Cvičení s vrozenou vadou - na co se zaměřit

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Cvičení s vrozenou vadou - na co se zaměřit  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Cvičení s vrozenou vadou - na co se zaměřit
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
arrinao

PříspěvekZaslal: st říjen 20, 2021 10:09 pm    Předmět: Cvičení s vrozenou vadou - na co se zaměřit Odpovědět s citátem

Zdravím borci,

nevím do jaké míry mě budete moct poradit, protože je to problém hodně individuální ale i tak budu rád za každou radu. Chtěl bych si vypracovat ramena a hruď, potíž je ale v tom že od narození mám vrozenou vadu v podobě deformace loktů, díky které pořádně nenatáhnu ruce. Pravou dám lehce přes 90°, levou takových 150°. Cviky spojené přímo s natahováním paží, které mi vždycky google vyhodí jako první a nejlepší tudíž nejsou tak úplně pro mě.

Chtěl bych se tedy zeptat na to, jaké mám možnosti. Vygooglil jsem si cvik pro ramena v předklonu, kdy se činky zvedají do stran, s tím bych problém neměl ale problém je že v základní poloze jsou ty činky prakticky na zemi - tj. opět natažené ruce, takže bych to udělal jen způlky. Existuje něco jiného na čem by se můj handicap projevil méně, nebo tohle je maximum? Taky benchpress je v tomhle polovičním provedení hodně náročná záležitost a rád bych našel nějakou alternativu.

Předem dík za odpovědi. Nejradši bych aby se vyjádřil přímo nějaký trenér, který má s něčím podobným zkušenosti.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg

PříspěvekZaslal: čt říjen 21, 2021 11:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Že bude většina cviků prováděna v omezeném rozsahu je ve tvém případě samozřejmé.
Nicméně mi to nepřijde jako nějaká "no-go" situace, spíš bude potřeba věnovat pozornost kompenzačním cvičením, aby nedocházelo k nějakým výrazným dysbalancím.
Tohle ale je potřeba řešit s nějakým fyzioterapeutem a samozřejmě osobně.

Jinak bych ve tvém případě preferoval spíše cvičení na strojích, včetně multipressu, ve tvém případě pevně daná dráha a nastavitelný rozsah pohybu ti podle mne lépe umožní se soustředit na vlastní provedení cviku. Protože tak jak to popisuješ ... s tím bych třeba benč s volnou vahou zkoušet moc nechtěl.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Cvičení s vrozenou vadou - na co se zaměřit
Rychle na stránku:

Přejdi na: