|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Olafovnik
|
Zaslal: so květen 27, 2023 3:23 pm Předmět: Re: Otázka Bench Pressu |
|
|
| IBUSoFe napsal: | | Peter Ustinov napsal: | | Olafovnik napsal: |
Souhlas u necvičícího je to cca 50-70kg (předníma ramenama)
U cvičích bych řekl, že takový standart je těch 100kg, to dává většina lidí kolem roku tréninku - něco mezi začátečníček a pokročilým. Trénovaný jedinec po x letech benchování by asi mohl dát 130-140 (naturál). |
Jdi doprdele😁😁😁 |
Souhlasím s tím, že vytlačit 100 kg po roce tréninku je nesmysl, o zvedání 130-140 kg u trénovaných jedinců po x letech ani nemluvě.
100 a více kg podle mě vytlačí jen menšina trénovaných mužů a 130 - 140 kg jen nemnoho borců (nejsilnější kulturisté a vzpěrači?). |
Vzpěrači a lidi co se zaměřují na silové výkony cvičí poměrně běžně 150+. V ČR máme i naturála co benchuje 190 (Tomáš Látal - Latyslav), určitě jich je víc.
Sem si zcela jistý, že při správném tréningu a stravě zvládne 100kg za rok cvičení téměř každý. Samozřejmě nemám na mysli mlaďáky co zkouší každý tréning maximálku ani někoho kdo cvičí bench sem tam jak se mu to hodí v rámci bro splitu, ale skutečně ty co progresivně přetěžují, jedí a regenerují.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so květen 27, 2023 5:35 pm Předmět: |
|
|
A co solferino, co da 210? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: ne květen 28, 2023 8:27 am Předmět: |
|
|
na nete je viacero stranok ktore agreguju data od uzivatelov napr tu: https://strengthlevel.com/strength-standards/bench-press
pri telesnej vahe 80kg je 98 na bench povazovane za stredne pokrocily vykon eg 50ty percentil medzi ludmi co trenuju (nie vsetkymi ludmi).
Advanced a.k.a 80ty percentil je 127kg
Tiez treba myslet na to ze v beznych fitkach sa nadpriemerni borci vyskytuju asi dost zriedkavo. Vacsinou budu zalezeni v roznych dungeon gymoch _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
Naposledy upravil seeya dne ne květen 28, 2023 7:20 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
anton102

|
Zaslal: ne květen 28, 2023 7:17 pm Předmět: |
|
|
Celkem zajímavé téma.
Zrovna dneska jsem po půl roku vlezl do činkárny a odcvičil 8 serii benče od 60 do 80kg šlo by i něco víc, ale nechtěl jsem to nijak hrotit. Od mlada jsem cvičil celkem dost a kdysi se soutěžně věnoval armwrestlingu. Posledních asi 12 let to mám tak, že třeba dva měsíce celkem slušně pocvičím a pak půl roku nic,měl jsem i roční pauzu. Ale kolem té stovky si troufám i po dlouhé pauze. Ale mám toho v minulosti dost odcvičeno i když benčař jsem nikdy nebyl, jemi 45 a momentálně hmotnost 85kg.
Jinak posledních 10 let dělám manuálně v lese a pokud necvičím padám dolů, jak s váhou tak silou. Co se týče netrénovaných chlapů, tak bych ten benč viděl tak 40-70 kilo. Co se týká té síly, tak souhlasím, že manuálně pracující můžou mít celkem silné ruce, hlavně předloktí, ale na benči se tom projevovat nemůže. Je třeba si uvědomit, že ta práce je sice těžká, ale je to pořád práce hlavně vytrvalostní. Ano i v tom lese občas potřebuju naplno zabrat celým tělem, ale většinu je to tak, že několik hodin držím v rukou motorovou pilu, která má asi 8 kilo, sem tam něco zvednu, sem tam zaberu za lopatku a sem tam bouchnu sekyrou. Takže vyloženě silové výkony se moc nekonají.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|