2017 1:54 pm Předmět: |
|
|
to je zase debata
Já si koupil kvalitní mixér a mixuju vše možný, suprově se mi osvědčili loupaný nepražený kakaový boby. Je to docela nutriční bomba, pomalé cukry, zdravé tuky, super množství minerálů a vitamínů.. Si je nasypu s vodou a odměrkou proteinu do mixéru, a je hotovo, kolikrát to takhle dělám i na snídani, ale tam dávám ještě i arašídový máslo a vločky. Další věc jsou svačiny do práce/školy, tam mám docela problém
|
|
| nahoru |
|
 |
Trubens
|
Zaslal: út leden 31, 2017 3:03 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Trubens napsal: | Recept na X porcií....
|
Jestli chceš naznačit, že bych si měl nasypat otruby do žlabu, nemusel jsi se takhle rozepisovat. |
Idiot (Mablung) asi idiotom ostane (navzdy). Ovsene vlocky sa robia z ovsa naheho, ty durak. Neviem o akych otrubach tu teda trepes...
|
|
| nahoru |
|
 |
Trubens
|
Zaslal: út leden 31, 2017 3:04 pm Předmět: |
|
|
| Frybis napsal: | to je zase debata
Já si koupil kvalitní mixér a mixuju vše možný, suprově se mi osvědčili loupaný nepražený kakaový boby. Je to docela nutriční bomba, pomalé cukry, zdravé tuky, super množství minerálů a vitamínů.. Si je nasypu s vodou a odměrkou proteinu do mixéru, a je hotovo, kolikrát to takhle dělám i na snídani, ale tam dávám ještě i arašídový máslo a vločky. Další věc jsou svačiny do práce/školy, tam mám docela problém |
Alfatoxinovy vykrm (neprazene kakaove boby) ? Gratulujem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: út leden 31, 2017 3:53 pm Předmět: |
|
|
ani alfa ani beta, aflatoxiny, a ako obvykle, nemas sajnu o co ide _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|