Magumi - Lean strength

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 196, 197, 198 ... 213, 214, 215  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Magumi - Lean strength  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Magumi - Lean strength
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Magumi

PříspěvekZaslal: ne prosinec 08, 2024 2:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Čtvrtý týden, třetí trénink

V pátek jsem nemohl, nebylo mi dobře, takže se mi ten trénink posunul o jeden den.

Trh

2 x 3 x 40
3 x 2 x 50
3 x 2 x 60
3 x 1 x 62.5
5 x 1 x 65
3 x 1 x 67.5

Dneska bylo v plánu 3 x 1 x 62.5, tak jsem to splnil a pak dostal chuť na víc. U šedesát pětky se ta technika zase začala lámat, ale počkal jsem si a poslední dva nástupy byly lepší, tak jsem přidal na 67.5. Z toho jsem měl už lepší pocit, ale pořád to není úplně ono. Silově by tam myslím mělo být tak na 90, ale musím být trpělivý, na to potřebuju mít stopro techniku.

Zadní dřep

6x 60
6 x 90
5 x 6 x 110

Pokorně jsem zůstal u předepsané váhy a sérií, fyzioterapeut říkal, že potrvá tak měsíc a půl až dva, než se ten harmstring úplně zahojí, tak se musím držet zpátky. Cítím to i tak. V rámci rozcvičky jsem si ale troufnul na to koleno položit při protahování kotníků 25 kg kotouček; bylo sice cítit, že to není úplně v pořádku, ale koleno to zvládlo, takže asi se to maličko zlepšuje.

Bottom-up kettlebell press + shyby

6 x 10 x 12 + 6 x 8

Zase podle plánu, první tři série jsem odjel rychle za sebou, ale pak už jsem na shybech vadnul, tak jsem u druhé půlky dával ty pauzy trochu delší. U tlaků kettlebelu mě trochu zlobila pravá ruka, měl jsem problém ten bell stabilně udržet. Musím se zamyslet nad tím, jestli to je problém se slabým úchopem, nebo jestli jsem tlačil po špatné dráze nebo jestli jsem si to blbě chytnul, neuměl jsem na to přijít.

Back extension + side plank

4 x 10 + 4 x 30 sekund

I když jsou ty back extensions trochu legrační cvik v tom provedení, které mám předepsané, asi to něco dělá, mám pocit, že se mi ta spodní záda daří zapojovat líp, než když jsem to zkoušel poprvé.

Pallof press + jednonožní RDL s KB

4 x (10 + 12 x 20)

Tohle jsem si přidal nad plán. Paloff press s tlustší gumou, než kterou používám normálně v rámci aktivací před tréninkem, aby ten střed těla musel víc zapojit, jednonožní RDL s velmi pomalou excentrickou fází a podržením dole, aby ty harmstringy prohřál a posílil. Normálně bych si vzal samozřejmě na tenhle cvik větší váhu, ale fyzio mi to posledně spočítal na 20 kilo, tak jsem to chtěl dodržet.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Magumi

PříspěvekZaslal: út prosinec 10, 2024 1:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Čtvrtý týden, čtvrtý trénink

Dnešního tréninku jsem se bál; posledně jsem to s Vlkem musel odpískat kvůli pravé noze a dneska jsem tam měl mít na nadhozy po hrozně dlouhé době přes sto kilo, což jsem nezkoušel, ani nepamatuju. Šli jsme proto s Carmelitou raději to pardubického Extrifitu, kde se dá zahazovat. Carmelita málo spala a probudila se velkým bolehlavem, takže dneska si zaslouží velkou pochvalu za železnou vůli, i když hodně bojovala sama se sebou, všechno zvládla.

Výtah trhový + trh z visu pod koleny + dřep vzpažmo

2 x 2 + 2 + 2 x 40
3 x 1 + 1 + 2 x 45

Tohle OK, držel jsem se zpátky, takže jen podle plánu.

Přemístění + nadhoz

3 x 2 + 2 x 60
2 x 2 + 2 + 80
1 + 2 x 90
1 + 2 x 95
1 + 2 x 100
2 x 1 x 2 x 105

V plánu bylo vyjet si na dvě série se 105; nepřidával jsem, ale jsem na to nespěchal a raději si vzal opasek. Překvapilo mě, že přemístění šlo líp, než jsem čekal, ale nebyl jsem vůbec spokojený s výrazem, bylo to hrozně neohrabaný. Asi bych si potřeboval dát pár tréninků jen výrazy ze stojanů, abych si tu techniku připomněl; trochu se teď bojím přidávat něco nad plán, ale možná to bude potřeba.

Přední dřep

6 x 2 x 120

Tahle váha jde hezky, ale potřeboval bych takhle rychle a dynamicky dávat o 30 kilo víc.

Výpady

3 x 32 x 25

V Extrifitu mají kobereček, po kterém se dá hezky chodit nebo tlačit sáňky, tak jsem si tam dal výpady místo dřepů v nůžkách, bylo to takové příjemné kardio na závěr.

Paloff press + jednonožní RDL s Kb

4 x 12 + 4 x 12 x 24

Zopakoval jsem si rehabilitační cviky z posledně, co jsem si předepsal.

Zítra mám fyzio a pak to budu muset nějak vymyslet, abych ty tréninky zase posunul o jeden den zpátky - potřebuju mít nadhozy ve čtvrtky a v neděli, abych mohl zahazovat, jak jsem jeden den vynechal, tak se mi to teď nějak rozhodilo. A ještě bych potřeboval někam dát ty výrazy navíc, musím tu techniku zlepšit.

Magumi

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12, 2024 12:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pátý týden, druhý trénink

Aby mi to vyšlo a mohl jsem se vrátit k nadhozům mimo Suncity, kde se nesmí zahazovat, prohodil jsem si dneska trénink a dal si druhý místo prvního. Dneska v garáži, byla tam zima a depresivně, vůbec jsem se necítil dobře. Věnoval jsem ráno nějaký čas mobilitě a aktivaci podle rady fyzioterapeuta. Neměl jsem na to v garáži tolik prostoru a času, jako bych měl v posilce, ale i tak jsem měl pocit, že to trochu pomohlo. Budu na tom dál pracovat.

Přemístění silou + přemístění od boků + přemístění bez kontaktu + výrazy

osa
2 x (1 + 1 + 3 + 2) x 40
2 x (1 + 1 + 3 + 2) X 50

Přemístění bez kontaktu + přemístění od boků (tall clean) + výrazy

2 + 1 + 2 x 60
3 x 2 + 1 + 2 x 65

Objem podle plánu, ale přidal jsem si ten tall clean a výrazy, abych se do té techniky líp dostal. Přemístění bez kontaktu nebyl problém, ale bojoval jsem trochu s přemístěním od boků, už jsem se musel opravdu soustředit, abych se pod to vtáhl správně.

Přemístění a výraz (nadhoz)

2 + 2 x 60
2 + 2 x 80
2+ 2 x 90
2 + 2 x 95
2 x 2 + 2 x 100

Objem podle plánu. S tou 95 jsem byl technicky ještě spokojený, ale se stovkou jsem bojoval, byl jsem hodně unavený a skleslý. Přemístění ještě nějak šlo, ale výrazy byly fakt špatné. Přemýšlel jsem, kam je zařadit v příštím mesocyklu a dám si je samostatně ze stojanů do prvního dne, kdy mám jen tři cviky. Tak jako tak, v neděli mě čeká test maximálky, a dost se toho bojím, je to bída.

Pozved nadhozový + pozved nadhozový bez položení zpod kolen

5 x 2+ 2 x 110

Podle plánu, neměl jsem energii dělat s tím výtahy jako posledně..

Pendley row + striktní tlak za hlavou

4 x 10 x 67.5 + 4 x 10 x 47.5

Váhy stejné, jako posledně, jen tlaky byly dneska desítky místo osmiček.

Na závěr jsem si dal ještě nějaké isomatrické cvičení na harmstring, ale už jsem neměl morál na další fyziodoplňky.

Magumi

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13, 2024 2:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pátý týden, první trénink

Dneska zase v Suncity. Protáhlo se to, protože náš konflikt s místním obecním idiotem vygradoval, když si nedal říct, aby nedělal muscle upy pár centimetrů od činky, ve chvíli, kdy ji Carmelita odebírá ze stojanů.

Carmelita má teď od fyzioterapeuta zakázané zadní dřepy, namáhá u nich úpon ramene, který prý visí na vlásku a potřebuje se zahojit, takže jí budu muset trochu upravit program, aby udržela sílu a svaly a zároveň zvládla 25. ledna Doplnejch cup. V Suncity nemáme safety bar a hackeny a výpady jí nedělají dobře, takže to budu muset nějak nakombinovat. Bude to trochu čarování, protože i na spodní záda teď musíme opatrně. Ale musím ji pochválit za dnešní přední dřepy, technicky byly super.

Trh

3 x 2 40
3 x 2 x 50
5 x 1 x 55
5 x 1 x 60
3 x 1 x 62.5
7 x 1 x 65

Dal jsem si před trhy důkladnější rozcvičku a protažení podle instrukcí od fyzioterapeuta. V programu bylo 5 x 1 x 55, měl jsem ale pocit, že to je moc lehké na to, abych dobře cítil techniku, takže jsem pokračoval. U šedesát pětky se to zase začalo lámat, některé opakování byly fajn, u jiných se mi nedařilo. Kdybych neměl zítra zkoušet tréninkové maxko na trh, tak bych asi pokračoval a zkoušel to ladit dál, ale rozum velel, abych toho nechal.

Výtah trhový

5 x 3 x 75

Koukal jsem včera na další video kluků ze Sika strength, tentokrát zaměřené na programovaní výtahů a dřepů do vzpěračského tréninku, tak jsem přidal k poslední váze na trhy jen deset kilo a soustředil se, abych co nejvíc napodobil techniku výtahu při samotném trhu.

Výraz ze stojanů

2 x 3 x 40
2 x 3 x 60
2 x 2 x 80
5 x 2 x 90

Tenhle cvik je navíc, budu ho zařazovat, abych se do té techniky výrazu opět dostal. Ono se to nezdá, ale trefit výraz technicky dobře je dost těžké, minimálně pro mě. Ani dneska mi to nešlo, bylo to nějaké měkké, a nemůžu přijít na to, co tam dělám špatně - jestli to je špatné tempo a rytmus, nebo jestli pod tu činku jdu moc pomalu... Asi by to nemělo být silou, když jsem na pushpress dal před šesti nebo sedmi týdny 120, ale něco tam není ono.

Pauzovaný zadní dřep + zadní dřep

3 + 3 x + 60
3 + 3 x 80
3 + x 3 x 100
5 x 3 + 3 x 110

Tady jsem šel pomalou excentrickou fázi a stopky se snažil co nejvíc prosednout, abych ty kyčle uvolnil a protáhnul, nahoru samozřejmě výbušně.

Zítra mě čeká trénink v garáži, jsem bolavý, cítim hamstring i rameno, bude to zajímavé.

Magumi

PříspěvekZaslal: so prosinec 14, 2024 12:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Strašně, ale strašně moc se mi nechtělo do té studené a vlhké garáže a dostat to tělo do použitelného stavu trvalo celou věčnost, ale nakonec jsem se odhodlal.

Trh

2 x 3 x 40
2 x 2 x 50
2 x 1 x 55
2 x 1 x 60
2 x 1 x 62.5
2 x 1 x 65
2 x 1 x 67.5
2 x 1 x 70
2 x 1 x 72.5
2 x 1 x 75
2 x 1 x 77.5

Dlouho jsem se rozcvičoval a pak jsem přidával pomalu a opatrně. Šedesát pětka šla dobře, pak jsem musel přepnout na vyšší stupeň intenzity, ale pořád to bylo relativně čistě. U 77.5 jsem šel víc do polo, ještě na to hlava nemá, abych pod to skočil úplně hluboko u vyšších vah, tak jsem zůstal na tomhle, zvlášť, když už začal nastupovat únava po všech těch sériích. Pořád by to mohlo být rychlejší, dynamičtější a přesnější, ještě mám před sebou dlouhou cestu.

Zadní dřep

4 x 60
4 x 90
4 x 110
3 x 4 x 120

Podle plánu, nechtěl jsem jít víc, když mám zítra těžké nadhozy. I tak mají nohy dost.

Strict press

5 x 40
5 x 5 x 50

V plánu je 5 x 5 x lehkou váhou, tak jsem zůstal velmi konzervativně na padesátce. Military jsem nedělal už léta, bolí mě levé rameno v té dolní poloze, což je taky důvod, proč mám mnohem radši tlaky za hlavou, a možná i jeden z důvodů, proč mi teď nejdou výrazy. Je to v plánu, tak to dodržím, ale musím velmi opatrně.

4 x 10 + 4 x 30 sekund

Na další rehabilitační doplňky už jsem neměl chuť a sílu, i tak jsem dneska strávil hodně času rehabilitací a mobilizací před tréninkem. Jsem rád, že to mám dnes za sebou. Koleno/harmstringy pochopitelně pořád bolí.

Magumi

PříspěvekZaslal: ne prosinec 15, 2024 1:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pátý týden, čtvrtý trénink

Dneska s Vlkem v Karlině. I když jsem rozbitý a unavený, těšil jsem se, s Vlkem je to vždycky super.

Trh + trh z visu pod koleny + dřep vzpažmo

do 1 x 1+1+1 x 50

Než jsem se rozhýbal, Vlk si odtahal své šílené váhy, bylo na co koukat. Moje pravá kyčel naštěstí povolila docela rychle, a trh byl v poho při té lehké váze.

Přemístění + výraz

do 1 x 100

Tohle vůbec nešlo. Nemohl jsem u přemístění trefit techniku, činka mi lítala zbytečně daleko od těla, nešly mi zapojit horní záda. Výrazy do 100 šly kupodivu hladce. Jenže jak jsem naložil na 105, tělo vyplo, přemístění bylo na prd a na výraz už jsem neměl sílu. Jsem zklamaný, doufal jsem, že těch 110 padne, ale dneska na to nebylo. Program by to měl ale automaticky zohlednit, tak snad když mi teď trochu ubere u těch nadhozů, budu mít prostor zlepšit tu kvalitu do příštího pokusu o maximálku, za sedm týdnů. Vlk tlakoval, a stejně jako u tahů mu to krásně lítalo.

Přední dřep
¨
do 4 x 4 x 112.5

Vlk si dal dvě série předních dřepů se mnou, i když to měl nad plán, je fakt ze železa. Na závěr jsme si dali ještě rehabilitační cvičení - Vlk to svoje, já lehké zakopávání na harmstringy na pravé noze.

Wellness bylo super, i když jsem měl problém s těmi bolavými koleny vyjít a sejít schody. :)

V úterý začínám další meso, tzn. nižší váhy a větší objem, což ve vzpírání znamená na hlavní cviky opakování po třech. V tomhle je pro mě ten program zajimavý, že mění v průběhu mesocyklu objem a intenzitu tak, aby nebyly potřeba deloady.

Magumi

PříspěvekZaslal: pá prosinec 20, 2024 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Šestý týden, první trénink

Musel jsem dát tělu trochu oraz, takže jsem vypustil úterní a čtvrteční trénink, abych se dal trochu do pořádku. Pomohlo to, dneska už mi bylo líp. Podle rozvrhu programu to vypadá, že začiná nové meso. Má to něco do sebe, mít program, který si nemusím vymýšlet sám, a jen to plnit. Carmelita dneska taky rehabilitovala, pak ladila přední dřepy a nakonec si dala pár tahů.

Trh

3 x 3 40
6 x 3 x 50

V rámci rozcvičky jsem se soustředil na to, co mi říkal fyzio. Váhy byly lehké, ale o to víc jsem se snažil, aby to bylo technicky v pořádku. S poslední sérií jsem už byl pohybově docela spokojený.

Výtah trhový

6 x 4 x 67.5
.
Všechno v rychlém tempu. Snažil jsem se, abych každé opakování bylo ve všem co nejpodobnější prvním dvěma fázím trhu.

Pauzovaný zadní dřep + zadní dřep

2 + 2 x 60
2 + 2 x 100
4 x 2+2 x 122.5

Ty stopky jsem si pořádně prosedl a dal tomu pokaždé aspoň pět šest sekund, je to fajn strečink.

Pauzovaný výraz ze stojanů

5 x 5 x 40

Na závěr jen rychlá technika - chtěl jsem si jen osahat polohy a rozsahy pohybů. Stopka dole v dipu a potom podržení nad hlavou, abych měl čas zkontrolovat, jestli je všechno, kde to má být. Je to samozřejmě jiné než s pracovní váhou, ale na víc už nebyl čas.

Bylo to rychlý trénink; dali jsme s Carmelitou víc času na rozcvičku, takže samotný trénink vyšel jen na hodinu. Po tréninku jsme hned spěchali na fyzio; terapeut se dneska zaměřil hlavně na Carmelitu a její rameno.

Carmelita

PříspěvekZaslal: pá prosinec 20, 2024 5:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za Tvoji podporu. Dnešní trénink byl s Tebou moc fajn a výživný. Jsi jednička.

https://forum.ronnie.cz/carmelita-grace-in-strength-t39323.html
Magumi

PříspěvekZaslal: ne prosinec 22, 2024 1:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Šestý týden, druhý trénink

Dneska v Extrifitu s Carmelitou. V naší sekci bylo dneska hodně plno, ale Carmelitě jsme zabrali Eleiko combo rack, takže měla závodní setup se vším všudy a já si na svou platformu počkal. Potěšilo nás, že se zastavil náš "synek" ze Suncity, jeden moc fajn kluk, kterého jsme si s Carmelitou adoptovali a který teď na podzim odjel studovat do Plzně na fyzioterapeuta. Popovídali jsme, ukázal mi video, na které dával na military 95 (při bw 85). Asi ze Suncity odejdeme definitivně, s momentálním osazenstvem je to fakt na nic; všichni slušní lidi, se kterými jsme se rádi vídali, jsou teď stejně v Extrifitu.

Přemístění silou + přemístění od boků + přemístění bez kontaktu + výrazy

osa
2 x (1 + 1 + 3 + 2) x 40

Přemístění bez kontaktu + výrazy

4 x 3 + 1 x 60

Objem podle plánu, jen ten výraz byly navíc.

3 + 1 x 60
3 + 1 x 70
6 x 3 + 1 x 77.5

Podle plánu. Nebylo to těžké, ale nebyl jsem spokojený, i když technicky se to postupně zlepšovalo. Bolí mě levé rameno, nemám v něm sílu. A hlavně mi dneska vůbec nefungovala hlava, řešíme nějaké starosti a nebyl jsem mentálně nastavený na trénink.

Pozved nadhozový se stopkou u kolen

5 x 4 x 90

Podle plánu; poslední opakování s výtahem, dlouhá stopka, snažil jsem se soustředit na polohy a zapojení těla, aby to bylo co nejpodobnější přemístění.

5 x 10 x 75 + 5 x 10 x 45

Zapomněl jsem, že jsem posledně dělal ty tlaky se 47.5, takže jsem dneska omylem dělal míň. Ale asi to bylo dobře rameno, začalo trochu líp fungovat až ke konci.

Snad to bude příště lepší. Další trénink vychází na Štědrý den.

Magumi

PříspěvekZaslal: út prosinec 24, 2024 1:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sestý týden, třetí trénink

Dneska s Carmelitou v Extrifitu, i když tam bylo plno, vládla tam fajn vánoční atmosféra a měli jsme i čas popovídat si s našimi kamarády, kteří dřív chodili do Suncity.

Trh

2 x 3 x 40
1 x 2 x 50
1 x 2 x 55
10 x 2 x 60

Nevím, jestli jsem to posledně psal, ale rozhodl jsem se, že si oproti plánu přihodím vždy 5 kg na trhy a 10 na trhové výtahy. Dneska mělo být šest sérií, ale s každým nástupem se mi technika lepšila, tak jsem toho chtěl využít. Poslední nástup byl technicky nejlepší.

Zadní dřep

4 x 80
4 x 100
3 x 4 x 120

Podle plánu. Převzal jsem místo a činku po Carmelitě, která si na začátek dávala přední dřepy, tak jsem to odebíral z nižší polohy, než jsem zvyklý a první série se mi technicky úplně nevyšla, což je ostuda, vzhledem k tomu, jak dlouho už dřepuju.

Strict press

5 x 40
5 x 5 x 52.5

Přihodil jsem si podle plánu 2.5 oproti poslednímu tréninku. Levé rameno mě zlobí, i když se to postupně trochu rozhýbalo. Musím to pořešit s fyzioterapeutem na příští návštěvě. I když to bylo lehké, musel jsem se smát sám sobě, jak hrozně moc mi odešla tlaková síla, před lety by mě ani nenapadlo dávat pracovní s tak lehkou váhou; snad se to do toho brzy zase dostanu.

4 x 10 + 4 x 30 sekund

Podle plánu, přidal jsem si ještě pak na závěr paloff press.

Carmelitě to dnes šlo hezky, musím ji moc pochválit.

V šatně mě chytil nějaký kultík v mém věku, možná o pár let starší, hrozně si chtěl povídat. Vyklubal se z něj mistr světa - ale nevím vůbec, v jaké federaci a kategorii.

Jelikož další trénink a zápis bude až ve čtvrtek, chtěl bych všem popřát šťastné a spokojené Vánoce, pevné zdraví a spoustu dobrých přátel.

Magumi

PříspěvekZaslal: čt prosinec 26, 2024 1:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Šestý týden, čtvrtý trénink

S Carmelitou v Extrifitu. Carmelita měla dneska mít doplňky, ale rozjela se a dala si osobáček, já pokračuju v programu. Právě jsem se přehoupl přes půlku.

Výtah trhový + trh

do 7 x 2 + 2 x 50

Před tréninkem samotným jsem opět věnoval víc času fyzio přípravě a přitom sledoval dva americké fotbalisty, jak si tam pěkně trénují. Technika by mohla být lepší, ale ve srovnání s tím, jak to vypadalo před šestí týdny je to maličko jistější.

Přemístění + výraz

do 7 x 2+2 x 82.5

Podle plánu, jen série jsem trochu přidal, abych tu techniku nacvičil.

Přední dřep
¨
do 4 x 4 x 112.5

Bylo ty dynamické, ale jsem rád, že to nebylo těžší, už jsem ty nožky trochu cítil po těch předchozích cvicích.

Jako čtvrtý cvik měl být výpady, ale úplně jsem na ně zapomněl. : ( Musím to někde nahradit. Místo toho jsem si dal čtyří série paloff press na střed těla a pak pět sérií zakopávání - jen pravá noha, v rámci postupné opravy harmstringu.

Další trénink zítra.

Magumi

PříspěvekZaslal: pá prosinec 27, 2024 2:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sedmý týden, první trénink

V Extrifitu s Carmelitou.

Trh

2 x 3 x 40
1 x 3 x 50
6 x 3 x 57.5

V plánu jsem měl napsané tři trojky, ale první dva nástupy mi moc technicky nevyšly (zakecal jsem se po padesátce a měl příliš dlouhou pauzu), tak jsem pár nástupů přidal. Opět o pět kilo víc oproti plánu.

Výtah trhový

6 x 3 x 70

Ok, o deset kilo nad plán.

Výraz ze stojanů

2 x 3 x 40
2 x 3 x 60
5 x 2 x 80

Soustředil jsem se na provedení, dělal stopky v dipu i podržení v nůžkách. Asi na tomhle pojedu podobnou váhu, jako je v plánu na druhý trénink v týdnu.

Zadní dřep

4 x 80
4 x 100
4 x 120
4 x 4 x 132.5

První tři série "prosednutá" stopka, pak podle plánu.

Na závěr jsem si dal asi čtyřicet metrů výpadů s 20 kg a pak nějaké rehabilitační RDL na pravou kyčel.

Carmelitě to dneska šlo moc hezky, zase se do toho pomaličku dostává. Dneska nás ještě čeká squash, zítra opět squash a sauna (chvála bohu) a v neděli další trénink.

Magumi

PříspěvekZaslal: ne prosinec 29, 2024 3:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sedmý týden, druhý trénink

V Extrifitu s Carmelitou, které se dneska opět moc hezky dařilo; snad už to dneska konečně zapíše. :) Na konci ledna bude mít oddílovou pohárovku - Doplnejch cup, takže rozjíždíme minisilovku, aby si osahala těžší váhy, než se zase vrátíme k objemu. Já se pořád se zaměřuji na zlepšení vnitřní rotace v pravé kyčli - je poznat, že když to povolí, líp se mí tam do toho skládá. Carmelita se snaží pracovat s tím svým ramenem, ale nešetříme to tak, jak bychom měli.

Přemístění silou + přemístění bez kontaktu + přemístění od boků + výrazy

osa
2 x (1 + 2 + 3 + 2) x 40

Přemístění bez kontaktu + výrazy

2+1 x 60
4 x 2+1 x 72.5

Výraz jsem si přidal, jinak podle plánu. Ten rozdíl 12.5 kilo od minule byl cítit, musel jsem být přesnější a zabrat víc, abych to protočil a dostal se pod to správně.

3 + 1 x 70
7 x 3 + 1 x 82.5

V plánu bylo jen 3x3, ale technika se postupně zlepšovala, tak jsem přidal série.

Pozved nadhozový se stopkou u kolen

6 x 4 x 95

Tentokrát jsem dával výtahy u každého opakování.

6 x 12 x 77.5 + 6 x 10 x 47.5

Těch šest sérií na tlaky nebylo málo, už mi ke konci trochu docházela šťáva. Je cítit, jak mi ramena zeslábla. To levé bolavé ale docela drželo, to jsem měl radost.

Na závěr jsem si dal pět sérii paloff pressů; RDL s KB s vytočením v pánvi jsem tentokrát nedávám, ale budu si to zkoušet ještě doma dneska a zítra.

Magumi

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2024 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sedmý týden, třetí trénink

Včera jsme odhlásili členství v Suncity, takže naše pardubické tréninky se teď budou konat v Extrifitu.

Trh

2 x 3 x 40
1 x 2 x 50
1 x 2 x 55
1 x 2 x 60
11 x 2 x 65

V plánu bylo pět dvojek, ale bohužel je tohle váha, na které se technika láme, a tak jsem toho udělal víc, abych to procvičil. Nebyl jsem úplně spokojený, bylo tam opakování, které jsem chytal moc vysoko, jednou jsem to dokonce netrefil. Mám na čem pracovat. Carmelita si mezitím dávala krásné přední dřepy.

Zadní dřep

4 x 60
4 x 80
2 x 100
2 x 120
2 x 2 x 135

Objem i váhy podle plánu, krátké pauzy, šlo to rychle.

Strict press

3 x 10 x osa
2 x 4 x 40
5 x 4 x 55

Podle plánu, levé rameno bolí, i když jsem si déle zahříval, špatně se mi na levé straně zabírá.

5 x 10 + 5 x 30 sekund

I když jsou to jen lehké doplňky, je cítit, že to něco dělá. Jelikož Carmelita končila dneska opět benčpresem, dal jsem si k tomu ještě pár sérií lehkých benčů na prohřáti ramene.

Carmelitu opět moc chválím, šlo jí to moc pěkně. Jinak, posilka byla plná kultíků, kteří tam slavili Silvestr, někteří z nich jsou naživo fakt obři.

Další trénink bude až v příštím roce. :)

Magumi

PříspěvekZaslal: pá leden 03, 2025 3:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sedmý týden, čtvrtý trénink

Včerejší trénink jsem musel vypustit, nebylo mi vůbec dobře, přepadla mě nějaká miniviroza. Ale nechci vypadnout z programu, tak dnes opět v Extrifitu. Carmelita se postupně adaptuje na silovější trénink, jsem zvědavý, kam to vytáhne do konce ledna; dělá mi velkou radost.

Výtah trhový + trh

do 6 x 2 + 2 x 52.5

Technicky mi to dneska moc nesedlo; asi jsem měl míň spěchat, dát si víc nástupů s lehčí váhou. Ten vynechaný trénink byl cítit, dvoudenní přestávka je u vzpíracího tréninku příliš. Úplně chápu, že profíci trénují každý den, kdybych měl čas a zvládl to uregenerovat, taky bych rád chodil častěji.

Přemístění + výraz

do 7 x 2+2 x 87.5

Opět pár sérií navíc; u přemístění jsem možná až příliš spěchal pod činku a nešel do plného propnutí. Startovací poloha byla v pořádku, ale musel jsem si připomínat vytažení loktů nahoru, nedělám to pořád automaticky.

Přední dřep
¨
do 6 x 2 x 122.5

Střídal jsem se s Carmelitou, takže jsem odebíral z polo dřepu, ale naštěstí to nebyl problém.

Výpady

Asi 60 metrů s 25 kilama, trošku mě ke konci chytaly křeče, ale jinak to bylo fajn.

Zvědavost mi nedala, a podíval jsem se, co na mě program chystá v následujících týdnech a trochu se polekal. :) Ale zkusím všechno dát, jak to mám napsané.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Magumi - Lean strength Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 196, 197, 198 ... 213, 214, 215  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: