|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
TvarohNaNoc
|
Zaslal: st listopad 21, 2018 10:48 pm Předmět: Falejev: 80/20 |
|
|
Zdravim,
Uvažuji o zařazení tohoto tréninku na zimu, chci se jenom zeptat jestli má někdo toto odcvičeno. Je to až tak minimalistický až je mi to zvláštní, ale symptatický.
Docela bych přídal i v sobotu lehký den i pro mrtvý tah 5x4 80% pracovní váhy těžkého dne
po – těžký dřep 5x5
út – těžký benchpress 5x5
st – těžký deadlift 5x5
čt – lehký dřep 5x4 80% pracovní váhy těžkého dne
pá – lehký benchpress 5x4 80% pracovní váhy těžkého dne
so – volno
ne – volno
Falejev 80/20
-Cvič deadlift 1x týdně, dřep a bench press 2x týdně (dřep a bench press bude v týdnu jednou těžký trénink, jednou lehký trénink)
-Začni s konzervativní váhou, 5 setů po 5 opakováních
-Mezi sety měj dlouhé pauzy, 5 minut a více – ne méně!
-Pokud zvládneš 5 opakování ve všech setech, přidej 5 kg a restartuj cyklus
-S rostoucí váhou je pravděpodobné, že nedáš hned 5 opakování ve všech setech. vyhni se však selhání, a zastav set před selháním – pokud si nejsi na 100% jistý, že dané opakování dáš, nepokoušej se o něj! Řekněme, že zvládneš 5, 5, 5, 4, 3. Zůstaň na stejné váze, a příště dáš 5, 5, 5, 5, 4. Třetí nebo čtvrtý trénink daného liftu bys měl dát 5×5.
-Po dosažení 5×5 zařaď deload trénink – cvič 5 setů po 4 s 80% 5×5 váhy právě dokončeného cyklu. Další trénink k 5×5 váhy právě dokončeného cyklu přidej 5 kg, restartuj cyklus, a dopracuj se postupně k 5×5.
-Lehké dny slouží především k práci na technice – cvič 5 setů po 4 s 80% pracovní váhy těžkého dne.
-Zakonči každý trénink statickým strečinkem
Falejev píše:
„…zbav se zbytečností, a cvič jen to, co je potřeba.… Jakmile se zbavíš sekundárních cviků, budeš mít posit, že trénuješ málo. Budeš odcházet z gym úplně čerstvý. A to je přesně ono – energy slouží pro zvýšení zátěže v základních liftech. Právě tato rezerva ti umožní raketové zlepšení!“
Falejevo tajemství úspěchu je tak jednoduché, že jej člověk může lehce přehlédnout: necvič nic jiného než powerlifty a pravidelně soutěž. Tečka. Tento ruský svalovec vejde do tělocvičny, odcvičí jeden lift, stráví pár minut strečinkem, a hurá do sprchy. Hotovo.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
IronAndrew
|
Zaslal: st listopad 21, 2018 11:08 pm Předmět: |
|
|
Na dřepy a tah to fungovat bude bench je dost o asistenčních cvikach. Alespoň u mě já se nikdy jen benchem nezlepšil. Když jsem ale zařadil bradla, tlaky na ramena zadní delty, a těžký přitahy v předklonu tak se bench zlepšoval prokazatelněji. Navíc co mi vadí nejsou tam moc dobrý poměry pro tahové veslovaci cviky vůči benchi. Většina populace má předsazeny ramena a tohle jim moc nepomáhá
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt listopad 22, 2018 6:07 pm Předmět: |
|
|
mel by sis uvedomit nekolik veci
Falejev byl spickovy sporovec
pokud prisel s necim takovy, nemel slaba mista, disbalance a podobne
nerikam, ze to to nebude fungovat, ale vetsine populace tam bude "necoů chybet
za dalsi
vyhoda tohohle treningu je v tom, ze staci prijit do posilovny 5x tydne na "pulhodinku" a porostes
nevyhoda je v tom, ze musis do posilovny 5x tydne
vyhodne je to pro cloveka, co ma do posilovny pristup casto
napriklad ji mit doma, v praci nebo neco podobneho
dale pokud nemas moc casu ve velkem bloku, ale dokazes si vyclenit vice oken
kazdopadne, zkus to, pis si vysledky a za par tydnu se hod odpoved
(muj osobni nazor je, ze bych do toho klidne sel, kdybych mel posilovnu doma, ale bez par doplnku by me to nebavilo  ) _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
TvarohNaNoc
|
|
| nahoru |
|
 |
kujin
|
Zaslal: čt listopad 22, 2018 9:43 pm Předmět: |
|
|
Tak si k těžkýmu benchi dej shyby a k lehkýmu ty seal rows a je po problému.
Taky bys mohl říct, že tam chybí zadní stehna, lýtka, ramena a ruce a přidat na ně cvik, ale pak by z toho byl úplně jinej trénink
|
|
| nahoru |
|
 |
TvarohNaNoc
|
Zaslal: čt listopad 22, 2018 10:51 pm Předmět: |
|
|
| kujin napsal: | Tak si k těžkýmu benchi dej shyby a k lehkýmu ty seal rows a je po problému.
Taky bys mohl říct, že tam chybí zadní stehna, lýtka, ramena a ruce a přidat na ně cvik, ale pak by z toho byl úplně jinej trénink |
jo jasně naprostý souhlas
|
|
| nahoru |
|
 |
IronAndrew
|
Zaslal: pá listopad 23, 2018 12:14 am Předmět: |
|
|
Seal row jsou top taky jsem to jezdil když jsem se zaměřoval na dřep a bench a mrtvoly bych skrz core neměl šanci uregenerovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|