|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vlk#

|
Zaslal: čt únor 24, 2022 4:10 pm Předmět: |
|
|
pěkné tlaky i dřepy v jednom tréninku!
s tím covidem je to dobrá zpráva, na nějakou dobu by tě to asi těžkých vah zbavilo.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
decarabas

|
Zaslal: čt únor 24, 2022 4:17 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | pěkné tlaky i dřepy v jednom tréninku!
s tím covidem je to dobrá zpráva, na nějakou dobu by tě to asi těžkých vah zbavilo. |
To záleží. Naposledy som drepoval 190ky asi 5 dní od objavenia prvých príznakov, to som ešte cvičil doma v obývačke. Mňa to vtedy len tak lízlo a nemal som žiadny problém. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: so únor 26, 2022 9:28 pm Předmět: |
|
|
Drepy:
1x10x20kg
1x3x70kg
1x3x120kg belt on
3x3x150kg
Bench press:
1x10x20kg
1x4x70kg
5x4x100kg
Deadlift:
1x3x70kg
1x3x120kg
1x3x150kg belt on
1x1x170kg
1x1x200kg
1x1x210kg
2x1x230kg
1x1x230kg sumo
Hodnotenie tréningu : https://www.instagram.com/p/CaaW87JDcE1/
Chrbát bolel z posledného tréningu (na myseľ mi prichádza slovo "chronický", ale neviem prečo...), ale porobil som na ňom nejaké opravy, ktoré pozostávali väčšinou z rôzneho bolestivého váľania sa po loptičkách a valcoch, veľmi opatrného naťahovania a starého dobrého mazania ibalginmi a flectormi a v neposlednom rade mentálneho nastavenia, aby som mohol proste ísť cez bolesť, lebo veď telo má robiť, čo mu poviem a kedy mu poviem.
Napriek tomu som sa nezmrzačil, čo ma úprimne potešilo.
Drepy dobré. Prekvapilo ma, akú svalovicu som mal na stehnách z tých dvoják s 220kou, čo som robil v stredu. To ma trochu desí, lebo už pozajtra mám zase ďalšie ťažké drepy, tuším s 230kg  Ale to už asi dvojky nehrozia, buďme realisti. Budem rád za jednu dve jednotky a neodjebaný chrbát zasa.
Navzdory svalovke drepy boli solídne, pauzované, chrbát dokonca držal a vôbec som o ňom nevedel. To ma zaskočilo a obnovilo nádeje, že by som mohol niečo aj potiahnuť.
Benche bez mostov, s nohami hore. Nechcel som zas dostať ten chrbát do kŕča ako naposledy. Nakoniec sa tlakovalo celkom dobre, aj keď aj tie dvojky so 150kou ma celkom vyšťavili, hoci som si to nepripúšťal, a tlaky boli vcelku bez dynamiky.
No a samozrejme hlavný bol deadlift. Nijak som to nehrotil, nohy boli beztak unavené, dostal som sa po 230kilo, ktoré som bol ešte schopný poťahať aspoň po jednotkách. Nepopieram, že nejakou mačacinou by som možno aspoň v jednej sérii vyrval dvojku, ale nestálo by mi za to ustreliť si platničku alebo urvať všetky svaly od kostí. Nakoniec mi to nedalo a po ťažkom boji s technikou som si potiahol sumom ešte jednu jednotku. Už som úplne zabudol, o koľko ľahšie je sumo, čo sa týka vynaloženia sily a o koľko náročnejšie je na mobilitu a techniku.
Ďalší týždeň asi už len nejaké ťažšie jednotky na hlavných cvikoch a potom skúsim už oddýchnuť, zraním sa pri zbytočnom pokuse o maximálky a keď sa zahojím, môžem už cvičiť na krásu, ako by to starí neboráci ako ja mali robiť, aby sa dožili ešte horších čias _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: út březen 01, 2022 8:28 am Předmět: |
|
|
Drepy:
1x10x20kg
1x2x70kg
1x2x120kg belt on
1x1x150kg
1x1x170kg
1x1x200kg
3x1x230kg
Bench press:
1x10x20kg
1x5x70kg
5x4x100kg
Príťahy na stroji:
5x10
Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/CaiGiH0Dlar/
Päť dní od posledných ťažkých drepov zas ťažké drepy, čím pohasli všetky nádeje, že by som tam snáď prepašoval nejakú dvojku. Rozumne som ostal na jednotkách, aj keď teda samotné drepy nevyzerali zle, technicky boli pomerne čisté, rezerva pár kilo bola tiež. Ale na nové maxko to veru nevyzerá
Rišo sa po dlhom čase zastavil a zrejme sa tak kruto tešil na tréning, že si zabudol vziať tréningové oblečenie (Rišo použil slovo "šaty", čo je parádne archaické v tomto kontexte) a tak musel robiť drepy v boxerkách. Veľmi som ho chcel pri tom odfotiť, ale zlostil sa, ba až jedoval, a tak sme to nechali tak  Ani spotnúť ma nechcel, aby náhodou nebolo vidieť jeho poprdené vyťahané trencle a chlpaté vajco, čo z nich trčalo.
Došiel aj Štúr. Zostarol, neborák, o 38 rokov, pupek mu narástol, stresy sa na ňom podpísali. Ale bolo fajn zas vidieť jeho strhaný zovňajšok po takej dobe
Drepy teda rozpačito dobré aj zlé. Neviem, čo si mám o tom myslieť, či išli, či nešli, uvidíme. Predsa len, 5 dní medzi dvojkami s 220 a singlami s 230 je krátka doba a telo sa s tým vysporiadalo vcelku ok.
Bence klasicky ľahké s nohami hore a stopkami a mŕtvolu som vynechal, ako to teraz robievam, aby som pošetril spodné chrbty na ťažké ťahy a drepy. Miesto mŕtvol som pumpol vrch chrbta na kladke, keď už sme na ňu namontovali nové káble (čo je viac, než sa kedy stalo v komerčnom gyme, kam som chodil dlhé roky).
Keď už spomínam komerčný gym, ešte v niečom sme ich predbehli - vyrobili sme si platformu. Teda, použili sme tú starú, len sme ju zlepili dokopy a pridali navrch ešte jednu vrstvu preglejky a gumy. Funguje to dobre, jasné, nie je to klasická platforma, ale je to rovné, tlmí to, je to pevné a vyzerá to pekne. Posúďte sami:
V piatok to otestujem s nejakou poriadnou váhou, tak uvidíme, či sme to pozliepali kvalitne, alebo budeme vyrábať novú _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: út březen 01, 2022 10:41 am Předmět: |
|
|
Ten váš gym i s platformou je - láska! _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: út březen 01, 2022 11:04 am Předmět: |
|
|
Cisty luxus _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út březen 01, 2022 11:57 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: út březen 01, 2022 1:41 pm Předmět: |
|
|
luxusní platformu ve sklepě závidím
já jsem musel v homegymu na chatě přestat tahat, protože začalo reálně hrozit, že to ten trámový strop nevydrží, dole mi popraskala omítka a nahoře se lehce propadly 2 prkna
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: čt březen 03, 2022 10:10 am Předmět: |
|
|
Díky, je to tak, vybavujeme to my sami pre nás samých, takže ide všetko podľa predstáv.
Pajas: No ty neťaháš zrovna málo, takže sa divím, že si sa ešte nepreboril dolu  Koniec koncov, ja som preto urýchlene zrušil cvičenie v byte, lebo som mal dojem, že už už sa pripojím k susedom pod nami pri pozeraní večerného programu.
Predkopávanie:
5x10
Zakopávanie v stoji:
5x10
Bench press:
1x10x20kg
1x5x70kg
1x1x120kg
1x1x130kg
1x1x140kg
1x1x150kg
1x1x160kg
1x0x165kg bol som nenažraný a nechal som sa hecnúť
2x2x150kg
Tlaky JČ:
3x8x42kg
Zhyby:
5x5xCarabas
Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/CanNGt-jV9h/
Nohám sa nechcelo. Po tých ťažkých jednotkách na drepoch v pondelok som asi urobil najrozumnejšie, čo sa dalo a zaradil som oddych. Beztak mám v piatok ťahy a asi neuškodí, keď si odpočinú nohy aj spodný chrbát. Či sa to oplatilo, to uvidíme v piatok  Nejak som cítil aj koleno, takže fakt som si len prekrvil nohy na kladke a nechal to tak. Hlavné boli aj tak tlaky.
Plán bol aspoň jedna alebo dve jednotky so 160 kilami. To bol taký reálny odhad a zároveň aj solídny výkon, lebo maxko je stále 162,5kg. Po prvej 160ke s rezervou som sa nechal, ako inak, vyhecovať a skúsil som rovno maxko 165 kilo  Samozrejme sa mi to vypomstilo a žiadne prekvapenie sa nekonalo. Neprišlo mi to nijak extra ťažké po odobratí, ale v spodnej fáze mi skrátka odišli ramená. Dostali sa do nejakého divného uhlu, dráha sa pomenila a bolo hotovo a už som pod tým ležal bezbranne ako šteniatko v krabici. Tak som potom pokorne zhodil na 150 a dorobil s tým nejaké dvojky. Čo, na druhú stranu nebolo úplne zlé - v jednom tréningu dať jednotku so 160, pokúsiť sa o 165 a potom pridať viacero sérií so 150... Ale či z toho bude nové maxko, nuž, ktovie, ale pokúsim sa, keď zregenerujem.
Kúpil som včera aj nové kotúče - dve desiatky, aby sme mohli vyrobiť ťažšie jedoručky. Tak som ich hneď aj vyskúšal. Samozrejme, fungovali, veď sa ani nemá veľmi čo pokaziť na kotúči z liatiny  Výsledok sú totálne rozdrbané ramená aj kozy, všetky tlakové úpony a šľachy, čo som zapojil od ramien až po zápästia. Radosť žiť. Ale kým sedím a veľmi sa nehýbem, dýcham plytko a nežmurkám, skoro nič ma nebolí.
Zhyby na záver, dlho som nešiel, bola z toho dobrá pumpa, pekná dekompresia pre chrbticu a rehabka pre ramená. Na záver som bol prekrvený a prepumpovaný preukrutne, taký veľký som sa dlho necítil. Prezieravo som sa nepozeral do zrkadla, aby mi pravda neskazila moju dokonalú sebeilúziu.
Spokojnosť. Bojím sa piatku _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt březen 03, 2022 1:30 pm Předmět: |
|
|
tak to je ale hezký oddychový trénink... pěkný benč 160 i se stopkou, držíš stabilní formu, kdykoliv připraven si odskočit na soutěž ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: čt březen 03, 2022 1:48 pm Předmět: |
|
|
Brutal tlaky i ich prevedenie! _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: pá březen 04, 2022 6:03 pm Předmět: |
|
|
Díky.
Neplánovaná pauza, tentoraz už naozaj covid  Dnes druhý deň, ale zrejme už počas posledného benchového tréningu sa to rozbiehalo, už som cítil unavené oči a ľahkú bolesť hlavy. Erik to má tiež, zrejme mi to odovzdal práve on.
Zatiaľ mám len soplík, nič hrozné. Ak sa nič nepokurví, v pondelok by som mohol dať nejaký ľahší tréning. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá březen 04, 2022 6:14 pm Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | | Ak sa nič nepokurví, v pondelok by som mohol dať nejaký ľahší tréning. |
držím palce!
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: po březen 07, 2022 7:31 pm Předmět: |
|
|
Dnes opatrné fullbody, ale len s gumami a na kladke. Výhoda vlastného fitka, nebolo tam nikoho, koho by som nakazil.
Nehrotil som to, skôr som sa len chcel rozhýbať a prekrviť svaly, lebo som posledné dni sedel na prdeli, maximálne som sa prešiel so psom. To znamená, že budem mať svalovku, lebo som všetko robil 5x20 a preciťoval na max
Zdravotne som na tom dobre. Zjavne na mňa covid nemáva nejaký divoký dopad (iba žeby mi po tele cestovala nejaká trombóza alebo rástol zápal srdcového svalu, o čom sa nedozviem kým so mnou nesekne). Nemal som ani zvýšenú teplotu, jedine nos mám trochu upchatý, alebo mi z neho naopak tečie. Keď viac rozprávam, občas zakašlem. Inak absolútne nič, ani únava, pár dní ma pobolievala hlava, ale menilo sa počasie, takže to mohlo byť spojené aj s tým  Ktovie. Takže moja liečba spočíva v kvapkách do nosa a kvapkách proti kašľu.
V stredu už, ak sa samozrejme nič neposerie, voľné váhy, ale hodne podseknuté a v malom objeme. Aj tak som plánoval ten deload, takže pohoda, neláme mi to srdiečko. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: čt březen 10, 2022 7:57 am Předmět: |
|
|
Drepy:
1x10x20kg
1x3x70kg
3x3x100kg stopky
Bench press:
1x10x20kg
4x3x70kg stopky
Deadlift:
1x3x70kg
3x3x100kg stopky
Tlaky JČ vsede:
3x10x22kg
Upažovanie s gumou:
3x10
Hodnotenie tréningu: Ďalší opatrný chorobno-karanténno-deloadový tréning  Ha, teraz mi napadlo, že konečne je to reálny Plague pit, keď tam cvičíme naozaj zakovidovaní.
Naposledy po rozhýbaní s kladkami som sa cítil oveľa zdravšie. Neviem, či som ten skurvený vírus vyprskal alebo vypotil, ale na druhý deň mi bolo oveľa lepšie. Nie že by to dovtedy bolo nejaké zlé, ale cítil som rozdiel. Musím poklopať, ani ja, ani Erik sme nemali a stále nenmáme žiadne väčšie problémy, ktoré by presahovali bežnú sezónnu nádchu.
Tým pádom som sa nerozpakoval naordinovať si ďalší ľahší tréning na rozhýbanie. Sranda je, že vôbec necítim únavu alebo úbytok sily (jasne, pri týchto váhach asi by som musel mať maláriu vo fatálnom štádiu, aby som nevládal), akurát sa trochu skôr a viac zadýcham. Asi to nie je úplne prekvapenie pri respiračnom ochorení
Skôr ma sralo ľavé koleno. Po posledných singloch s 230 ma nejak pobolieva a ráno rado zatuhne. Po chvíľke sa to zahrialo a povolilo, ale dnes ráno je zas zatuhnuté. Tak dúfam, že som si nič nepokurvil a je to len nejaká šľacha, ktorej sa nepáčili vyššie váhy a odvtedy protestuje. Drepovať sa s tým dá, ale to hovorím v podstate pri každom zranení, takže to nemusí nutne znamenať, že s tým časom nebude problém
Benche úplne easy. Dobrá technika, dobrá sila, absolútne bez problémov.
Deadlift to isté. Na novej platforme sa ťahá skoro samo. So stovkou. Až tam bude 240, tak asi ma ani nová platforma nespasí. Dal som si aspoň pauzy pod kolenami, nech si to ozvláštnim.
Na záver zanedbávané ramená. V novom tréningu ich už mám naplánované a zapísané, tam im dám trochu boľavej lásky. Potrebujem sa na ne zamerať jednak z estetických dôvodov (ramienka mám úzke ako spevák z nejakého teplého teenagerského boybandu), jednak zo zdravotných. Verím, že moje občasné problémy s ramenami vychádzajú z dysbalancie, kedy mám totálne preťažené predky a odfláknuté zadky ramien.
Dobrý opatrný tréning, po ktorom sa zas cítim o niečo lepšie. Včera som ešte mal horné dýchacie cesty trochu zanesené (to som mal celý covid, ako keby som mal horné dýchacie cesty potiahnuté nejakým filmom, človek to tam proste cíti) a dnes už skoro čisté  Testy mi ukazujú negativitu, ale tým testom verím ako Rusom, že nebudú bombardovať nemocnicu. Tak ešte pár dní sa nebudem veľmi hrnúť medzi ľudí.
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|