Eco training 1.0

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Eco training 1.0  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Eco training 1.0
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kane1

PříspěvekZaslal: pá červenec 18, 2025 8:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

W1/D3 18.7.2025
A1: Snatch (Ladder): 5x16kg, 6x2,4 @20kg (20min.)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kane1

PříspěvekZaslal: so červenec 19, 2025 9:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

W1/D4 19.7.2025
A1: Clean+Press: 2x16kg, 8x2 @20kg
A2: Front Squat : 2x16kg, 8x2 @20kg (30 min.)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so červenec 19, 2025 5:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co je zac ten maximorum?

Mam za sebou ty snatche s 24
A v covidu jsem trenoval s 32, ale pak skončil a ja mohl zase do posilky
Kane1

PříspěvekZaslal: so červenec 19, 2025 8:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maximorum od Geoffa Nuperta je trénink kde jedeš pouze 3 cviky (Snatch, Clean+Press, Front squat). Je to trénink 4x týdně (12 týdnů), nebo 3x týdně (16 týdnů). Trénink je rozdělený na 2. fáze:
1. fáze (6 týdnů): Build Power and Maximum Strength
2. fáze (6 týdnů): Build Strength-endurance, Power-endurance, Muscle, Get Leaner

Celých 12 týdnů jedeš se stejnou váhou, začínáš na menším počtu opakování a postupně přibívají opakovánní, Poslední 12. týden tam skoušíš nové RM na clean+Press.
Tréninky jsou krátké Snatch trénink trvá 20 min. a C+P, Front SQ trvá 30min. (+warm up a 1 rozcvičovací série s lehčí váhou a to zabere cca 5min.)
Právě i proto jsem si tenhle trénink vybral, že jsou ty tréninky tak krátké. Momentálně mám hodně práce a nemůžu si dovolit tréninky které mají 1.5h a víc.

A ten Snatch test bych mohl skusit s lehčí vahou. Co jsem se koukal do tabulek, na můj věk a váhu bych měl dělat snatch test s 32KG Kettlebelem. Ale nejsem na závodech, takže začnu na 20kg, 24kg, 28kg a 32kg hezky postupně a pomalu.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so červenec 19, 2025 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prijde mi divny postup, ze jedu stejnou vahu tak dlouho, ze sily se staa vytrvalost a pak zkousim maximum
Kane1

PříspěvekZaslal: so červenec 19, 2025 11:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V první fázi pomalu buduješ sílu a po těch 6 týdnech bys měl mýt dost síly, kterou pak transformuješ do silové vytrvalosti, což je ta druhá fáze ve které budu hledat nové RM s 20kg kettlebelem. To že jedu tak dlouho se stejnou váhou je proto, že těch prvních 6 týdnů se adaptuju na tu váhu abych ji zvládal jak po silové stránce, tak i po technické (dynamika, správný lockout, správné dýchání,...atd). Mě ten postup přijde docela smysluplný. On tenhle program je udělaný tak aby se člověk nedojebal příliš velkou váhou a odcházel s tréninku fresh. A tohle není čistě silový trénink je to takový hybrid, neskouší se tu maximálka na 1 opakování.

Když bych ještě odbočil k tréninku čistě pro sílu: Například Andrey Malanichev nejlepší Lifter své doby, ten nešel přes 80% svého maxka v tréninku, maximálku skoušel vždy až na závodech. Pak třeba Pavel Tsatsouline coach pro silovou připravenost, ten radí trénovat mezi 75-85%, pak ješte radí zůstat na stejné vaze delší dobu a pak udělat větší skok, než každý týden přidávat váhu.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne červenec 20, 2025 11:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne ze bych zpochybnoval, ale andrey ma stejny total jako ed coan, a ten byl o 40kg lehci
Kane1

PříspěvekZaslal: ne červenec 20, 2025 12:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proto jsem psal své doby, mezi nima je 13 let, každý měl svůj peak jindy. Ed Coan měl svůj peak 1998, Andrey Malanichev 2016 na Big Dogs. Pak ještě ED equip tam měl 1117.5kg total, raw v bandážích měl 892.5kg, Andrey měl Equip 1170kg a raw v bandážích 1140kg. Andrey tam měl minimální rozdíl Equip, Raw. Ed tam měl Equip, Raw rozdíl 225kg.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne červenec 20, 2025 6:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, nechci se hadat
Jenom si neumim predstavit drepovat 160 a na soutezi dat 200
A v jejich vykonech 320 a pak jit a dat 400

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Eco training 1.0 Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: