|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mablung
|
Zaslal: po říjen 02, 2017 5:30 am Předmět: |
|
|
| KrystofK napsal: | | Mablung napsal: |
Pirati jsou jen komuniste prevleceni do moderniho liberalniho havu |
Už dost ohraná rádobychytrá fráze, aplikovaná internetovýma dikutérama na každou druhou stranu, což dost nabourává její smysl (ať je teda jakýkoliv). Opravdu, má to nějaký solidní podklad?
. |
Ctu jejich medialni vyjadreni. Z toho si myslim mohu udelat lepsi obrazek nez z progrmu, ktery je zpracovan planovite, zatimco jejich vyjadreni jdou od srdce.
A co se programu tyce, je to take bida ( ted jsem si ho precetl)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spazik

|
Zaslal: po říjen 02, 2017 1:20 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Dnes mě po dlouhé době naštvala politická situace a to konkrétně ve Špenělsku, resp. Katalánsku. Mám tam přátele a roky mi povídají o tamní situaci, která dnes graduje pokusem o referendu o nezávislost Katalánska. Zásah místní policie je ale něco nad čím zůstávám žasnout. Ačkoliv s přáteli z Barcelony nesdílím jejich nadšení pro odtržení Katalánska (ti lidé ani nemluví španělsky a mají ke španělům tak blízko jako my k polákům nebo spíš estoncům), tak po dnešních zprávách z BBC si říkám, že bych jim to přál. |
Pochopitelně žádný stát na světě nechce připustit odtržení části svého území, protože to ten stát oslabí a změnší (zejména pokud je na tom daná oblast hospodářsky lépe, což většinou je, jinak by se nechtěla osamostatnit...)
Aby podobná akce měla úspěch, musí se asi trefit do správné doby (viz. vznik ČSR) - tedy po válce, po revoluci atp.
|
|
| nahoru |
|
 |
Laco123
|
Zaslal: po říjen 02, 2017 2:49 pm Předmět: |
|
|
| Roper napsal: | | Btw, koho budete volit, pakliže přijdete k urnám a nebudete mít zrovna třeba chuť na koblihu? Mně pořád známej (střední věk) říká, ať volím KSČM. Avšak jsem už na 99,9% rozhodnutej, koho volit. Byť je to nepravděpodobný, tak možná vyjde můj hlas vniveč, a možná přijde/vyhraje i kouzelník. Jak jste na tom? |
Síce nie som Čech, ale zaujímajú ma vaše voľby. Vyhrá Babiš, to je jasné. Kúzelník snáď nie.
|
|
| nahoru |
|
 |
Roper
(ban)

|
Zaslal: po říjen 02, 2017 3:23 pm Předmět: |
|
|
| KrystofK napsal: | | Dávat do nějakého přímého vztahu stranu a její kampaň je irelevantní, protože kampaně nereflektujou z koncepce strany fakticky nic. Je to jenom marketing založený na jednoduchých a vágních prohlášeních a nástrojích s cílem oslovit právě tu méně inteligentní až debilní část populace. |
Vždyť jo. Musíš se nechat lapit akorát menší, respektive nejmíň nápadnou lží.
Jenže když poslouchám Bartoše, tak prostě nemá v programu něco, čím by si mě získal. Víceméně ani žádnou fundamentální polopravdu pro nižší střední třídu či vyškolenou dělnickou třídu. Nedokážu si pomoct, ale i když je možná oddanější za svojí stranu, tak mi evokuje svojí "nudností" Stropnickýho ze Zelených.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: po říjen 02, 2017 6:02 pm Předmět: |
|
|
To Roper&Mablung .... nic proti vám, ale bohužel opomíjíte jedno poměrně zásadní. Tady ... myšleno tyto volby, ale ono to už nějakou dobu je podobné ... nejde o to KDO je ne úplně optimální, nebo dokonce docela mizerná volba. Tady jde o to, KOHO vůbec LZE volit.
Svobodní ... ti jsou totál v hajzlu a tentokrát jim to hodit už fakt nemá cenu, nedají ani ty 3%.
SZ ... Stropnický se poslední 2-3 měsíce trochu zklidnil, bo pochopil, ale dřív moc tlačil na pilu, takže jednak ne, jednak v těchto volbách bude pro SZ maximum okolo 3%.
Piráti ... nic moc, ale zatím kam se dostali, tam se nechovali aspoň jako úplné kurvy a roli prudící a neblbé opozice zvládnou. Šance na 5% je přitom slušná.
Zbytek jsou stávající parlamentní strany. Pokud si z nich někdo vybere, fajn ... brát mu to nebudu, ale prostě si nemyslím, že by jakákoli z těchto stran byla lepší volbou než Piráti. Ale snad s výjimkou ODS ... a moooožná TOP ... jsou všichni volbou horší.
Takže pro mne jsou možnosti ... Piráti&ODS ... ani jednou nejsem nadšen a beru ji jako z nouze cnost, ale se skřípěním zubů jim to jsem ochoten hodit. Ale asi si budu muset hodit korunou:-). Ještě bych to mohl ze soucitu ke Kalouskovi:-) hodit TOP, ale když si vzpomenu na knížete a Niedermayera, tak mám pocit, že tolik soucitu ve mně zase není:-).
Shrnuto ... plně chápu, že někdo Piráty volit nebude ... já možná také ne. Ale pokud mi někdo hodlá tvrdit, že je někdo jednoznačně lepší volbou ... sem s tím, ale s jasnými argumenty proč.
BTW ... nebýt ANO, tak se tentokrát na ty volby snad poprvé vyseru úplně. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: po říjen 02, 2017 6:08 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: |
Pochopitelně žádný stát na světě nechce připustit odtržení části svého území, protože to ten stát oslabí a změnší (zejména pokud je na tom daná oblast hospodářsky lépe, což většinou je, jinak by se nechtěla osamostatnit...)
Aby podobná akce měla úspěch, musí se asi trefit do správné doby (viz. vznik ČSR) - tedy po válce, po revoluci atp. |
Někdy je lepší být menší, ale relativně jednotný, než větší a ....
Navíc to čistě pragmaticky úplně posrali, víc už Kataláncům/Baskům nahrát nemohli. Přitom byla mimořádně vysoká šance, že v referendu příznivci odtržení nezvítězí a Madrid mohl mít rázem plnou ruku trumfů. A i kdyby náááhodou ne, tak to referendum nebylo oficiální a jeho závěr neměl žádnou právní závaznost, takže se to zahrát do autu dalo v klidu.
Takhle .... _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: po říjen 02, 2017 6:54 pm Předmět: |
|
|
Prečo ODS? Mne to pripomína SNS u nás. Topolánka vymenili za nevýrazného Fialu a hrajú sa na nový štart. Len či to jednak nebude z blata do kaluže a druhá vec, čo ľudia za ním? Kto každý sa tam pomenil? ODS je známa ako korupčná strana. Zasa druhá vec je, aká je ďalšia ponuka na pravej strane spektra. TOP 09 a prevracač kabátov Kalousek?  Zasa ostatní členovia strany nemajú tak zlé meno a reálne si myslím, že sa TOP dosť priblíži k ODS volebným výsledkom. Dajme tomu 6,5-7% bude mať TOP a ODS dostane 9-9,5%. Ale budem sledovať vývoj ďalej, ešte sa to môže vyvíjať rôzne.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: po říjen 02, 2017 8:28 pm Předmět: |
|
|
Prečo možná i ta ODS?
Protože kua tonoucí se stébla chytá a prostě není kde brát. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po říjen 02, 2017 10:57 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Prečo možná i ta ODS?
Protože kua tonoucí se stébla chytá a prostě není kde brát. |
Ja v poslednich volbach hodil hlas SSO. Ze zoufalstvi. Ted uz skutecne nemam koho volit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: út říjen 03, 2017 7:16 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út říjen 03, 2017 9:18 am Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | Spazik napsal: |
Aby podobná akce měla úspěch, musí se asi trefit do správné doby (viz. vznik ČSR) - tedy po válce, po revoluci atp. |
Někdy je lepší být menší, ale relativně jednotný, než větší a ....
Navíc to čistě pragmaticky úplně posrali, víc už Kataláncům/Baskům nahrát nemohli. Přitom byla mimořádně vysoká šance, že v referendu příznivci odtržení nezvítězí a Madrid mohl mít rázem plnou ruku trumfů. A i kdyby náááhodou ne, tak to referendum nebylo oficiální a jeho závěr neměl žádnou právní závaznost, takže se to zahrát do autu dalo v klidu.
Takhle .... |
Tak, tak - většina voličů by byla proti odtržení. Po nedávném vývoji situace to už ale může klidně být naopak. Posrali to v Madridu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út říjen 03, 2017 10:14 am Předmět: |
|
|
Zapomněl si na Starosty, např. jejich leader poslanec Jan Farský (který je hlavní postava za Zákonem o registru smluv) - za něj bych skoro dal ruku do ohně (mmj. proto že jsem původně ze Semil, odkud pochází i on), že dělá politiku kvůli tomu proč by se děla měla - služba veřejnosti tak efektivně jak je jen možné a bez ohledu na osobní prospěch.
|
|
| nahoru |
|
 |
Roper
(ban)

|
Zaslal: út říjen 03, 2017 11:11 am Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Prečo možná i ta ODS?
Protože kua tonoucí se stébla chytá a prostě není kde brát. |
Teď nedokážu rozlišit, jestli (nepovedeně) trollíš, nebo jestli to s eventuálním hlasem pro ODS myslíš vážně.
Jsem si vědom toho, že jsem napsal, že mi připadá dětinský, aby Piráti měli z 90% kampaň na chybách vlád minulých a načmárali si to na autobus, ale to neznamená, že jsem včerejší. Pořád si dost dobře pamatuji, co tady udělal Nečas /ODS/ & Nagyová a třeba i Topolánek. Do jak velkého dluhu nás s TOP 09, respektive s Kalouskem, tyto dvě strany dostaly. Btw, to, že někdo před čtyřmi lety volit TOP 09 jenom kvůli Schwarzenbergovi, mi přijde nanejvýš idiotský - to se naplně projevilo pak při prezidentský volbě, kdy Schwarzenberg vyhrál pouze a jen v Praze.
Aktuálně ODS řídí člověk, co je podle mě král demagogie a princ populismu. Když jej slyším v debatě na ČT, tak to jsou velehory nesplnitelných slibů. Čímž neříkám, že ostatní to nedělají. Ale zkrátka Fiala se nedá poslouchat delší dobu, když si dáš pár věcí do souvislostí. Hlavně že horlivě bojuje za zrušení EET Modrou vlnou.
Jaký dáváte šance ODA a Realistům? Nepřipadá vám Robejšek lehce nemocnej, když budu slušnej?
|
|
| nahoru |
|
 |
Roper
(ban)

|
Zaslal: út říjen 03, 2017 11:23 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Zapomněl si na Starosty, např. jejich leader poslanec Jan Farský (který je hlavní postava za Zákonem o registru smluv) - za něj bych skoro dal ruku do ohně (mmj. proto že jsem původně ze Semil, odkud pochází i on), že dělá politiku kvůli tomu proč by se děla měla - služba veřejnosti tak efektivně jak je jen možné a bez ohledu na osobní prospěch. |
Pod Gazdíkem ničeho moc nedosáhnou, nemá cenu řešit.
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: út říjen 03, 2017 1:56 pm Předmět: |
|
|
| Roper napsal: | | Jaký dáváte šance ODA a Realistům? Nepřipadá vám Robejšek lehce nemocnej, když budu slušnej? |
ODA je mrtvá a zůstane .. Realisty bych tam rád viděl. Maj spoustu kvalitních lidí i nápadů, nejen keci co dělat, ale hlavně i JAK dělat ..
A Robejška na youtube, články atd sleduju už několik let, naprosto vyjímečně s něčím co řekne nesouhlasím. Hodně chytrej člověk s přehledem .. víc k tomu není co dodat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|