Zaslal: po listopad 09, 2020 4:46 pm Předmět: Nechuť k tréninku
Ahoj, dělám jeden bojový sport. Teď se připravuju individuálně ve vlastních prostorech. Jedu kombinaci intervalovky a pár silových cviků.
Mám už několik měsíců homeoffice, ale i tak jsem s velkou energií cvičil před i po práci.
Jenže v posledních pár týdnech plíživě přišla krize, ze dvou tréninků denně je jeden, což by nebyl takový problém, spousta lepších kluků než jsem já jede jenom jednou denně.
Problém je, že když přijde 18h a já bych se měl sebrat a jít odtrénovat, tak mi psychická i fyzická energie klesne naprosto na nulu a musím se hodně nutit jak kdybych šel k zubaři nebo do práce. A kolikrát to přemlouvání trvá i 2 hodiny nebo nejdu vůbec a jsem sám z té situace nešťastný.
Nemyslím si, že jsem depresivní typ, naopak. Ale už jsem si i zkoušel dohledávat, jestli to nemůže mít hladina cukru nebo tak, ale největší podezření mám na psychiku. Je to divný, ale celý den se na to cvičení těším a když ta hodina přijde, tak mám prostě problém vstát a jít a nepřebijí to i 2 kafe.
Jídelníček mám pořád stejný. Kdyby se s tím někdo setkal nebo měl tip jak změnit rutinu nebo to překonat, budu rád.
Ostatním se omlouvám, protože to sem úplně nepatří.
Ahoj, mam to stejne. Od doby, co cvicim doma, tak se potykam s nedostatkem "chuti" do cviceni.
Prikladam to tomu, ze driv se mi sice take nechtelo jit, ale sebral jsem se a po ceste do fitka mi to v hlave nejak "naskocilo", jakoze ty lidi tam, atmosfera a tak vubec. Doma je proste to misto, kde se odpociva a to mam v sobe tak nejak podvedome zakodovano. Zatim sem neprisel, jak na to a jedine co pomaha je se kousnout a cvicit i pres tu prvotni nechut.
To jsem i nejsem rád, že v tom nejsem sám. Samozřejmě nikomu to nepřeju. Já měl vždycky doma vlastní posilovnu, cvičil jsem tam tak půlku času a na ty tréninky s vlastní hudbou jsem se těšil. Nechával tam tu hodinu maximum, kolikrát víc než s lidma. A pokud necvičím s kamarádama, tak to mám i radši než sám ve fitku, ale teď prostě nic, absolutní psychickej i fyzickej útlum. Odcvičím to, to jo, ale k ideálu to má daleko. Beze srandy místo toho jít cvičit prokrastinuju.
Doma je těžké se přinutit, ale s timerem mi to jde
Porid si neco takoveho a treningy osekej na minimum
Treba jenom 20min ktb, nrbo shyby a kliky
Díky, já jedu jenom podle Timeru. 12x 3 minuty s půlminutovou pauzou, švíhadlo, stínování, pytel, nácviky. A pak silově-rychlostní mini kruháč po minutě.
Jak říkám, já jsem s tímhle doma nikdy problém neměl, roky, nevím proč to teď přišlo
Jo cvičení doma prostě tak funguje.. když musíš někam vykonat cestu, převlíct se vzít si něco sebou tak to navodí atmosféru i ty lidi, nedostatek vybavení.
Jako řešení, bych se pokusil si najít jiný cíl v tréninku něco co bys mohl překonávat a co by tě i bavilo. Nebo jít třeba před samotným tréninkem si jít odcvičit nějakou atletickou abecedu pak se vrátit domů zahřátej a odjet zbytek tréninku. Prostě si s tím pohrát..
Říkal si, že bojové sporty.. tak co kamaráda lapaře, sparingy klidně i venku něco určitě vymyslíš.
Jo cvičení doma prostě tak funguje.. když musíš někam vykonat cestu, převlíct se vzít si něco sebou tak to navodí atmosféru i ty lidi, nedostatek vybavení.
Jako řešení, bych se pokusil si najít jiný cíl v tréninku něco co bys mohl překonávat a co by tě i bavilo. Nebo jít třeba před samotným tréninkem si jít odcvičit nějakou atletickou abecedu pak se vrátit domů zahřátej a odjet zbytek tréninku. Prostě si s tím pohrát..
Říkal si, že bojové sporty.. tak co kamaráda lapaře, sparingy klidně i venku něco určitě vymyslíš.
Můžu říct, že to také znám. Cvičím přes 20 let a jedno období jsem cvičil jen v garáži a přes zimu přišel takový útlum, že jsem prostě šel dolu a dal 2xtýdně lehký benč, lehké přítahy a jednou za 14 dní se hecl na lehké nohy. Tréninky trvaly tak 25minut..Tohle trvalo tak dva měsíce a pak mi došlo, že prostě musím zaskočit do posky a udělat nějaké změny.
Máš spoustu možností a uvidíš co bude fungovat...Dá se dát třeba fakt lehký týden nebo dvana takový restart. Aby ses prostě opravdu začal těšit. Můžeš předtím zkusit si pustit nějaké motivační video. Mně když se občas nechce na MMA, tak si pustím pár zápasů a většinou chuť dostanu...
Můžeš dát více lehkých tréninků aby ses více těšil na další.
Jak už někdo radil více, zkus skočit s někým na lapy, na lehký sparing nebo na cokoliv co tě vyvede z rutiny...V tomhle období si určitě spousta lidí ráda skočí někam ven si zatrénovat, nebo do garáže nebo prostě někam .o)
každopádně držim pěsti ať to přejde. Tyhle věci jsou skoro vždy jen psychika...
PS: a myslim, že to do sekce trénink naprosto patří. Lidí co se s tím potýkají bude určitě více...Hlavně když už někomu není 20...
_________________ Zaplatil si už svý dluhy Jacku?
Ano pane, šek jde poštou
www.monstrazmlhy.cz
Rozumim, taky se mi obcas nechce, o to vic, ze musim trenovat venku...vratim se v 7 vecer z prace, tma jak v pytli, kosa a vitr (bydlim kousek od more,takze vitr je fakt fest) a dokopat se k tomu neni snadny...ale zkratka se vzdy hecnu dobehnout 3 km do parku ke hrazde, tam take 12x3 minuty stinuju a potom nejake shyby, kliky, zvedani nohou ve visu atp a potom zpet...je to jen v hlave, me zene dopredu ta myslenka, ze ostatnim potom ukazu jak se da dobre zamakat i mimo gym a ze vymluvy typu “nemam misto”,”nemam cas” a podobne jsou jen hovadiny....ale ta motivace je opravdu individualni, kazdeho nakopne neco jineho
Mám tiež občas problém s motiváciou, čo sú fitká zavreté a musím makať doma.
Celý deň sedím v jednej izbe za PC, potom večer si musím poprenášať všetko vybavenie do obývačky a nachystať sa, do toho sa motá pes a syn a žena, cvičenie nemá atmosféru, do mojej hudby sa miešajú rozprávky malého, so všetkým musím narábať opatrne, aby som nič neroztrieskal a nerušil susedov, za oknami je stále tma...
Mne pomáha proste nevynechať tréning. Nech je to akokoľvek otravné, mám napísaný plán a idem ho splniť. Viem, že ak by som vynechal raz, dvakrát, už by som sa k tomu nedokopal.
Plus snažím sa vedome tlačiť na seba, že celé dni mám obmedzený pohyb a týmto robím niečo pre zdravie.
A ako píšu iní, snažiť sa prekonávať, nasadzovať si laťku a ideálne tak, aby si sa na to hecoval počas dňa pred tréningom, aby si mal motiváciu sa do toho pustiť. Aj zmena môže byť motivujúca - nové cviky, nová skladba tréningu, čokoľvek, čo ťa bude chvíľku baviť.
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
Tak chci ještě jednou všem poděkovat za pomoc. Je to lepší. Pořád ne ideální, ale lepší. Nastavil jsem si pravidelnější režim, normálně se balím jako do fitka, což je vtipný vzhledem k tomu, že jdu jedny schody dolů a občas si zacvičím i s někým dalším.
Trochu ještě bojuju s tréningovým plánem, protože trenér i klub jsou prostě minimálně na letošek nedostupný. A u boxu je to trochu složitější, než řešit 3x týdně fullbody. Budu se snažit vést někde tréningový log. Škoda, že bojové logy nikde nefungují tak suprově jako tady na Ronniem ty posilovací :) Něco málo je na Sherdogu, ale to je polomrtvé.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru