Těžko-lehký split dotaz

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Těžko-lehký split dotaz  Úvodní stránka -> Trénink -> Těžko-lehký split dotaz
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Petr Melán

PříspěvekZaslal: ne březen 19, 2017 10:36 am    Předmět: Těžko-lehký split dotaz Odpovědět s citátem

Ahoj, chtěl bych se na něco zeptat. Abych pozměnil svůj trnénik, díval jsem se na net a lidi mi dost radili ať zkusím freimanův těžko-lehký split. Chci se zeptat, doteď jsem jel trénink, kde byly většinou 3-4 cviky na partii. Když se ale podívám na ten freimanův , tak například na biceps a triceps je vždy jen 1 cvik. Nebuďte na mně naštvaní, ale prostě mně zajímá jestli to vážně je dobré, například na ty ruce když se tam cvičí jen 1 cvik :D pochopte že doteď sem dával na biceps a triceps 3 cviky, tak mně to zajímá :D díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MUSCULAR72

PříspěvekZaslal: ne březen 19, 2017 10:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dávat na paže 3-4 cviky je fakt hodně. Paže jsou malá svalová partie, která dostává zabrat i při tréninku hrudníku a zad. Je zbytečné tolik ruce zatěžovat, protože jestli se domníváš, že více zde znamená lépe, tak se hodně pleteš! Freimanův trénink je dobrý.
Petr Melán

PříspěvekZaslal: ne březen 19, 2017 12:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MUSCULAR72 napsal:
Dávat na paže 3-4 cviky je fakt hodně. Paže jsou malá svalová partie, která dostává zabrat i při tréninku hrudníku a zad. Je zbytečné tolik ruce zatěžovat, protože jestli se domníváš, že více zde znamená lépe, tak se hodně pleteš! Freimanův trénink je dobrý.

Ok díky akorát jestli se ještě můžu zeptat, k břichu je tam napsané jen břicho bez cvíků, co bude lepší, dát si třeba 2 cviky na břicho dám příklad (stahování kladky,zvédání nohou ve visu) nebo nějaké ti třeba 8 minutové abs cviky ? Břicho mám pevné ale vůbec rýslé, takže co by bylo lepší pro "začátečníka"
MUSCULAR72

PříspěvekZaslal: ne březen 19, 2017 12:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro začátečníky bych tento trénink nedoporučoval. Jestli chceš začít opravdu dobře a poznat dřinu, která přináší výsledky, tak rozhodně začni tréninkem celého těla. Je to jeden z nejefektivnějších tréninků nejen pro začátečníky, ale také nejlepší tréninkový systém pro hmotu. Bez debat! Opět trénink, který navrhl výtečný Jim Stoppani.

Benchpress na šikmé lavici
Přitahování jednoručky v předklonu
Tlak s velkou činkou
Leg press
Tricepsový tlak
Bicepsový zdvih s velkou činkou
Výpony ve stoji
Zkracovačky

Všude 3 série a 8-12 opakování.
To vše odtrénuj 3 x týdně... ne za sebou.
Petr Melán

PříspěvekZaslal: ne březen 19, 2017 1:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MUSCULAR72 napsal:
Pro začátečníky bych tento trénink nedoporučoval. Jestli chceš začít opravdu dobře a poznat dřinu, která přináší výsledky, tak rozhodně začni tréninkem celého těla. Je to jeden z nejefektivnějších tréninků nejen pro začátečníky, ale také nejlepší tréninkový systém pro hmotu. Bez debat! Opět trénink, který navrhl výtečný Jim Stoppani.

Benchpress na šikmé lavici
Přitahování jednoručky v předklonu
Tlak s velkou činkou
Leg press
Tricepsový tlak
Bicepsový zdvih s velkou činkou
Výpony ve stoji
Zkracovačky

Všude 3 série a 8-12 opakování.
To vše odtrénuj 3 x týdně... ne za sebou.

No když nepočítám nějaké přestávky kvůli nemocem, dovolené atd. tak cvičím asi rok
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne březen 19, 2017 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Freimenův split je dobrej trénink, jeď to tak, jak to je.
MUSCULAR72

PříspěvekZaslal: ne březen 19, 2017 4:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli rok, tak bych tělo rozdělil na dvě poloviny. Horní a dolní... 4x týdně. V podstatě to můžeš udělat podobně jako Freiman.

A- těžký horní
B-lehký spodek
volno
A -lehký horní
B- těžký spodek
volno
volno
Petr Melán

PříspěvekZaslal: ne březen 19, 2017 6:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MUSCULAR72 napsal:
Jestli rok, tak bych tělo rozdělil na dvě poloviny. Horní a dolní... 4x týdně. V podstatě to můžeš udělat podobně jako Freiman.

A- těžký horní
B-lehký spodek
volno
A -lehký horní
B- těžký spodek
volno
volno

Ok dík poslední dotaz, u těch těžkých dnů, to že nemám cvičit do selhání se myslí , že třebas dám jen 12 opakování i přes to, že bych jich dal klidně 15 ?
wariorpolni

PříspěvekZaslal: ne březen 19, 2017 6:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím, jestli můžu jen bych se zeptal, zda u toho splitu od Freimana bude vadit, kdybych dal volný den v úterý a tím pádem by se ten druhý těžký přesunul na středu ?
Petr Melán

PříspěvekZaslal: út březen 21, 2017 10:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem to zkoušel a vše ok až na jeden cvik - Stahování horní kladky s širším úchopem (triceps) , má tam k tomu napsané :" Stahováním horní kladky s širším úchopem na triceps myslím to, že se postavíte ke kladce se kterou se cvičí záda (mezi nohama máte sedačku) a kladku chytnete skoro až na šířku ramen a cvik provádíte s mírným cheatingem bez toho, abyste si hlídali lokty u těla, jako tomu je u klasického tricepsového stahování s úzkým úchopem úzké tricepsové kladky."

zkoušel jsem to, ale skoro vůbec jsem z toho neprocítil triceps a celkově se mi zdálo že na triceps to moc nebylo. Chci se zeptat, jestli to mám vyměnit za jiný cvik, nebo to je tak správně, že po tom tolik necítím triceps ?
MUSCULAR72

PříspěvekZaslal: út březen 21, 2017 11:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

prosím tě, dej tam cvik který máš rád a víš, že ti zabere. Nesmíš se řídit nějakým plánem úplně do puntíků.
Petr Melán

PříspěvekZaslal: st březen 22, 2017 7:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MUSCULAR72 napsal:
prosím tě, dej tam cvik který máš rád a víš, že ti zabere. Nesmíš se řídit nějakým plánem úplně do puntíků.

a který cvik by odpovídal tomu stahování ? třebas normální kladka na úzko ??
Olafekk

PříspěvekZaslal: st březen 22, 2017 7:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Petr Melán napsal:
MUSCULAR72 napsal:

kliky na bradlech
Petr Ondráček

PříspěvekZaslal: st březen 22, 2017 7:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Petr Melán napsal:
MUSCULAR72 napsal:

Můžeš zkusit změnit násadu na kladku. Když jsem ještě jezdil splity, tak jsem to líp "procítil" při provazové násadě s tím, že ke konci pohybu vytočíš ruce. A samozřejmě vždy je lepší nepoužívat cheating.
Rajko

PříspěvekZaslal: st březen 29, 2017 9:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hodím asi na měsíc freimen korte a pak tenhle težko lehký split, ale nevím jak se takovou dobu obejdu bez shybu, bez toho si tréning zad už prostě nedokážu představit, pořádné V se mi fakt líbí

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Těžko-lehký split dotaz Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: