|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Máča
|
Zaslal: po duben 17, 2017 2:23 am Předmět: chlast - jak moc velky problem? |
|
|
Zdar,jak moc velky problem podle vas predstavuje obcasne chlastani jednak v ziskani fyzičky a jednak 'lepsi postavy'?
Konkretne mam na mysli to,ze jdu cca jednou tydne s kamosema tzv. ' na pivo' kde si dam vetsinou cca litr vina a tri piva.
Zajima me jak moc velka brzda je to v ziskani lepsi fyzicky (zejmena vytrvalosti - delam vytrvalostni behy v delce pulmaratonu a cykloturistiku), kdyz jdu do takove akce vecer po dopolednim treninku?uz jsem dokonce slysel i nazory,ze v takovem pripade je dokonce trenink uplne zbytecny a ten nasledny chlast ma za nasledek jako by prakticky ani zadny trenink nebyl!!Myslite,ze je to opravdu az tak 'zhave'?
A druha cast otazky se tyka vlivu na rekneme 'telesnou formu' - tzv. vzhled (mnozstvi svalu,tuku).
Da se to brat treba neco jako cheat day 1x do tydne? (myslim ten kaloricky prebytek ve forme toho piti,ktery neni zrovna maly..)
Na druhou stranu na druhy den potom snim vetsinou o jedno jidlo min oproti normalu takze by se mohlo timto zase o neco vyvazit?:-)
Diky za nazory
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
KrystofK
|
Zaslal: po duben 17, 2017 4:16 am Předmět: |
|
|
Tak v tomhle ohledu si troufnu říct, že se nejedná o názory ale o docela kvalitně potvrzená fakta.
Alkohol může mít ve zdravém životním stylu, i ve výživovém prokolu sportovce svoje místo (pokud ovšem nemáš problém s hepatickými funkcemi, nemáš zvýšené koncetrace ALP, ALT apod.), to nicméně platí o střídmém, i kdyby každodenním pití - 1-2dcl červeného nepředstavujou více méně problém ani po silovém/vytrvalostním tréninku.
Litr vína a 3 piva už jsou nicméně zhovadilost. Nejedná se ani tak o to požití nadměrných bezúčelných kalorií s nulovou nutriční hodnotou, ale spíš o celkové zatížení organismu, žaludkem a játry počínaje a dehydratací konče. Pokud si zdravý jedinec bez nějakých predispozic, tak ti zdravotně (a pokud si obyčejný kondičák, co jen víc sportuje, tak ani výkonnostně) nic samozřejmě nehrozí. nicméně je to celkem zbytečnost ale myslím si, že pokud se bez toho pití neumíš bavit, tak klidně pij, bav se a užívej si.
Jíst na druhý den o jedno jídlo méně je naopak kravina, jelikož by ses měl primárně zaměřit na regeneraci, hydrataci a navrácení organismu do normálu.
Samozřejmě vliv na postavu tohle množství má, z hlavy se mi to neche počítat a dost záleží na tom kolik a jaký druh vína a piva přesně piješ ale určitě to bude vycházet na nějakých 1500kcal, což je skoro 400g sacharidů, čili fakticky celodenní příjem, i v tomhle ohledu je lepší velká pizza, nebo mekáč se zmrzlinou.
Trénink sice úplně zbytečný není, jelikož se jedná o vytrvalostní sport, kort když se navíc jedná o dopolední, i tak ale jak sem zmínil výše docela dost narušuješ regeneraci, přerušuje se superkompenzace, proteosyntéza, játra se primárně starají o eliminaci alkoholu, ztrácíš minerály. Obecně je určitě kotraproduktivní jít takhle pít v den tréninku a je to hloupá volba chodit pít zrovna když máš jednotku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po duben 17, 2017 3:03 pm Předmět: |
|
|
Tak příjde na to, jakou máš genetiku, jsou lidi, co i na chlastu mají dobrou postavu, to musíš snad vypozorovat ty, ne? Ale pochopitelně ideální to není, protože tělo je pak zaměstnaný odbouráváním alkoholu, což je pro organismus zátěž. Navíc alkohol dost dehydruje, což pro svaly taky není dobrý a jsou to prázdný kalorie.
|
|
| nahoru |
|
 |
mildares
|
Zaslal: út duben 18, 2017 9:20 am Předmět: |
|
|
Ben Christovao řekl v jednom videu, že dokonce když se vyleješ např. jednou týdne v sobotu... tak ten alkohol má dopad nejen na další den, ale také na 7 dní předtím.
Já jsem 2,5 roků cvičil a alkohol pil jen s mírou max 4 piva o víkendu.
Nyní již 3 měsíce se každý víkend opiji na sráč.. jak se říká, převážně tvrdého s mixem nějakého nealka. A heleme se, shodil jsem 4 kg, ale pupek mi zůstal :D nikoliv tuku, ale svalů.. .takže tak _________________ [url=http://www.fida.cz]FIDA[/url]
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: út duben 18, 2017 4:31 pm Předmět: |
|
|
Nemyslím, že tréning pred pitkou je zbytočný nech už si každý vraví čo chce. A neísť s kamošmi von na zopár pív či panákov len preto že cvičím, je trochu nezmyselné. Ešte pochopím keď peakuješ výkon na súťaž alebo tak, ale celoročne by som to fakt neriešil. Športom sa neživíš a život neni len o tom. Neobmedzuj sa a ži tak, aby si na smrteľnej posteli ležal s dobrým pocitom.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petr Ondráček
|
Zaslal: st duben 19, 2017 7:30 am Předmět: |
|
|
Alkohol je určitě problém, ale pro kondičního sportovce je lepší jeho negativní dopady minimalizovat, než se snažit přehnaně omezovat.
To znamená chodit do hospod co nejdále od tréninků. Například pokud člověk cvičí 3x týdně, tak do hospody jít mezi dvěma volnými dny, takže dopady na trénink budou menší.
Druhý velký problém je dehydratace, tam je zase dobrý střídat alkohol s nealkoholickým nápojem. To se mi hodně osvědčilo i jako minimalizace dopadů na druhý den po akci.
|
|
| nahoru |
|
 |
ShDW
|
Zaslal: st duben 19, 2017 10:43 am Předmět: |
|
|
Na každýho to funguje jinak. Musíš to vyzkoušet.
Já když si dám 8 piv, tak nemám problém dát druhý den trénink. Taky je to o zvyku a je potřeba po tom chlastu doplnit vodu, litry vody...
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: st duben 19, 2017 12:48 pm Předmět: |
|
|
https://www.t-nation.com/diet-fat-loss/lifters-guide-to-alcohol _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st duben 19, 2017 1:17 pm Předmět: |
|
|
Kryštof to shrnul všechno a jak asi sám vnímáš, over-chlast brzdí, takže místo získávání fyzičky a zlepšování postavy na 100% jedeš třeba pouze na 70-80%, co bys zvládl za 3 týdny/měsíce bude trvat 4 týdny/měsíce, pokud toho bude více, půjde efektivita rychle k nule a pak do záporu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|