Kalorický výdej beze spánku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kalorický výdej beze spánku  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Kalorický výdej beze spánku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PaťasK

PříspěvekZaslal: út březen 23, 2021 2:42 pm    Předmět: Kalorický výdej beze spánku Odpovědět s citátem

Zdravím, měl bych takový dotaz na počítání energetického výdeje.A předem se omlouvám, že to bude trochu krkolomně položená otázka, jen nevím jak to pořádně vysvětlit.

Na normální den Spočítám bazální metabolismus, trávení, nějaká ta aktivita a je to, řekněme, že “za den mám výdej 2500 kcal”. A ten den je třeba neděle, kdy se probudím v 8 ráno a večer ve 22:00 jdu spát. Pohoda, klasický výdej, no problemo, počítá se s tím, že člověk spí 8 h, potom je na nohách cca 16 hodin a potom jde opět spát na 8h a tak znovu a znovu.

Ale napadlo mě, jak se to počítá, když člověk nespí a je na nohách X hodin? Třeba například v neděli ráno v 8:00 se vzbudím, ale půjdu spát až v pondělí ve 22:00? Nebudu na nohách 16 hodin, ale 40 hodin? Pořád bude ten výdej 2500 kcal zkrátka “od probuzení po usnutí” nebo budu mít výdej třeba 4500 kcal, protože funguji dva dny v kuse?
Mě to teď trochu napadlo, protože jsem na cestách a často třeba celou noc nespím nebo spím jen dvě hodiny.

Long story short - pokud jsem na nohách dva dny beze spánku, mám to na výdej počítat jako jeden normální den nebo jako dva včetně spánku?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: