Reps in reserve

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Reps in reserve  Úvodní stránka -> Trénink -> Reps in reserve
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pepsimus

PříspěvekZaslal: út červen 05, 2018 2:57 pm    Předmět: Reps in reserve Odpovědět s citátem

Ahoj, jelikož jsem na fóru toto téma nenašel a ani na netu není skoro vůbec k dohledání, chtěl bych se zeptat na pár věcí, pokud by někdo věděl. Když chci odjet například trénink bench-pressu se 120kg 5x5 s RIR 3, tak v první pracovní sérii si určím podle pocitu a momentální síly, jestli si ještě něco přidám, přičemž RIR zůstane stále 3. Zajímalo by mě ale, zda když třeba přídám na 125kg, tak pak už jet jenom 4 série s tím, že započítám i tu se 120kg? A ještě jedna otázka... RIR se vztahuje vždy pouze na 1. pracovní sérii, nebo se tato rezerva má udržet i v těch ostatních? Moc se v tom nevyznám, tak bych si radši nechal poradit od někoho zkušějšího než jsem já... Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Palec077

PříspěvekZaslal: st červen 06, 2018 6:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neni to žádné dogma, je to jen můj názor.. Vždy bych šel tak, aby poslední serie byla RIR 3. Jelikož je to ještě docela daleko od selhání, tak bych volil tu "lehčí" variantu (první serie lehčí, aby s rostoucí únavou byla poslední RIR 3).. Záleží ovšem na dané intenzitě, v které se máš v ten trénink pohybovat. Pokud by si volil jako RIR 3 hned tu první serií, ta pátá bude minimálně RPE9,5/RIR 0-1.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: