Zdravím borci,
nevím do jaké míry mě budete moct poradit, protože je to problém hodně individuální ale i tak budu rád za každou radu. Chtěl bych si vypracovat ramena a hruď, potíž je ale v tom že od narození mám vrozenou vadu v podobě deformace loktů, díky které pořádně nenatáhnu ruce. Pravou dám lehce přes 90°, levou takových 150°. Cviky spojené přímo s natahováním paží, které mi vždycky google vyhodí jako první a nejlepší tudíž nejsou tak úplně pro mě.
Chtěl bych se tedy zeptat na to, jaké mám možnosti. Vygooglil jsem si cvik pro ramena v předklonu, kdy se
činky zvedají do stran, s tím bych problém neměl ale problém je že v základní poloze jsou ty
činky prakticky na zemi - tj. opět natažené ruce, takže bych to udělal jen způlky. Existuje něco jiného na čem by se můj handicap projevil méně, nebo tohle je maximum? Taky benchpress je v tomhle polovičním provedení hodně náročná záležitost a rád bych našel nějakou alternativu.
Předem dík za odpovědi. Nejradši bych aby se vyjádřil přímo nějaký trenér, který má s něčím podobným zkušenosti.