Moc dekuji za precteni a za kazdy komentar. Verim, ze se tu najdou lidi co uz se s tim setkali.
...
Uz to bude mesic, co jsem si natahl sval (misto: u patere, nad stredem zad, na leve strane, jakoby pod latissimem) pri drepu v intenzivni serii (posledni vyzdimane opakovani). Pomerne dost se to zlepsilo ale presto ze vetsinu cviku na zada (krom tezkych pritahu v predklonu s VC, ty se vyzkouset bojim) mohu uz bez problemu, tak drepy s velkou cinkou na zadech mi stale delaji problem a citim to uz po jednom drepu s 55kg.
V dobe, kdy se to stalo, tak pokud si pamatuji, ucitil jsem pichlavou bolest v teto oblasti a mel jsem pocit jako bych mel zatnute kridlo, byl tak nejak cely na krivo. Po vraceni cinky do stojanu se bolest uklidnila ale furt jsem mel napocit zatnute kridlo a pripadal, ze mam ty zada cele nejak na krivo, vim ze to je blby popis, ale nevim jak to popsat. Kdyz jsem se znovu pokusil nasadit cinku na zada, neslo to, proste jsem to nezvedl, bolelo to. Prestal jsem tedy z treninkem. Dalsi dny a zbytek dne: Pri chuzi jsem to citil ale nijak vyrazne to nebolelo, hodne se mi ale stavalo, ze jsem sel, mluvil jsem s nekym, otocil jsem se trupem za sebe a pichlo to. Bylo to citit pri dychani, hlavne pri dychani s vyrotovanym trupem. Nyni to moc necitim, akorat
o tom "vim" kdyz ohnu hrudni pater (zakulatim se) a snazim se dychat, tak kdyz se dobre našteluju tak to citit jde a pri drepu s velkou cinkou na zadech, mozna i pri celnim. Vim o tom kdyz zvednu velkou cinku nebo delam pritahy s JC. Predminuly trenink to bylo docela citit i pri tlakach s JC na lavicce. Kdyz jsem si hledal anatomii zad, mozna by to mohl byt sval rombicky, jenze ten mi prijde moc vysoko, vrsek longissimus thoracis, serratus inferior posterior nebo nejaky svaly patrici k erector spinae. Ptam se proto nekoho, kdo mel podobne bolesti a nebo se mu to stalo pri podobnych cinnostech, na nejaky zkusenosti. Jeste jednou diky.