"Stařec" v posilovně; jak se neodrovnat?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - "Stařec" v posilovně; jak se neodrovnat?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> "Stařec" v posilovně; jak se neodrovnat?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ygg

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2017 3:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kolik ti zbejvá .... samozřejmě nabrat!

V zásadě s tebou souhlasím, ale u někoho kdo nikdy pořádně netahal ani neposiloval, se zádama už problémy měl a je ve věku nad hrobem ... tj. našem:-))) ...už bych byl opatrný a s tím fyzio to rozhodně konzultoval. Plus si sehnal někoho, kdo mne naučí a pohlídá perfektní techniku. Doktor mi přijde zbytečný, navíc najít nějakého, který cvičení aspoň trochu rozumí bývá nadlidský úkol.
drlift_

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2017 3:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Kolik ti zbejvá .... samozřejmě nabrat!

V zásadě s tebou souhlasím, ale u někoho kdo nikdy pořádně netahal ani neposiloval, se zádama už problémy měl a je ve věku nad hrobem ... tj. našem:-))) ...už bych byl opatrný a s tím fyzio to rozhodně konzultoval. Plus si sehnal někoho, kdo mne naučí a pohlídá perfektní techniku. Doktor mi přijde zbytečný, navíc najít nějakého, který cvičení aspoň trochu rozumí bývá nadlidský úkol.

Uz jsem nahradil vsechnu svalovou hmotu co jsem mel tukem a porad je tam 117kg. Jsem v koncich a vubec netusim co mam ted delat :D

V Praze je dost lidi co by ho mohlo naucit techniku tahu. Jeden trenink na tahy ze spalku by mohl stacit (je snazsi udrzet pri nich techniku nez ze zeme). Pri nejhorsim si spolu date par piv a ty ho to naucis :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nikdy-není-pozdě

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2017 5:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

drlift_ napsal:
...
Co se tyce treninku, prislo by mi vhodnejsi cvicit fullbody nez split.

Já tomu vůbec nerozumim, opravdu jsem nikdy do posilovny nechodil, protože pro ty ostatní raketový sporty a fotbal a lyže (teda kdysi) prostě nebyl čas (a vlastně ani potřeba).
Teď si o cvičení čtu na různých webech a mám z toho pocit, že doporučení začátečníkovi cvičit fullbody hodně převládá.

drlift_ napsal:
...
Hele, podle mne je 95% problemu se zadama v ochablem svalstvu, pripadne nejake svalove disbalanci. Doktor je prece az vzdycky ta uplne poslední moznost, kdyz uz se schyluje k tragedii :)

No to já si, tak nějak amatérsky, právě myslim. Záda mám v háji ze sedavýho zaměstnání a sedavýho popíjení, určitě úplně ochablý, a potřebuju posílit střed těla. A protože jsem pičus, tak půl roku cvičim ruce, ramena a prsa...

Já to opatrně změnim, aby polovina doby cvičení připadla na záda a břicho, a přidám samozřejmě i nohy.
Dneska jsem po hoďce cvičení sednul na 15 minut na rotoped a byl to příjemnej závěr, domů jsem šel z důvodu času a né únavy nohou.
ygg napsal:
.... jenže NNP je v trochu hodně jiné situaci. Čímž bych jej rozhodně neodrazoval od MT (v jakékoli formě), ale primárně bych u něj skutečně začal návštěvou toho fyzioterapeuta (dobrého) a minimálně pro začátek dal na něj.

To asi udělám. Ale nechce se mi do RTG zad, čím méně X-ray paprsků do míchy, tím lépe...

Včera jsem rituálně zahájil suchý měsíc poslední návštěvou hospody a čtyřma báječně vychlazenejma Plzněma, jakože na rozloučenou. Tak ještě dnes večer abych zůstal u té karafy vody...
ygg

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2017 6:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

drlift_ napsal:

Uz jsem nahradil vsechnu svalovou hmotu co jsem mel tukem a porad je tam 117kg. Jsem v koncich a vubec netusim co mam ted delat :D

V Praze je dost lidi co by ho mohlo naucit techniku tahu. Jeden trenink na tahy ze spalku by mohl stacit (je snazsi udrzet pri nich techniku nez ze zeme). Pri nejhorsim si spolu date par piv a ty ho to naucis :)

To by bylo téma na diskuzi spíše s tou paní, co tě vykrmuje s tebou sdílí stůl i lože .. že by to chtělo trochu prohodit:-PPP.

Hmmm .... to by byla bomba, to by měl po problému rovnou. Jednou pro vždy:-))). MT je cvik, který jsem vždy nejvíc nesnášel ... to po nás nechtěl ani nebožtík Drešl:-))).
Mablung

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2017 9:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikdy-není-pozdě napsal:

ygg napsal:
.... jenže NNP je v trochu hodně jiné situaci. Čímž bych jej rozhodně neodrazoval od MT (v jakékoli formě), ale primárně bych u něj skutečně začal návštěvou toho fyzioterapeuta (dobrého) a minimálně pro začátek dal na něj.

To asi udělám. Ale nechce se mi do RTG zad, čím méně X-ray paprsků do míchy, tím lépe...

Včera jsem rituálně zahájil suchý měsíc poslední návštěvou hospody a čtyřma báječně vychlazenejma Plzněma, jakože na rozloučenou. Tak ještě dnes večer abych zůstal u té karafy vody...

Přes RTG dostaneš minimum. Nejsem doktor, ale pokud jsi měl pár houserů, můžeš mít třeba posunutou ploténku a to by byla informace, o které by měli vědět lidé co se ti budou věnovat. Ale rozhodně to není nutnost. Za mnohem důležitější považuji tu návštěvu fyzioterapeuta a následných pár hodin s trenérem.

Mimochodem, zapracoval jsi už na sezení, abys jsi se u toho nekřivil? Dávat si třeba míček pod spodní záda, aby jsi si vylepšil tendenci sedět rovně?
Nikdy-není-pozdě

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2017 10:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Nikdy-není-pozdě napsal:

ygg napsal:

Přes RTG dostaneš minimum. Nejsem doktor, ale pokud jsi měl pár houserů, můžeš mít třeba posunutou ploténku a to by byla informace, o které by měli vědět lidé co se ti budou věnovat. Ale rozhodně to není nutnost. Za mnohem důležitější považuji tu návštěvu fyzioterapeuta a následných pár hodin s trenérem.

Mimochodem, zapracoval jsi už na sezení, abys jsi se u toho nekřivil? Dávat si třeba míček pod spodní záda, aby jsi si vylepšil tendenci sedět rovně?

Kdysi jsem u terapeuta byl (http://www.mckenzieinstitute.org/cz), a mluvil mi do duše právě hlavně o sedění. Nicméně zajdu znovu kvůli podrobnějšímu vyšetření.

Jinak i dneska v tý zahulený restauraci jsem si často přesedával a rovnal záda (a usrkával ze džbánku. )

JogyNo

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2017 11:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rešpekt! Drž to
drlift_

PříspěvekZaslal: čt únor 16, 2017 6:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

JogyNo napsal:
Rešpekt! Drž to

Nechval ho, ta sklenice je nefalsovanej stakan vodky :)
eber

PříspěvekZaslal: čt únor 16, 2017 8:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,
věk máš zhruba stejnej jako já. No záleží co od toho očekáváš a co tomu chceš obětovat a dost se to odvíjí i od toho, jakou máš sportovní minulost. Pro začátek bych doporučil konzultaci s trenérem (v Praze jich bude dost...), aby ti pomohl sestavit smysluplný cvičební plán + jídelníček. A další věc, pokud chceš v tomhle věku nějaký progres, tak ten alkohol MUSÍ pryč úplně. Předpokládám. že nemáš potvrzenou diagnózu F10 (závislost na alkoholu). S ním to už neuregeneruješ.
Nikdy-není-pozdě

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2017 8:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eber napsal:
Ahoj,
věk máš zhruba stejnej jako já. No záleží co od toho očekáváš a co tomu chceš obětovat a dost se to odvíjí i od toho, jakou máš sportovní minulost. Pro začátek bych doporučil konzultaci s trenérem (v Praze jich bude dost...), aby ti pomohl sestavit smysluplný cvičební plán + jídelníček. A další věc, pokud chceš v tomhle věku nějaký progres, tak ten alkohol MUSÍ pryč úplně. Předpokládám. že nemáš potvrzenou diagnózu F10 (závislost na alkoholu). S ním to už neuregeneruješ.

Ahoj,
naštěstí mám sportovní minulost dost bohatou (kdysi jsem to v hospodě počítal a za 20 let tenisu jsem odehrál přes 5.000 hodin), na starý kolena (a to doslova starý) jsem si koupil na doporučení ortopeda kolo a cyklovejlety mi fakt baví.
Diagnózu nemám.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - "Stařec" v posilovně; jak se neodrovnat? Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: