"Domácí" belt squat

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - "Domácí" belt squat  Úvodní stránka -> Trénink -> "Domácí" belt squat
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Dave1913

PříspěvekZaslal: čt leden 23, 2025 2:28 pm    Předmět: "Domácí" belt squat Odpovědět s citátem

Ahoj,
má někdo zkušenosti s touto levnou variantou belt squatu? Dá se to srovnat s mašinou?
U tohoto cviku zabírají hodně dobře stehna. Při přetrénování/zranění zad nebo případného cílení na kvadráky je to prý ideální.
Chtěl bych si něco podobného vyrobit, tak aby to nebylo k ničemu

target="_blank" class="postlink">
MilanT

PříspěvekZaslal: čt leden 23, 2025 3:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem si to vyrobil a vyzkoušel - přímo takhle v stojanu a pak jsem zkusil i větší trochu jinak udělaný a podle mě je to k ničemu Špatně se to nakládá, musíš naložit strašně moc aby to bylo těžké (a to ještě fakt, že to nemá stejnou zátěž v celém rozsahu pohybu). Takovýhle řešení za mě nemá moc význam, jedině udělat pořádný belt squat ale to není moc ekonomický váhově ani rozměrově nebo se dá udělat ještě pomocí kladky, kdy to co naložíš fakt zvedáš, ale chce to mít nějakou pořádnou kladku, lano a platformu na to uzpůsobenou.

Já bych raději volil výpady, předkopy, hatfield squat nebo třeba i pistol dřepy - když se přidržuješ jednou rukou tak se na tom dá docela "grindit" i s těžší váhou a stabilita není problém (dělal jsem to s 32kg jednoručkou a pauzou dole). A tlačení nebo tahání těžkých saní taky nemusí být špatné, ale to taky není rozměrově ekonomické :D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: