Kalorické tabulky - syrové / hotové jídlo -

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kalorické tabulky - syrové / hotové jídlo -  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Kalorické tabulky - syrové / hotové jídlo -
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mk12

PříspěvekZaslal: čt březen 18, 2021 9:44 pm    Předmět: Kalorické tabulky - syrové / hotové jídlo - Odpovědět s citátem

Zdravím,

poslední dobou mě tíží na srdci jedna otázka, pro někoho naprostá banalita pro mě někoho ne.

Zapisování jídla je pro mě jedna velká otázka, pro brouzdání na netu jsem se dozvěděl, že mám jídlo zapisovat v syrovém stavu a tak se taky děje.

Nicméně mám jednu otázku a ta je "i Maso ?".

Např. dneska jsem měl 500g mletého hovězího, (vaničku která měla 500g jsem jednoduše uvařil a rozdělil na půl) tzn. že dám do tabulek 2x 250g za syrova ?

Všichni víme, že se maso vypeče a ztratí svůj objem, proto mi přijde trochu divné dávát tam stav za syrova, nicméně přesně proto se zde ptám.

Předem díky za pomoc a přeji Všem krásný zbytek večera :).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
decarabas

PříspěvekZaslal: čt březen 18, 2021 10:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lenže každý to mäso pečie inak dlho a na inej teplote a z rovnakej váhy surového mäsa ti nakoniec výjdu rozdielne váhy výsledného pečeného mäsa Preto je presnejšie zapisovať surový stav.

Tak je to s viacerými surovinami, trebárs ryža je pekný príklad, tam keď ju varíš hodne dlho, tak váha stúpa hore a pritom je to len váha nacucnutej vody.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
mk12

PříspěvekZaslal: čt březen 18, 2021 11:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobře, to znamená, že pokud koupím prostě třeba 1 kilo kuřecích prsou a ty si uvařím a přes den sežeru (je to opravdu jen příklad.)

tak si zapíšu, že jsem sežral 1kg prsou v syrovym stavu a ve finále je to relevantní informace v těch tabulkách tedy ? :)
decarabas

PříspěvekZaslal: pá březen 19, 2021 6:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano.

Italský hřebec

PříspěvekZaslal: pá březen 19, 2021 8:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Musis ale taky v tech tabulkach vybrat vhodnou polozku , tedy kureci prsa syrova. Je tam milion kokotin uz upravenych a uvarenych kurecich prsou co tam lidi nesmyslne lidi nahazeli kdyz si to uvarili a pak to je dostupne vsem. Tem se musis vyhnout, to je za me asi nejvetsi problem co Kaloricke tabulky maji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
decarabas

PříspěvekZaslal: pá březen 19, 2021 8:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Italský hřebec napsal:
Musis ale taky v tech tabulkach vybrat vhodnou polozku , tedy kureci prsa syrova. Je tam milion kokotin uz upravenych a uvarenych kurecich prsou co tam lidi nesmyslne lidi nahazeli kdyz si to uvarili a pak to je dostupne vsem. Tem se musis vyhnout, to je za me asi nejvetsi problem co Kaloricke tabulky maji.

Preto je tiez lepsie zapisovat jednotlive suroviny v surovom stave, pretoze obvykle tie nutricne hodnoty su presnejsie.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kalorické tabulky - syrové / hotové jídlo -
Rychle na stránku:

Přejdi na: