Trhačky - ano / ne ?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trhačky - ano / ne ?  Úvodní stránka -> Trénink -> Trhačky - ano / ne ?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vokeš

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2018 4:46 pm    Předmět: Trhačky - ano / ne ? Odpovědět s citátem

Zdar, mám jeden dotaz. Jde mi konkrétně o shyby - ve svém tren. plánu mám hned několik variací shybů. Dříve jsem shyby moc necvičil, tak jsem se o to nezajímal, ale teď budu muset. Ve zkratce - je dobré používat u shybů trhačky/houby atd. ? Zkoušel jsem to s i bez, rozdíl byl velký, cca 2-3 opakování navíc s trhačkama. Bez nich to bylo o dost těžší, hlavně udržet úchop, ale zase si říkám co je lepší , jestli dát víc opakování, ale za pomocí trhaček, nebo dát méně ale zase to držet pevně v dlaních a trénovat tím asi i úchop ?

Podotýkám, nejsem profesionál, jedu bez zátěže , max tak 8 opakování, žádný expert. Díky za rady
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2018 5:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nepovazuju se za experta, ale shybuju cca 15 roku
Za me ti radim, at se vykasles na vsechno a shybujes jak te panbuh stvoril
Nemusis nutne nahatej, ale bez blbosti jako jsou trhacky, haky nebo molitany
Dokud nedelas stovky shybu najednou, tak je to vážně k nicemu
IronAndrew

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2018 5:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Můj názor pokud nezavodíš v trojboji a nejde ti o sílu úchopu kvůli mrtvole. Tak trhačky nevidím jako problém. U nás ve fitku taky dávám zhruba o 3 shyby míň než u konkurence kde mají jiné vroubkovani a šíře tyče. Takže abych nebyl zkrátka tak těžké série a 20kg na opasku a závěrečnou poslední kdy jedu shyby na max používám trhačky. Minimálně se budeš víc soustředit na to jak ten cvik provést správně než shybovat vším a myslet na to aby ses udržel. Takže shyby těžké přitáhy v předklonu nekvalitní osa tohle všechno bych se nebál řešit trhačkami. Samozřejmě při nejtěžších sériich.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: