Denníček "Dobre už bolo" Carabasa

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 323, 324, 325 ... 444, 445, 446  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Denníček "Dobre už bolo" Carabasa  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Denníček "Dobre už bolo" Carabasa
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vlk#

PříspěvekZaslal: st září 15, 2021 6:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

takže tyčka pre "dievčatká"

což asi neva, člověk se ve fitkách potká s lecčím, na dřepy a benče to asi bude trochu znát, na tahy to pomůže zámku... ale zase ty máš prsty dlouhé dost... a ještě navíc netaháš zámekm

spíše ta nakládací část by mohla být limitující... ale asi ne pro tvé kotouče, to Magumi má vzpěračské bumpery a tam je to znát... máme pocit, že máme naloženo
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
decarabas

PříspěvekZaslal: čt září 16, 2021 8:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to tak, je to taká oska pre buzničky. Ale som limitovaný priestorom, tak musím brať, čo príde. Koniec koncov, an kotúče nie sú zrovna Eleiko, tak čo Hlavné je, či sedí váha a či vôbec môžem niečo odcvičiť.

Včera smrtiace nachladenie povolilo, aj keď som ešte soplil a kašľal, ale hecol som sa a dal som si tréning v super prašnom pivničnom prostredí, aby som si ten kašeľ a sople ešte chvíľku udržal

Drepy:
2x5x12,5kg
1x5x62,5kg
1x5x112,5kg
6x5x142,5kg belt on

Bench press:
1x6x12,5kg
1x6x62,5kg
6x6x92,5kg

Deadlift:
1x5x62,5kg
1x5x112,5kg
5x5x147,5kg belt on

Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/CT2bqvSAGzr/

No, prišiel čas otestovať novú výbavičku. Bol som sám - a nejaký čas ešte budem. Naše fitko vyhlásilo, že nezaočkovaného ma dovnútra nepustia, lebo je to fitko a nie návšteva pápeža, kde by to nevadilo, Štúr je naopak opichaný, takže kým mu vyšumí permanentka, bude cvičiť tam. Potom by sa mal, koncom mesiaca, pridať ku mne na naše spoločné pivničné hrátky.

Samozrejme, som po chorobe a po dokurvenom chrbte, tak som sa snažil byť hodne opatrný a dopredu som vedel, že vynechám záverečný triset. Tyčka prekvapila, je síce nezvykle tenká, ale žiaden náznak pruženia alebo ohýbania - pravda, pri necelých 150 kilách by sa to diať ani nemalo, ale človek nikdy nevie s týmito lacnými šmejdami, že... Pozitívne bolo, že oproti tlstým cementovým kotúčom nahadzovanie bolo ľahké rýchle a na činke ešte bolo milión miesta. Navyše ako sú tie kotúče ešte špinavé a hrdzavé priamo z výroby, mal som intenzívny pocit návratu do mladosti, keď som na strednej škole v podobných pivničných priestoroch dielne fetoval úplne rovnaký oceľový prach a špinu dvakrát do týždňa v zajebaných montérkach Ah, sústruženie mi niekedy chýba!
Neviem, či to spôsobila choroba, iná tyč alebo kotúče, krivá podlaha alebo celkovo iné prostredie, ale drepy mi prišli ťažké ako barák. Ono, samozrejme, ešte mi chýbajú 1,25kg kotúčiky do zbierky a tyč má neštandardnú váhu, takže som aj mal naložené malinko viac, než bolo plánované (okrem toho sa to fakt blbo zapisuje takto do logu). Najskôr asi všetko dohromady, ale určite chcem kotúče ešte prevážiť. Prišlo mi to celé minimálne o 10kg ťažšie, než som čakal
Jo a ešte jeden problém, k tyčke mi neprišli zarážky, tak mi občas trochu utekali kotúče, ale dalo sa to zvládnuť, keď som bol opatrný. Zarážky sú objednané a na ceste, tak hádam do piatku dorazia, aj keď trochu pochybujem.
Drepy trochu drevené a zatuhnuté, ale nakoniec sa to rozhýbalo a vcelku so cťou som to zvládol a nemám ani svalovku, ani unavené nohy.
Benche ľahké (ale tiež som to odhadol tak na 100kg, nie niečo málo cez 90 ). Na benchoch možno pridám pár sérií, toto mi zatiaľ nič nerobí, na rozdiel od drepov a mŕtvoly. A to benchujem 6x6, kým drepy iba 5x6 a deadlift 5x5. Tenká tyč nevadila ničomu.
A na záver deadlifty. Veľmi veľmi opatrne, lebo chrbát som stále cítil. Nakoniec easy, tu sa mi nič nezdalo ťažšie, ale ťahal som z malinkého plusu asi 1cm, lebo som mal podložené kotúče. V tomto smere spokojnosť, vládal som pekne, ani ma skoro nič nebolelo. Až na to, že dnes ráno som sa zobudil a som tam, kde som bol - celá pravá strana zatuhnutá a boľavá. Počítam, že tam bolo naozaj nejaké menšie svalové zranenie a holt nenechal som to doliečiť. Tak uvidíme, čo v piatok.

Inak legíny neboli žiadne, bohužiaľ, ale tesne pred mŕtvolou došiel sused Joži odložiť bicykle do pivnice a s ním jeho dve malé dcéry. Tak im ukázal, ako vyzerá činka a dievčatká boli také, že "waaaau"

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
cohen999

PříspěvekZaslal: čt září 16, 2021 9:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Som zvedavy co sa stane, ked na tu osku nalozis 250kg 😂 Ale deklaruju 300kg nosnost, takze snad vydrzi... A so zapisovanim vahy s 12,5kg osou vitaj v mojom svete! Za par mesiacov sa do toho dostanes ako nic... 😂

Bozteky z Plague Hole posiela 😘

ujo Cohen
decarabas

PříspěvekZaslal: čt září 16, 2021 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No práve, tá nosnosť je celkom vysoká, teda, aspoň podľa predajcu. Aj so stojanmi som sa bál a nakoniec ma prekvapili. Tak budem dôverovať aj oske. Napokon, teraz sa nejaký čas nechystám na ňu naložiť až toľko

decarabas

PříspěvekZaslal: pá září 17, 2021 7:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Drepy:
2x10x12,5kg
1x5x62,5kg
1x5x112,5kg belt on
1x1x140kg
6x5x140kg

Bench press:
1x6x62,5kg
8x6x90kg

Deadlift:
1x5x62,5kg
1x1x112,5kg
1x1x145kg belt on
5x5x145kg

Hodnotenie tréningu:
Prišli mi 1,25kg kotúče aj zarážky na činku, takže mi už nehrozilo rozsypanie kotúčov po pivnici a aj pracovné série vedia byť v pekných okrúhlych číslach. Bohužiaľ mi prišla aj skurvená bolesť hlavy, čo je úplne ideál na tento typ tréningu
No, nebudem klamať, chcelo to veľké sebazaprenie dokončiť tréning, aj keď mi po každej sérii praskala lebka.
Ešte stále sa snažím vyhrabať z toho hnusu, čo nám malý priniesol zo škôlky, ale cekom sa ma to drží. Smrkám toľko, že kupujem vreckovky priamo z Ružomberka za veľkoobchodné ceny. Do toho ešte ten natiahnutý chrbát - s tým sa dá odcvičiť, ale na druhý deň ráno z postele nevstávam, ale vypadávam. Stále dúfam, že tentoraz to už bude iné, ale nie je Aj teraz cítim, ako to celé začína tuhnúť. Eh, chrbát mám na mysli

Ale nevadí. Mám po tréningu, teraz pár dní voraz, práve mi došla pizza, život je na chvíľku fajn Zajtra na sestrinu narodeninovú oslavu, kde bude divinový guláš, takže sa mám na čo tešiť

Od budúceho týždňa pridávam váhy a asi aj nejaké cviky, ak sa budem cítiť lepšie.

vlk#

PříspěvekZaslal: po září 20, 2021 6:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
Prišli mi 1,25kg kotúče aj zarážky na činku, takže mi už nehrozilo rozsypanie kotúčov po pivnici a aj pracovné série vedia byť v pekných okrúhlych číslach.

obojí paráda :) i když... když člověk benčuje sám, tak se občas to rozsypanie kotúčov hodí

decarabas napsal:
Ešte stále sa snažím vyhrabať z toho hnusu, čo nám malý priniesol zo škôlky, ale cekom sa ma to drží.

sice obdivuji tvé cvičební nasazení, ale může být efektivnější se nejprve hnusu zbavit a pak začít organismus zatěžovat... ale zase ty seš mladej :) ovšem s bolestí hlavy už bych necvičil, to je pěkný prevít, možná i ve tvém logu by se něco našlo.
decarabas

PříspěvekZaslal: út září 21, 2021 9:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:

sice obdivuji tvé cvičební nasazení, ale může být efektivnější se nejprve hnusu zbavit a pak začít organismus zatěžovat... ale zase ty seš mladej :) ovšem s bolestí hlavy už bych necvičil, to je pěkný prevít, možná i ve tvém logu by se něco našlo.

Aneb ako Petrík k powerliftingu prišiel. Áno, je to pravda, svojho času som trpel bolesťami hlavy pri čomkoľvek nad tri opakovania, chytilo ma to myslím po nejakej drepovacej výzve na čas. Zrejme pokurvené dýchanie. Tak som potom bol chtiac nechtiac nútený robiť len jednotky až trojky, pričom som samozrejme pridal váhu. Vtedy ma hlava nebolela, akonáhle som sa viac zadýchal, bolo jedno, že na činke je 50 kilo, išla mi prasknúť lebka. Vtedy som začal cvičiť viac silovo a našťastie tá bolsť prešla časom
Táto piatková bolesť bola o zmene počasia, na to celkom trpím a už to poznám. Síce to tiež bolí, ale nedá sa to porovnať s tým masakrom spred pár rokov, uff... To fakt som zabenchoval pár opakovaní a doslova spadol z lavičky, veľká prdel Takže som si teraz síce v pauzách klepal hlavu o stenu, aby som prebil bolesť inou bolesťou, ale očividne sa odcvičiť dalo.

Každopádne, včera ma nič nebolelo (nie viac, než obvykle, aby som bol presný), sopľov ubudlo a kašeľ už nebol žiadny, tak som radostne zišiel tých 12 poschodí výťahom do môjho súkromného luxusného fitka - zaprášenej špinavej pivnice. Síce som tam pratal, vysával a zmýval, ale z tých kotúčov pri každej sérii šťastne padá oceľový prach a hrdza ako snežík v Perinbabe a tak si cez víkend zase asi dám brigádu s vysávačom a mopom. A ideálne by som mal nakúpiť spreje a dať tie kotúče do cajku... Ale zas takto to má ten undergroundový štýl...

Drepy:
2x10x12,5kg
1x5x62,5kg
1x5x112,5kg belt on - dal som ho už skôr, spodný chrbát v tomto tréningu dostáva, tak ho pošetrím
1x1x145kg
6x5x145kg

Lýtka s VČ:
3x10x112,5kg

Bench press:
1x6x62,5kg
8x6x90kg

Deadlift:
1x3x62,5kg
1x3x112,5kg
1x1x150kg belt on
5x5x150kg

Triset

Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/CUDcUXFDyb-/

Tak som sa cez víkend trochu pozviechal a mohol som sa pustiť do toho môjho "Back to basics" naplno.
Je to náročné, ale hlavne na psychiku, veľké objemy, som sám v šere pivnice, za dverami sa motajú susedia a vyberajú si zo schránky letáky KÚPIM BYT V TEJTO LOKALITE a na steny nejakí zasrani sprejujú BAMBUĽKA ĽÚBIM ŤA a až toho zamilovaného skurvysyna chytím, tak mu ten sprej narvem do prdele, lebo preto, že on je nadržaný na tú pubertálnu šlapku z tretieho, tak nám musí zadrbať fasádu a... No nič, to som odbočil, ale neklamal som ani v jednom slovíčku.
Tak teda drepy - easy. Samozrejme, keď nemám parťáka, tempo je o niečo živšie a tak som mal drepy aj s lýtkami hotové do pol hodiny. Pot sa zo mňa lial celkom slušne, niet divu, že mi hrdzavejú kotúče, keď na ne šmatlám tými kyslými mokrými rukami. Som ako votrelec, akurát kyselinu nekrvácam, ale potím.
Benche super. Takisto rýchle tempo, osem sérií už sa na človeku podpíše a aj nejaká tá pumpa sa objaví - inak všade som pridal váhy, okrem benchov. Dôvod: Keď som si vypočítal váhu na bench prvý týždeň, vyšlo mi 88kilo. Zaokrúhlil som na 90 a cvičil s tým. Vypočítal som si váhu s prihodenými percentami na tento týždeň, vyšlo mi 90 kilo Tak som nepridával, nechám to ešte tak a potom už budem pridávať normálne, keď mám tie 1,25ky.
Deadlift ľahký. Pomerne. Už začínam cítiť, že sa kumuluje únava a začína samozrejme na spodnom chrbte. Ešte to ide. Zatiaľ. Až prejdem z objemovej časti do intenzity, bude "veselo".

Inak navýšil som kalórie, začal som papkať a už mám nejaké dve kilá hore. Ale je náročné prepnúť sa na objem zasa - rovnako, ako som mal problém prepnúť sa na diétu. Viac žrádla a nejaký ten junk sa prejavuje napumpovaním (hlavne stehná, ty vole, tie hneď nabehli ako cigánčatá, keď sa v osade objaví TV štáb) a tým, že mi na chrbte okamžite vykukli parádne hnisavé vyrážky. Z toho má radosť hlavne Soraya. Fujky.
Sparing sa odkladá, Štúr mal prísť od pondelka a pridať sa ku mne v Plague Pit-e, ale skurvil atestáciu a musí ju prerábať, takže tréningy asi nehrozia nejaký čas. Takže budem naďalej samotár, na ceste samotou, osamelo, sám.

vlk#

PříspěvekZaslal: út září 21, 2021 3:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak to je fajn, že teď to byla "jiná" hlava... a že to rozeznáš :)

decarabas napsal:
Drepy:
2x10x12,5kg
...

takový nápad... nechceš si tam ty 1,25 kg kotouče dát natrvalo? hned jako první?

...a pak si pořídit ještě jedny, pokud bys chtěl váhu zvyšovat po 2,5 kg

a když už tam budou, nechceš k nim rovnou přidat i 2,5 kg kotouče?

...a pak si pořídit ještě jedny, abys mohl přihazovat po 5 kg?

no, koukám, že to zase tak dobrý nápad nebude
decarabas

PříspěvekZaslal: út září 21, 2021 3:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To by môj autizmus nikkdy nezvládol, pozerať sa, ako sú 1,25ky prvé na oske

deiw

PříspěvekZaslal: st září 22, 2021 12:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:

Já to mám přesně tak - 1.25 na prvním místě .
Pravda ale je, že ty malé jsou 25mm, stejně jako osa, kdežto zbytek kotoučů jsou 30mm. Když dám 30mm kotouč přímo jako první, tak se tře hrana otvoru kotouče o hranu zarážky nakládací části, a to můj autismus nezvládá více
decarabas

PříspěvekZaslal: čt září 23, 2021 8:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

deiw napsal:
decarabas napsal:

Pravda ale je, že ty malé jsou 25mm, stejně jako osa, kdežto zbytek kotoučů jsou 30mm. Když dám 30mm kotouč přímo jako první, tak se tře hrana otvoru kotouče o hranu zarážky nakládací části, a to můj autismus nezvládá více

Vedel som, že nemôžem byť jediný na svete

Drepy:
2x10x12,5kg
1x5x62,5kg
1x5x112,5kg
6x5x145kg belt on

Bench press:
1x6x62,5kg
8x6x90kg

Rozpažovanie s JČ:
3x15x10kg

Deadlift:
1x3x62,5kg
1x3x112,5kg
5x5x150kg belt on

Triset

Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/CUIlJw3sSIC/

RIŠO PRIŠIEL!!!!
Môj malý kamarát Riško tentoraz dodržal slovo a objavil sa, a dokonca načas. Má síce problém s ramenom a tak nemôže benchovať, ale drepy a ťahy mu nerobili problém a celkom nadšene sa pridal.
Musím povedať, že cvičenie s parťákom ozaj robí váhy ľahšími Asi v pauzách ako človek kecá, nemá čas dumať nad tým, aký je strašne rozbitý Len som musel Riša krotiť, aby po mne nekričal "Easy!" a "Poď ešte!!!", lebo predsa len je nad nami byt a Rišo má zvučný hlas takého toho arabáča, čo na minarete zvoláva ľudí k modlitbe Keď sa to spojí s cinkaním kotúčov, tak by to mohlo byť malinko otravé, keby nad nami niekto práve pozeral telku.
Drepy tentoraz ľahké a svižné, trochu ma trápili kolená, ale nijak extrémne, len tuhli medzi sériami. To ako sa ochladzuje vonku (a v pivnici).
Benche fajn, takisto rozpažky. Rozpažky len úplne ľahúčke, aby mi to nepokurvilo regeneráciu do ďalšieho tréningu, ale potreboval som zaradiť aj niečo "iné" na rozbitie stereotypu troch cvikov dookola. Kvôli mentálnej pohode a aj pre ten pocit, že tie kozy precvičujem aj nejak inak. V piatok zaradím nejakú gumu na chrbát z rovnakého dôvodu.
Kým som benčoval, Rišo pumpoval bicák. Takže urobil 8 sérii bicepsov. Ešte mesiac keby takto chodil, tak bude mať pracky jak Big Ramy. Možno nemá genetiku na hrudník a sixpack, ale pracky má len z toho, že si umýva zuby.
No a na záver deadlifty, to je Rišov obľúbený cvik, takže si dal so mnou 150ku a tešil sa jak malé decko. Speaking of malé decko, počas tréningu došla Soraya aj s malým Pepkom pozrieť, ako sa nám darí. Dnu nevošla, lebo sme tam mali taký správny tréningový smrad ako v stajni, ktorý sme si ani neuvedomili, ale to malému nevadilo. Tak urobil Rišovi prezentáciu všetkých autíčok, čo priniesol a potom sme cvičili ďalej
Dobrý tréning, fakt ma potešilo mať parťáka a teším sa na piatok.

P.S Chrbát ráno stále zatuhnutý, ale na drepe ani deadlifte to necítim, takže tým trpí len môj súkromný život. Čiže všetko je super

vlk#

PříspěvekZaslal: čt září 23, 2021 11:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

deiw napsal:
Pravda ale je, že ty malé jsou 25mm, stejně jako osa, kdežto zbytek kotoučů jsou 30mm.

to máš i nakládací část 25 mm? předpokládám, že i když má Carabas "dětskou" osu, tak nakládací část má 50 mm :)

decarabas napsal:
Musím povedať, že cvičenie s parťákom ozaj robí váhy ľahšími

a trénink ubíhá rychleji... teorie relativity :) je fajn, že jsi měl změnu ;)
decarabas

PříspěvekZaslal: so září 25, 2021 9:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Drepy:
1x10x12,5kg
1x5x62,5kg
1x5x92,5kg
1x5x112,5kg
6x5x145kg belt on

Bench press:
1x6x62,5kg
6x8x92,5kg

Deadlift:

1x5x62,5kg
1x3x112,5kg
5x5x150kg belt on

Príťahy v predklone JČ:
3x10x20kg

Triset

Hodnotenie tréningu: Piatkové tréningy sú drsné. Nazbiera sa únava z celého týždňa, človek sa teší na víkend... a ešte stále ho čakajú nekonečné série drepov a mŕtvoly Našťastie Rišo prišiel, to trochu pozdvihlo ducha - ale začínali sme skoro až o siedmej, takže... eh... Končili sme pred deviatou a musel som Riša krotiť, lebo má tendenciu prejavovať sa ako pavián v ruji a predsa, no, nad nami je kuchyňa nejakého bytu
Veľkým problémom bola hrášková polievka, čo som mal na obed. Po každom zatiahnutí opasku sa ozvalo temné "prrrrrrrrrd", čo v miestnosti 2x3 metre vyrobilo atmosféru, ktorá by vyvolala dramatické flashbacky nejednému veteránovi z prvej svetovej, ktorý zažil útok yperitom.
Drepy veeeľmi uťahané. Šiel som odovzdane a roboticky, vzal som činku, oddrepoval svoje, pauza, a tak dookola, až kým nebol koniec. Ale následkami tohto tréningu mega tuhnem - v tomto prípade sa to prejavuje zhoršujúcim sa buttwinkom, čo naznačuje zníženie mobility členkov a bedrových kĺbov. Takže mobilitky strečingy cez víkend budú musieť byť, aj keď, úprimne, videl som buttwink už u iných frajerov, než som ja a žijú.
Benche mali byť len s 90kou, ale nechcelo sa mi počítať, ktorý kotúč kam mám dať, tak osral to pes, robil som s 92,5kg. Zatiaľ stále dobré. Vcelku Začínajú mi rásť tricáky, lebo v pivnici mám o niečo málo užší úchop ako normálne
Paradoxne, deadlift bol najľahší. Asi už som videl svetlo na konci tunela, alebo sme sa len s Rišom dobre namotivovali, ale pekne to lietalo. Jasné, nie je to nejaká šialená váha, ale triafam to teraz dobre aj technicky, tak to bude mať svoj podiel.
Na záver klasicky ľahký triset.

BW nejakých 97 kilo. To je málo. Je čas asi trochu pribombovať kalórie, už aj kvôli regeneráci. Zároveň nebudem mať také modriny od opasku na bokoch a bruchu Chýba mi tam nejaké mäkkučké tlmenie.

A premýšľam, či nezainvestujem do nových stojanov. Tieto sú fajn, ale s nosnosťou 250 kilo celkom trpia a treba ich doťahovať každý druhý tréning. Nepridáva im samozrejme ani krivá podlaha, takže sily na ne pôsobia v rôzne blbých uhloch. Našiel som podobné, malinko masívnejšie, od Keltonu s nosnosťou až 400 kilo. Takže asi predám celú tú pôvodnú zostavu cementových kotúčov, tyč aj stojany a kúpim si tie nové. Nechce niekto?

A prišli mi nové legíny, tak som neodolal urobiť si #bikinifitness foto, nemáte za čo a už to nikdy neodvidíte, aj keby ste si kvapkali do očí savo

deiw

PříspěvekZaslal: so září 25, 2021 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
deiw napsal:
Pravda ale je, že ty malé jsou 25mm, stejně jako osa, kdežto zbytek kotoučů jsou 30mm.

to máš i nakládací část 25 mm? předpokládám, že i když má Carabas "dětskou" osu, tak nakládací část má 50 mm :)

Já mám dětskou i nakládací část :D Na začátku jsem podědil asi 40kg komunistických ocelových kotoučů s 29mm () otvorem, a nechtěl jsem, aby přišly vniveč, tak jsem koupil 25mm osu a zbytek kotoučů 30mm. A teď už to předělávat nebudu. Doma to stejně nikdo nevidí že mám dětskou osu :) Jen to, že mám dětské ruce

@Carabas - krvácí mi oči Silně zvažuji mou další účast v tomto logu...
cohen999

PříspěvekZaslal: so září 25, 2021 8:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chcel som pomoct zene slahat bielka na nedelny kolac, ale... radsej som si vyslahal oci... 🤷

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Denníček "Dobre už bolo" Carabasa Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 323, 324, 325 ... 444, 445, 446  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: