|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Krajo77
|
Zaslal: út leden 09, 2024 8:42 pm Předmět: Potrebujem poradiť |
|
|
Ahoj mam 27 rokov,,vážim 115kg,meriam 172cm
Potrebujem poradiť ako schudnúť aspoň na tých 90kg
Pred vyše 5 rokoch som aktívne chodil do posilňovne a nejak som ai atravu neriešil keďže som byval s rodičmi tak som jedol to čo bolo len som sa snažil nejak tie bielkoviny naháňať aby som si uzdral nejake te svaly cvičil som kulturisticky trening
3+2-2+1 CHRBÁT+BICEPS-RAMENA+NOHY HRUDNIK+TRICEPS HRUDNIK TRICEPS A CHRBAT BICEPS SOM MAL POTOM EŠTE 2X vahu som si drzal na tých 80-85
No ale od tedy som začal chodiť do práce a robiť na 3 smeny 7,5 hod a prestal som chodiť do posilňovne a j to malo čo stravu nejako riešil tak aj to som potom nechal tak a jem aj doma ale aj v práci sa stravujem chodím na obedy do jedálne takze to je take jedlo pre robotnikov
maso 80g a priloha 220g
No a tymto štýlom stravovania som sa vyžral na 115kg
Jeden chalanisko mi poradil ze am začať cvičiť full body to je najlepší trening a veľmoc vhodný do diéty lenže tolko tých tréningov je ze ani neviem aky zvoliť a ktory by bol premna vhodný
A ze treba rátať aj kalórie lenže neviem ako rátať kalórie tiež je toho vela a človekom sa vtom nevyzna ze ktorá kalkulačka je dobra
A potrebujem poradiť a ešte že koľko mam dat dole kg či 3kg alebo 5kg mesačne a či je premna vhodné chudnúť rýchlo alebo pomaly aky trening a kolko kalórie si mam nastaviť na chudnutie ďakuje za každú radu dufam ze som to dobre napísal a pochopil ma každý ako to myslím píšem to na mobile tak sa sory za preklepy
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út leden 09, 2024 9:06 pm Předmět: |
|
|
Hubni pomalu
Cvic silovo
Fullbody obden (neco jako bear nebo korte - hodne serii, zakladni cviky)
Ser na diety
Jez zdrave, zadny sracky ( slazene piti, xokoliv z automatu, smazeneho, ze stanku atd), za tri mesice prijd, to budes mit tak 100 a muzeme mluvit o diete _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Krajo77
|
Zaslal: st leden 10, 2024 1:01 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | Hubni pomalu
Cvic silovo
Fullbody obden (neco jako bear nebo korte - hodne serii, zakladni cviky)
Ser na diety
Jez zdrave, zadny sracky ( slazene piti, xokoliv z automatu, smazeneho, ze stanku atd), za tri mesice prijd, to budes mit tak 100 a muzeme mluvit o diete |
A jaky korte presnejsie máš na mysli?
A ešte otazka mam robiť aj zhyby a bradla aj keď sa nezdvyhnem iba z expanderom?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st leden 10, 2024 1:15 pm Předmět: |
|
|
Drep + bench
Shyby (s expanderem) + pressy
Mrtvé tahy + bradla (s expanderem) _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Krajo77
|
Zaslal: st leden 10, 2024 1:49 pm Předmět: |
|
|
Dik a všetko mam ísť 5x5? Lebo som našiel aj 3x5 že či to by nebolo lepšie ušetrím čas vo fitku a môžem pridať ešte nejaké doplnky nie?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st leden 10, 2024 4:23 pm Předmět: |
|
|
| Krajo77 napsal: |
Dik a všetko mam ísť 5x5? Lebo som našiel aj 3x5 že či to by nebolo lepšie ušetrím čas vo fitku a môžem pridať ešte nejaké doplnky nie? |
Doplnky jsou nahovno
Radeji 10*5 _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: st leden 10, 2024 4:32 pm Předmět: |
|
|
Za me bude lepsi silovych 3-5x5 (ve vysledku je to docela jedno) a pak klidne par serii s lehci vahu na komplexnich cvicich na techniku, aby ses ji lepe naucil a nezranil. Zase bych to s tema seriema neprehanel (10x5 mi prijde dost zbytecne, kdyz zacinas a dokazes pridavat vahu kazdy trenink - na spaleni energie je to samozrejme fajn, ale beara a korteho zkus az po par mesici vice vyvazeneho treninku). Hlavne dej duraz na to, aby technika byla v poradku.
Osobne bych to doplnil:
pritahy v predklonu
zakopavani
bicepsovy zdvih s vc + tricepsova extenze
upazovani/pritahy k brade
at to mas vic vyvazene zhlediska pohybu (flexe/extenze)
|
|
| nahoru |
|
 |
Krajo77
|
Zaslal: st leden 10, 2024 6:10 pm Předmět: |
|
|
| MilanT napsal: | Za me bude lepsi silovych 3-5x5 (ve vysledku je to docela jedno) a pak klidne par serii s lehci vahu na komplexnich cvicich na techniku, aby ses ji lepe naucil a nezranil. Zase bych to s tema seriema neprehanel (10x5 mi prijde dost zbytecne, kdyz zacinas a dokazes pridavat vahu kazdy trenink - na spaleni energie je to samozrejme fajn, ale beara a korteho zkus az po par mesici vice vyvazeneho treninku). Hlavne dej duraz na to, aby technika byla v poradku.
Osobne bych to doplnil:
pritahy v predklonu
zakopavani
bicepsovy zdvih s vc + tricepsova extenze
upazovani/pritahy k brade
at to mas vic vyvazene zhlediska pohybu (flexe/extenze) |
A stačí od cvičiť sval 1x týždenne?
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: st leden 10, 2024 7:11 pm Předmět: |
|
|
Pro pokrocileho ano. (bude uz tak silny, ze treba tezky trenink muze mit jen jednou a ostatni by museli byt treba lehke na dany sval a nebo se mu to hodi do splitu a chce dat prednost necemu jinemu)
Pro tebe je vhodnejsi 2-3x tydne.
Zalezi na tom jak moc jdes do selhani a hlavne na celkovym treninkovym objemu + jaky poskozeni ten sval dostal, vetsinou treba delty snesou vic nez hamstringy. Jakozto zacatecnik se selhani vyvaruj aby sis udelal dobre technicke zaklady a vyvaroval se zraneni coz se opet dostavame k tomu, ze 2-3x tydne bude lepsi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Krajo77
|
Zaslal: st leden 10, 2024 7:38 pm Předmět: |
|
|
| MilanT napsal: | Pro pokrocileho ano. (bude uz tak silny, ze treba tezky trenink muze mit jen jednou a ostatni by museli byt treba lehke na dany sval a nebo se mu to hodi do splitu a chce dat prednost necemu jinemu)
Zalezi na tom jak moc jdes do selhani a hlavne na celkovym treninkovym objemu + jaky poskozeni ten sval dostal, vetsinou treba delty snesou vic nez hamstringy. Jakozto zacatecnik se selhani vyvaruj aby sis udelal dobre technicke zaklady a vyvaroval se zraneni coz se opet dostavame k tomu, ze 2-3x tydne bude lepsi. |
A aky trening to zahrna 2-3x týždenne? Vieš o neakom konkretnom?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st leden 10, 2024 7:45 pm Předmět: |
|
|
| Krajo77 napsal: | | MilanT napsal: | Pro pokrocileho ano. (bude uz tak silny, ze treba tezky trenink muze mit jen jednou a ostatni by museli byt treba lehke na dany sval a nebo se mu to hodi do splitu a chce dat prednost necemu jinemu)
Zalezi na tom jak moc jdes do selhani a hlavne na celkovym treninkovym objemu + jaky poskozeni ten sval dostal, vetsinou treba delty snesou vic nez hamstringy. Jakozto zacatecnik se selhani vyvaruj aby sis udelal dobre technicke zaklady a vyvaroval se zraneni coz se opet dostavame k tomu, ze 2-3x tydne bude lepsi. |
A aky trening to zahrna 2-3x týždenne? Vieš o neakom konkretnom? |
Googluj Freimenuv korte _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Krajo77
|
Zaslal: st leden 10, 2024 9:10 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | Krajo77 napsal: | | MilanT napsal: | Pro pokrocileho ano. (bude uz tak silny, ze treba tezky trenink muze mit jen jednou a ostatni by museli byt treba lehke na dany sval a nebo se mu to hodi do splitu a chce dat prednost necemu jinemu)
A aky trening to zahrna 2-3x týždenne? Vieš o neakom konkretnom? |
Googluj Freimenuv korte |
Vsak som par našiel na styl 5x5 a rpt
|
|
| nahoru |
|
 |
Krajo77
|
Zaslal: st leden 10, 2024 9:30 pm Předmět: |
|
|
Našiel som tento
1 den
drep 5x5
Benc 5x5
Pritahy 5x5
2 den
Drep 5x5
Military 5x5
Mrtvy tah 1x5
3 den
Drep 5x5
Benc 5x5
Pritahy 5x5
Je to na styl ABA 2 týždeň bude Bab a meni sa mrtvy tah Military a pritahy drepy ostávajú vždy
Je to dobrý trening?
|
|
| nahoru |
|
 |
GreatFit
|
Zaslal: st únor 14, 2024 11:37 am Předmět: |
|
|
Ahoj Krajo77,
Pro redukci váhy je klíčové vytvoření kalorického deficitu, což znamená, že musíš spálit více kalorií, než kolik jich přijmeš. Důležité je sledovat příjem kalorií a kombinovat silový trénink s kardiovými cviky pro maximální efektivitu.
Přehledné výpočty a praktické informace najdeš tady:
greatfit.cz/fitness-a-treninkove-plany/reseni-beznych-fitness-vyzev/kaloricky-deficit-jak-jej-vypocitat-a-spravne-nastavit/
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|