Účinnost krátkého tréninku?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Účinnost krátkého tréninku?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Účinnost krátkého tréninku?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Krchna

PříspěvekZaslal: út červen 13, 2023 6:48 am    Předmět: Účinnost krátkého tréninku? Odpovědět s citátem

Zdravím. Cvičím cca rok a v současné době jedu fullbody A B 3-4x týdně. Jelikož s přírůstkem do rodiny je méně času, tak mě napadlo, zda by se místo nějaké hodiny a čtvrt, což mi zabere jeden trénink, nedalo cvičit častěji, ale kratší dobu. Představoval bych si to třeba cvičit pondělí až pátek třeba 15-20 minut a nějak šikovně rozdělit partie. Máte s tímto někdo zkušenost?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út červen 13, 2023 7:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, bude to fungovat a bude to fungovat skvěle
Ale bude to muset dost prekopat
Víceméně jsem cvicil EMOM
PRIKLAD:
Pondělí: 15*3 nadhozy
Utery: sudá/lichá bench a shyby
Středa: 15*3 drepy
Ctvrtek: 15*3 trhy
Patek: sudá/lichá thrustery a shyby

Pokazde relativne těžká váha (pro 6-8 opakování) a delas spoustu rychlych trojek
caspic

PříspěvekZaslal: čt červen 15, 2023 6:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,

fungovat to bude a bude to fungovat pravděpodobně líp, než 3x týdně FB.

Funguje mi split A/B

Já ho mám nastavený takto.

A: Prsa, záda, biceps, triceps
B: Ramena, břicho, nohy

Snažím se cvičit každý den, ale reálně dávám každý druhý právě kvůli prckovi, který má i špatný vliv na kvalitní spánek a tedy lepší regeneraci.

Zaměřuju se na komplexní cviky a nemám přesný tréninkový plán.

Tento týden zatím vypadal takto.
Po: Box
Út: 50x kettlebell swing, 50x Kettlebell snatch, 5x5 military press, dřepy na jedné noze se závažím.
ST: Shyby nadhmatem 5 reps v supersérii s dipy 10 reps, další série shyby podhmatem 5 reps, kliky 10 reps = dohromady 10 sérií. Vždy minuta pauza mezi sérií.

Každý trénink zabral cca 20 až 25 minut, krom boxu, který mám na hodinu, ale jinak dělám sprinty do kopce.

Důležitý je cíl, nemám v plánu jít na pódium, ale vypadat jako chlap a cítit se po atletické a estetické stránce dobře. Každopádně upažováním v tak krátkém čase formu neuděláš. Tedy aspoň podle mých zkušeností.

Hodně zdaru při tréninku i s rodinou.
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: čt červen 15, 2023 7:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Za 15 minút? Veď to je tak na to obliecť sa, základná rozcvička a maximálne ešte warm-up na pracovnú váhu prvého cviku. Podľa mňa síce niečo odcvičíš, ale len za cenu nedostatočnej rozcvičky, čo je cesta do prdele. Keby aspoň pol hodinu. Mám dve malé deti a normálne pred robotou vstanem pred šiestou ráno a idem. Neznášam to, ale čo uz. Všetci aj tak spia, takže aj tak nikoho o nič neukracujem. Prinajhoršom sa so ženou dohodnem jeden víkendový deň na dve hodinky pre seba a potom si zase niekedy ona odskočí na podobný čas,nech nemá pocit že len ja sa flakam
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: čt červen 15, 2023 9:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dante - ale ty jsi poměrně dost silný. Než se dostaneš na pracovní váhu, tak to zabere třeba 4-5 sérií, ale čím méně zvedáš, tím je to rychlejší a rozcvička může být kratší, nebo například dips a shyby mohou sloužit jako rozcvička. Tzn. někdo kdo je slabší tak může klidně za 20 minut odjet trénink, ale máš prostě krátké pauzy. Jinak smekám, že pravidelně vstáváš před šestou. Já se hecnu jen občas. Zabíjí mě to...

Krchna - jelikož řeším podobné věci viz. můj log, tak tě naprosto chápu. Já mám třeba 1xtýdně těžší činky v posilovně-kde si přivstanu. jednou týdně těžké brazilské jujitsu a cca 2xlehčí trénink ve sklepě, který má často 20-30 minut. Jako udržovačka je to ok i když to není vysněné a rozhodně né ideal. Takže určitě to jde. To co napsal Peter Ustinov mi přijde velmi dobré. Nástupy třeba každou minutu nebo supersety. Prostě lehčí pauzy. Nebudeš zvedat dardy, ale i tak to bude těžké. Já bych ještě řešil level energie. To jak děti spí, jak jsi dlouhodobě vyspalý/nevyspalý atd. Tzn. Peterův trénink je poměrně zabijárna a já bych to ráno (když jsem 20 minut před tím vstal) asi nedal. Nebo v 10 večer už taky ne. To jsem rád že žiji a dávám lehčí. Pak to všechno spojuju do různých supersetů nebo trisetů...Takže bych zkusil kombinaci. Třeba 1-2xtýdně se hecnout a ráno si přivstat a dát posilovnu a tam si dát nějaký pěkný základ: dřepy, mrtvoly, benče atd. Vyšší váhy, delší trénink a potom doma bych tam rval ty dvacetiminutovky. U mě to vypadá třeba takhle:
Vlítnu do sklepa a jen tak prokroužím ruce a dám bulgarian split squat na každou nohu 6 opáček, pak třeba skočim na bradla a dám 6-8 dipů na bradlech, pak skočim na přítahy a dám třeba 6-8x přítahy v řpedklonu s 70kg. Na tyhle váhy se nemusím rozcvičovat. Pak půlminutky nebo minutka pauza a znova a začínám lehce přihazovat na bulhary a zase dipy, přítahy. Uběhne 10 minut a já mám 4série lehkých dipů, 4 série středních bulharů a 4 sérky lehčích přítahů v předklonu. Pak už třeba nedám triset ale jen superset něčeho. Tohle jedu když nevím kdy se znova dostanu. Jinak to mám spíš rozdělené na A -kozy, břicho, triceps (to je prostě lehký trénink-mám zkurvené rameno a staré zranění lopatka co mi bráni jet váhy, tak stejně nemůžu benčovat pořádně) a B - nohy, záda - tohle je trochu těžší...
Ale mohlo by to mít i hlavu a patu a rozumně to rozepsat a potom to od Petera je podle mě super...
MilanT

PříspěvekZaslal: čt červen 15, 2023 10:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud mas doma i velkou cinku a kotouce, muzes vyzkouset i 531 I am not doing jack shit https://www.myworkouts.io/workout/5-3-1-im-not-doing-jack-shit/29815

Princip je jedne v amrap serii. 531 jako takove mam vyzkouseno (i s doplnky) a funguje. Na tah a drepy lepe, na bench hure, ten chce objem a frekvenci, ale na zacatku funguje vse.

Mezi rozcvicovacimi seriemi dipy / shyby. Muzes stridat po dnech nebo jednou shyby a pak dipy. Jen u benche bych nedoporucoval dipovat mezi seriemi at mas silu. Muzes jet 4x tydne (drep, bench, tah, tak nad hlavu) nebo i 6x tydne (drep, bench, tah), jedna serie se da uregenerovat docela v pohode, kort pokud jsi zacatecnik. A kdyz budes mit nekdy vic casu, hodis tam upazovani, ruce.

Rychle na stránku:

Přejdi na: