Zdravím místní členy (a hlavně Ronnieho, rotvík zavzpomínal na moderování iphone fóra, svět je malý :)) ..), mám na vás dotaz ohledně levné posilovací lavice.
Přečetl jsem zde témata, která by se k tomu mohl vztahovat, nějaký obrázek jsem si už udělal, ale přesto bych byl rád, kdyby se na to podíval někdo zkušený ..
Co chci koupit a jakou mám představu:
- levná lavice ČINKOVÝ SET XYLO SOLID 134 KG (XG-600), nedávám url, ale buď abcfitness. cz, nebo aukro, stejný prodejce, jsou to poláci :/
- lavici nechci na 'bodybuilding', ale pouze kondiční cvičení. Zkuste k tomu, prosím, přihlédnout, teď jsem tři roky makal na rekonstrukci domu, což zase příjemně zpevnilo tělo a chci to tak udržet. V mém věku už ženské nenaháním :], takže žádné maximální zátěže, tělo jsem si už různými sporty za ta léta dodrbal dost.. Také mám dospívajícího kluka a snad i žena má drahá projevila přání si občas zacvičit
- pro mě bude stačit bench, scott na ruce, bradla,
jednoručky, vlastní váha. K tomu mám 2x 20kg železnou kouli a ergometr, což je asi vše, co bych si pro cvičení představoval. Zbytek na lavici je spíše pro parádu
No a teď dotazy:
- jekly vypadají i vzhledem k celkové váze vcelku v pohodě, ale z obrázku to bez praxe těžko posoudím. Bude ta lavice alespoň použitelně stabilní, má někdo s podobným řešením nějaké zkušenosti?
- stačí rozteč stojanu 70cm na bench? Připadá mi to jako vcelku pohodová rozteč mezi vnitřním úzkým úchopem a vnějším širokým. Osa má 180cm, zatížení do 150kg. Těch 70cm je snad použitelných i na bradla, ta jsou asi hlavní důvod, proč beru XG-600 a ne levnější XG-500
- zátěž z potaženého cementu, vím, že lepší by byla litina, ale má to šanci vydržet, pokud se zátěže nebudu házet o zem :) ?
- EZ asi silně lomenou, co si z fitek vzpomínám, cvičilo se s ní lépe, souhlas?
- a je na té lavici něco 'vyloženě blbě', kvůli čemu se na koupi vykašlat?
Berte to vážně tak, že na fitko při mém věku a způsobu cvičení už nemám ani čas ani náladu, takže ne, permice místo nákupu lavice není lepší řešení :]. Prodejce dává na lavici záruku 5let, což je také malé plus, asi by to nemělo odejít po měsíci používání ..
Já mám 190cm/100kg, rozměrově by měla být lavice dostatečná. Věž nechci, jsou dražší, moc vysoké, cvičení je na nich z mého pohledu pohybově nepřirozené, s tím jsem si už užil dost. Je mi jasné, že nějaký power rack s profi osou a litinou by byl samozřejmě lepší řešení, ale jsem omezený jak penězi, tak prostorem (max. výška 195cm sklep).
Tož předem díky za názor, zda k výše uvedému neudělám s nákupem blbost ..