|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Vokeš
|
Zaslal: so říjen 27, 2018 8:32 pm Předmět: Tlaky za hlavou - bezpečné ? |
|
|
Ahoj chci se na něco zeptat. Dlouho jsem dělal tlaky na ramena s jednoručkama, ale chci zkusit pro změnu velkou činku. Včera jsem si to zkoušel a musím říct že varianta v sedě za hlavou mi přišla lepší, prostě jsem více cítil ramena. Co jsem se ale díval na net, tak se hodně psalo, že varianta za hlavu není moc dobrá vzhledem k bezpečnosti a zdraví , je to vážně tak ?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Berserk_Grom

|
Zaslal: po říjen 29, 2018 10:27 am Předmět: |
|
|
chod len tak hlboko pokym ta to neboli.
postupne budes schopny ist hlbsie
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: po říjen 29, 2018 10:30 am Předmět: |
|
|
Otazka je, v com su lepsie tlaky poza hlavu, nez pred hlavu? _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: po říjen 29, 2018 11:00 am Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | Otazka je, v com su lepsie tlaky poza hlavu, nez pred hlavu? |
Lepšie ako lepšie, ide o rôznu mieru zaťaženia jednotlivých deltoidov, ale pokiaľ nemáš výbornú mobilitu ramien a nedokážeš ísť tlaky spoza hlavy ozaj strojovo, nerobil by som to, zaraď tlaky pred hlavu a zvyšok rozvoja supluj alternáciou cvikov, tam to tiež nemusí byť veda, len sa snaž, aby nedošlo k prílišným disbalanciám v tréningu. Vo fitku vidieť strašné mraky patvarov tlakov spoza hlavy, nehovoriac už o hlúpych alternatívach na mulťákoch, ktoré ti diktujú dráhu, takže si pokojne vystačíš s tlakmi pred. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
|
| nahoru |
|
 |
OukyDouky
|
Zaslal: po říjen 29, 2018 5:00 pm Předmět: |
|
|
Neexistuje jediný důvod proč dělat tlaky za hlavou. To stejné třeba u stahování kladky za hlavu na záda .
|
|
| nahoru |
|
 |
IronAndrew
|
Zaslal: po říjen 29, 2018 5:29 pm Předmět: |
|
|
Tlaky za hlavou dělám občas na konci tréninku zad mám tam zhruba 40 procent maxima a jedu 3 serky po 10 a výborně z toho cítím latissmy. Výrazy za hlavou jezdí i vzperaci ne všichni, ale většinou tam zvládnou větší váhu což může mít za následek lepší přizpůsobení na těžší váhy. Takže ten cvik bych neodsuzoval ale půlka lidí ve fitku neudělá ani low bar dřepy jak mají mobilitu ramen v hajzlu. Takže to není pro každého
|
|
| nahoru |
|
 |
Martin Pedain

|
Zaslal: po říjen 29, 2018 8:39 pm Předmět: |
|
|
| OukyDouky napsal: | | Neexistuje jediný důvod proč dělat tlaky za hlavou. To stejné třeba u stahování kladky za hlavu na záda . |
Zkus si někdy Trhnout. Tam to důvod má. _________________ Show must go on.
|
|
| nahoru |
|
 |
OukyDouky
|
Zaslal: po říjen 29, 2018 10:34 pm Předmět: |
|
|
| Martin Pedain napsal: | | OukyDouky napsal: | | Neexistuje jediný důvod proč dělat tlaky za hlavou. To stejné třeba u stahování kladky za hlavu na záda . |
Zkus si někdy Trhnout. Tam to důvod má. |
Trhám často, co mi tam má dojít?
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: po říjen 29, 2018 11:05 pm Předmět: |
|
|
| OukyDouky napsal: | | Martin Pedain napsal: | | OukyDouky napsal: | | Neexistuje jediný důvod proč dělat tlaky za hlavou. To stejné třeba u stahování kladky za hlavu na záda . |
Trhám často, co mi tam má dojít? |
Bavíme sa tu o prvotnej otázke cvičenca, ktorý sa venuje vzpieraniu, či pacrosfitu? Nie, tak? _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
OukyDouky
|
Zaslal: po říjen 29, 2018 11:55 pm Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | OukyDouky napsal: | | Martin Pedain napsal: | | OukyDouky napsal: | | Neexistuje jediný důvod proč dělat tlaky za hlavou. To stejné třeba u stahování kladky za hlavu na záda . |
Trhám často, co mi tam má dojít? |
Bavíme sa tu o prvotnej otázke cvičenca, ktorý sa venuje vzpieraniu, či pacrosfitu? Nie, tak? |
To je uplně ale uplně jedno, tlaky za hlavou jsou v první řadě anatomicky fest nepřirozený a tudíž nebezpečný, k tomu nepřinášejí oproti bratříčkovi před hlavou absolutně žádnou výhodu..... takže řekl bych jasná volba.
|
|
| nahoru |
|
 |
Martin Pedain

|
Zaslal: út říjen 30, 2018 6:57 pm Předmět: |
|
|
Mně se díky tlakům za hlavou lépe stabilizuje činka v trhovém vzpažení. _________________ Show must go on.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: út říjen 30, 2018 8:14 pm Předmět: |
|
|
| Martin Pedain napsal: | | Mně se díky tlakům za hlavou lépe stabilizuje činka v trhovém vzpažení. |
Chlape, ty si asi stojíš na vedení, bavíme sa tu o osobnej preferencii cviku v našich tréningoch, nie, tak o čom? _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
OukyDouky
|
Zaslal: út říjen 30, 2018 8:50 pm Předmět: |
|
|
Co se týká přípravy vzpěračů, tak vzpěrač určitě nejsem , váhama už tuplem ne, ale jako nadšenec jsem prošel mraky tréningů a rozpisů vzpěračů a že by tam byly velký série tlaků za hlavou, to fakt néééé. To spíš takový specialitky jako Klokov press, ale je hodně specializovaný podpůrný cvik nevhodný pro rozvoj svalového hmoty a nějaké koncepční síly. A i u Klokova mi přijde, že se u toho 99% lidí co to nepotřebuje akorát tak zrasí...
|
|
| nahoru |
|
 |
Martin Pedain

|
Zaslal: út říjen 30, 2018 9:05 pm Předmět: |
|
|
Turakam: Panáčku, podívej se. Na vedení si určitě nestojím. Jestli Ti mé dva příspěvky příjdou jako OT, není lepší to ignorovat? Čau. _________________ Show must go on.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|