svačina

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - svačina  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> svačina
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mablung

PříspěvekZaslal: po leden 30, 2017 10:16 pm    Předmět: svačina Odpovědět s citátem

Už se tu chci nějakou dobu zeptat, ale zdá se mi, že se budu kapku ptát ve stylu "neznáte někdo nějaké perpetum mobile, které bych si mohl složit v garáží?". Ale, nejhorší výsledek, kterého se mohu dočkat je, že mi někdo řekne že jsem debil

K otázce. Hledám ideální svačiny. Požadavky - levné, zasytí, nemající příliš kalorií, nenáročné na přípravu (pro nadšené kuchaře. Nejsem nadšený kuchař), zdravé, májící hodně bílkovin, nízký glykemický index, dájí se jíst v kanceláři.
Třeba ideální je pro mnohé lidi tvaroh, ale mě nezasytí. Nezasytí mě ani zelenina. Mohu sníst kilo mrkve, mít plný žaludek a stejně budu mít hlad (respektive, spíš chutě jak těhotný).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Olejnas

PříspěvekZaslal: po leden 30, 2017 10:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Voda s citronem :)

Promin na tuhle otazku se vazne neda jinak...
Olafekk

PříspěvekZaslal: po leden 30, 2017 10:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,

Osobně si dávám ke svačině buď cottage s pečivem nebo kus masa se zeleninou, občas jenom protein třeba s ovocem. Možnosti je spousta, záleží na tvých cílech a schopnostech trávit a spalovat.

At se daří.
Petr Ondráček

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2017 7:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ideálně používám ořechy nebo sušené ovoce. První je drahý, druhý už má zase celkem hodně kalorií.
Na cesty si sebou beru Jerky, opět relativně dražší varianta.

Celkově asi budeš muset z požadavků něco ubrat. Dají se třeba doma dělat proteinové tyčinky, které jsou levné, ale zase se s nimi musíš patlat. Nebo si je koupíš a pak to zacvakáš. A taky to co má jen málo kalorií, tě moc nezasytí, takže musíš si rozmyslet co chceš.
Mablung

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2017 8:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já vím, mohl bych se quotnout s tím debilem. Ale občas člověk dostane dobrou odpověď i na debilní otázku

Moc netrávím a nepálím . Maso se zeleninou je celkem dobrá alternativa, krom toho času stráveného v kuchyni. Ale asi budu muset najít nějaké jednoduché recepty (maso + syrová zelenina, nesnáším vařenou)

Ořechy drahé nejsou. Nějakých 30 - 40 Kč na na 500 kcal je rozumná cena. Jenže to není jídlo co zasytí. Ořechy jsou koncentrovaná energie (navíc je problém s chroupáním. Kdybych k mrkvi a kedlubnám přidal ještě oříšky, tak mě v práci zabijou)
Proteinové tyčinky co koupíš tě nezasytí, ani omylem. Ty jsou naopak dělané tak, abys chtěl více a více. Co se doma dělaných týče, nechci jíst příliš mnoho umělých sladidel.
kubaz

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2017 9:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mam takovej ten mixer na ty smoothies a tam si muzes udelat cokoliv, bud zeleninove zaklady, pridas bilej jogurt nebo cottage syr a ma to i v pohode texturu, zasyti to docela dost a variaci si muzes vymyslet tolik, na co mas zrovna chut
Endo

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2017 9:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nehovorím, že je to ideálne riešenie. Ale mne osobne vyhovuje nízkofrekvenčné stravovanie a tak podobný "problém" nemusím vôbec riešiť. A keď už sa občas stane, že mám medzi jedlami ani nie hlad, ale chuť na niečo tak to vyriešim kvalitnejšou proteínovou tyčinkou/snackom. (idem viac-menej IF style, takže sa to ale nestáva často)
Trubens

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2017 11:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Recept na X porcií....

Kúp si ovos nahý.
Dobre ho premy, zalej väčším množstvom vody (ak 500g ovsa, tak aj 5 litrov vody, môžeš aj viac vody), nechaj 12 hodín namočený.
Vylej vodu, ovos daj do mixéra, a nalej novú vodu - asi 1cm nad úroveň zŕn... Mixuj 30 sekúnd až 2 minúty (podľa toho akú chceš konzistenciu), nalej do veľkej flašky so širokým hrdlom, džbánu.... a nechaj kvasiť 2-4 dni (ja nechávam 3).
Potom to celé uvar, a archivuj v chladničke (ovos vydrží DLHO, dokonca aj v izbovej teplote by varený vydržal 5 dní v pohode), po uvarení odváž, a na porcie odoberaj toľko, koľko potrebuješ...
Uvar si to, pridaj kefír alebo proteínový prášok (až do porcie ktorú si odoberieš), rozmixuj do toho 1-2 dostatočne dozreté banány, pridaj maslo (ASPOŇ 50g), škoricu, 2 štipky soli...

Či to chceš ZDRAVO, ale tak, aby si nemusel nič dopredu pripravovať ? Tak choď do ... chceš nemožné.
db

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2017 12:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trubens napsal:
Recept na X porcií....

Kúp si ovos nahý.
Dobre ho premy, zalej väčším množstvom vody (ak 500g ovsa, tak aj 5 litrov vody, môžeš aj viac vody), nechaj 12 hodín namočený.
Vylej vodu, ovos daj do mixéra, a nalej novú vodu - asi 1cm nad úroveň zŕn... Mixuj 30 sekúnd až 2 minúty (podľa toho akú chceš konzistenciu), nalej do veľkej flašky so širokým hrdlom, džbánu.... a nechaj kvasiť 2-4 dni (ja nechávam 3).
Potom to celé uvar, a archivuj v chladničke (ovos vydrží DLHO, dokonca aj v izbovej teplote by varený vydržal 5 dní v pohode), po uvarení odváž, a na porcie odoberaj toľko, koľko potrebuješ...
Uvar si to, pridaj kefír alebo proteínový prášok (až do porcie ktorú si odoberieš), rozmixuj do toho 1-2 dostatočne dozreté banány, pridaj maslo (ASPOŇ 50g), škoricu, 2 štipky soli...

Či to chceš ZDRAVO, ale tak, aby si nemusel nič dopredu pripravovať ? Tak choď do ... chceš nemožné.

Ano, ovos nahý!!! to je ono, jistě přesně to Mablung hledal.
A má to silné psychotropní účinky, nebo je to pohoda?

Jinak jsem našel bílkovinový večerní chléb, k tomu už by pak stačilo jen máslo, eidam 30% a třeba rajče a asi by to splnilo požadavdy, ale nevím, nezkoušel jsem.

Naposledy upravil db dne út leden 31, 2017 12:30 pm, celkově upraveno 2 krát
Mablung

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2017 12:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trubens napsal:
Recept na X porcií....

Jestli chceš naznačit, že bych si měl nasypat otruby do žlabu, nemusel jsi se takhle rozepisovat.
ShDW

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2017 1:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jestli tě nazasytí tvaroh, tak to už snad jedině cement..
Frybis

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2017 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to je zase debata

Já si koupil kvalitní mixér a mixuju vše možný, suprově se mi osvědčili loupaný nepražený kakaový boby. Je to docela nutriční bomba, pomalé cukry, zdravé tuky, super množství minerálů a vitamínů.. Si je nasypu s vodou a odměrkou proteinu do mixéru, a je hotovo, kolikrát to takhle dělám i na snídani, ale tam dávám ještě i arašídový máslo a vločky. Další věc jsou svačiny do práce/školy, tam mám docela problém
Trubens

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2017 3:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Trubens napsal:
Recept na X porcií....

Jestli chceš naznačit, že bych si měl nasypat otruby do žlabu, nemusel jsi se takhle rozepisovat.

Idiot (Mablung) asi idiotom ostane (navzdy). Ovsene vlocky sa robia z ovsa naheho, ty durak. Neviem o akych otrubach tu teda trepes...
Trubens

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2017 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frybis napsal:
to je zase debata

Já si koupil kvalitní mixér a mixuju vše možný, suprově se mi osvědčili loupaný nepražený kakaový boby. Je to docela nutriční bomba, pomalé cukry, zdravé tuky, super množství minerálů a vitamínů.. Si je nasypu s vodou a odměrkou proteinu do mixéru, a je hotovo, kolikrát to takhle dělám i na snídani, ale tam dávám ještě i arašídový máslo a vločky. Další věc jsou svačiny do práce/školy, tam mám docela problém

Alfatoxinovy vykrm (neprazene kakaove boby) ? Gratulujem.
Petey

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2017 3:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ani alfa ani beta, aflatoxiny, a ako obvykle, nemas sajnu o co ide

Rychle na stránku:

Přejdi na: