Deadlift - slabý úchop

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Deadlift - slabý úchop  Úvodní stránka -> Trénink -> Deadlift - slabý úchop
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Šotek95

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2020 7:04 am    Předmět: Deadlift - slabý úchop Odpovědět s citátem

Zdravím borci, necvičím ještě ani rok, a proto bych vás poprosil o radu. Jde o mrtvý tah který i s přestávkou kvůli zavřeným posilovnám piluju teprve od února a už teď cítím, že celkem zaostávám v síle úchopu, kdy cítím že záda i nohy by zvládly mnohem vyšší váhu, ale bohužel nejsem schopný udržet osu v rukou. Jezdím klasiku nadhmatem, kdy první 3 série dělám 5 opakování a postupně navyšuju váhu, ale v poslední jsem už schopný odjet jen 2-3 opakování a to ještě musím změnit úchop na střídavý. Otázka tedy zní, jak co nejlépe posílit úchop abych mohl dávat jednak vyšší váhy a abych pokud možno využíval střídavý úchop co nejméně. Zatím to praktikuju tak že se vždycky po tréninku vyvěsím na hrazdu a doma jsem někde vyhrabal takovej ten gumovej kroužek na mačkání, ale očividně to nestačí. Trhačky ani háky nepoužívám protože mi přijde že váha 110 kg není při mých 80 nic co by se nedalo vypilovat klasicky Jasně, je to celkem slabej výkon, a proto se obracím na vás zkušenější protože je mi jasné že dokud ten úchop nevychytám tak se dál moc neposunu. Díky za rady
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Palec077

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2020 8:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud jde o posílení úchopu, tak po mrtvém tahu zařaď jednoduché držení osy. Například 3x20s. Případně tomu dej jen čas a dostatečný objem mrtváho tahu. 3 série týdně na adaptaci nestačí..

Pokud jde o udržení činky a tím pádem zlepšení výkonu v tahu, přejdi na střídavý jakmile ti začne selhávat nadhmat. Jestli nemáš extra krátké prsty, můžeš zkusit zámkový úchop neboli hookgrip.
Šotek95

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2020 8:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za radu, zkusím teda zařadit držení činky, to by snad mohlo pomoct. A k těm sériím, jaké rozložení by bylo nejlepší? Napsal jsem to trochu blbě, ty 3 série jsou ty co odjedu bez problému, ale potom dělám ještě jednu nebo dvě, a tam právě začínám selhávat. Kolik teda většinou děláte sérií a po kolika opakováních? Moje 4x5 asi fakt nebude ideální...
decarabas

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2020 8:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nie že by som mal nejaký mega úchop, ale rozhodne sa zlepšil z robenia zhybov so závažím na hrubej hrazde.

Skús na seba zavesiť nejaké závažie a ani nemusíš robiť zhyby, ak by si nevládal, aj visenie samotné na hrubej tyči alebo na konštrukcii drepovacieho stojanu ti posilní úchop. Takisto ako všetky ťahové cviky alebo prenášanie jednoručných činiek bez trhačiek (farmers walk).

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Turakam

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2020 8:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zaraď držanie činky rôznej hmotnosti v rôznych časových intervaloch, napríklad 80kg x 3 série x 20s. v každej, o týždeň pridaj 5s. alebo navýš váhu a pod., variuj, striedaj a hlavne vykonávaj akýkoľvek cvik bez rukavíc a s dôrazom na poriadne zovretie činky. Samozrejme, ak ti to gym dovolí, používaj magnézko, tam bude to instantné zlepšenie úchopu značné. Inak na akýkoľvek základný cvik sa nemusíš držať nejakej schémy ala MF - 4x8, 5x10 a pod., pokojne choď veľa nástupov k činke, veľa rozcvičovacích a aktivačných sérií. Už len na ten ťah môžeš ísť pokojne aj 10 sérií so 100kou po 3 opáčka, uvidíš, že to bude mať oveľa vyšší benefit v mnohých aspektoch, ako drieť každú sériu do zlyhania.
Olejnas

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2020 4:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nedelal bych z toho vedu. Zarad viseni na hrazde a farmers walk.
Pokud se udrzis ve visu dve minuty, myslim, ze to poznas na uchopu.
SnakeSoft

PříspěvekZaslal: pá červen 19, 2020 8:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Za mě – zas tak ten střídavý není hrozný, když budeš měnit úchop (například každou sérii vyměníš polohu ruk) a budeš si hlídat, že se ti činka netočí, tak nevidím problém v jeho používání.
Prostě od nějaké váhy už to v sériích neudržíš, kór když zařazuješ i těžké tréninky. Já se pak i hůř soustředím na techniku.
Normálně cvičím shyby, RDL s jednoručkama, přítahy v předklonu a další cviky u kterých samotných se dost zapojuje úchop. Mrtvoly s těžší vahou prostě držím střídavým a měním po sériích polohu ruk a netrápí mě to. Takže je tu i varianta se na to vysrat ... ale samozřejmě záleží na tobě

Rychle na stránku:

Přejdi na: