smysl malty je v navýšení inzulinu, čehož banánem s fruktózou podle mě tolik nedosáhneš... samozřejmě po tréninku lze inzulin trochu zdvihnout skoro čimkoliv, ale tak když už gainer a sachry navíc, tak ať to plní účel pořádně
Ano, fruktóza má nízký glykemický index, takže banán inzulín nenavýší.
Ovoce má vliv na zvýšení hladiny inzulínu, protože se neskládá jen z fruktózy.
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Zaslal: so leden 26, 2019 7:37 pm Předmět: Re: Ovoce po tréninku
ruppyr napsal:
Zdar, chci se zeptat, doted jsem dával po tréninku protein + maltodextrin. Rád bych tu maltu nahradil něčím "zdravějším". Zajímalo by mně, jestli např kombinace banán + protein po tréninku bude fungovat stejně dobře jako s maltodextrinem, nebo ne ? Popř. co by jste doporučili jako "zdravější" variantu maltodextrinu po tréninku ? Díky
Ahoj. Odpovedať tak, že povedať čo je lepšie a čo horšie je zložité. Ja osobne nedávam po tréningu žiadne ovocie. Dávam odmerku buď izolátu/hydrolizátu a odmerku glutamínu a až keď prídem domov tak sa najem a v tom jedle je okrem iného aj ovocie (trénujem skoro ráno nalačno takže pred/počas tréningu pijem len 10-15g BCAA). Ale ak si zvyknutý na ovocie po tréningu a hlavne ak ti to telo berie a je progres tak doporučujem banán - je to stará klasika ale doporučujem viac prezretý ideálne takmer černý. Prezretejší banán má viac glukózy a menej fruktózy.
maltodextrin som kedysi davno bral spolocne s kreatinom monohydratom ale tie casy su uz davno prec. Teraz zvyknem po treningu dat protein, k nemu banan a lyzicu medu
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru