Posilování při skolioze

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Posilování při skolioze  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Posilování při skolioze
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Karel48

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2025 10:19 am    Předmět: Posilování při skolioze Odpovědět s citátem

Čauky co vše si mužu dovolit při posilování pokud mám skoliozu? 30 muž, jako dítě jsem s tím diagnostikovaný a bylo rehabilitační cvičení. Akorát že jsem uz ted v kanclu jen celý den sedím a ztrácím ze sebe nějakou fyzickou sílu. A ted nemám na mysli že potřebuju být namakaný máčo ale potřebuju mít nějakou fyzickou kondici akorát nevím jak daleko mohu zacházet. Cvičim max se 2 kg a to mě přijde jako vzduch. Podle vyšetření které jsem měl v dětství mi doktor zdůraznil že žádný posilování a pouze “lehčí čínky” akorát já nevím jak se mám podle toho orientovat. Kolik kg jsou “lehčí čínky” já ten limit neznám. Jasně cvičím vlastním tělem bězný posilovací cviky a pro péči o zádá cvičím různý remix jogy pilates a dalšich protahovacich cviku. Ale nepřijdu si v dobré fyzické kondici. Nemám problém myslim s váhou 185cm/77kg.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2025 10:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro začátek trenuj shyby, kliky na bradlech a dřepy na jedné noze
SnakeSoft

PříspěvekZaslal: út květen 27, 2025 8:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kromě cviků ve visu, jak píše níže kolega se zaměř se na posílení středu těla - core. Pokud máš skoliózu v bedrech, svaly středu těla ti to lépe podrží a naopak tě záda budou v kanceláři při sedu méně bolet.

Pak je to samozřejmě individuální, nevím jak moc velkou skoliózu a kde máš, bylo by dobré to prokonzultovat s fyzioterapeutem/doktorem, nicméně pokud to máš třeba do 4mm a jsi jenom ochablý a bolí tě záda, nezavrhoval bych postupný přechod na cvičení s činkami. Ale - za dozoru odborníka.

Rychle na stránku:

Přejdi na: