|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Orim
|
Zaslal: st listopad 05, 2025 1:18 am Předmět: Chcem schudnúť |
|
|
Ahojte borci dúfam že si to niekto prečita a napíše mi nejaké tipy a rady lebo ja už fakt neviem buď som lenivý alebo čo neviem no posúďte sami mám 28rokov pracujem momentálne v Nemecku ako skladník takže pohyb mám viac než dosť podľa mňa denne tak spravím 15 až 20k krokov do fitka nechodím nejak si na to neviem nájsť čas popri práci a rodine, vážim 123kg a nejak sa mi nedá schudnúť ani 5kg furt sa to hýbe kilo hore kilo dole :D .. keď som bol na Slovensku pred rokom tak som skúšal robiť carnivore stravovanie vtedy som mal Max 116kg a tiež manuálnu prácu ale len som stál na mieste denne takych horko ťažko 7k krokov
A vyradil som pečivo a ďalšie zložky jedol som čisto len mleté hovädzie, vajcia, slanina , kefír, kuracie prsia, bravčové karé nič iné dodržiaval som pitni režim snažil som sa piť veľa vody Max 4l Minimum 2,5l bral som doplnky výživy ako Magnesium bisglycinate, vit. D , omega 3,vitamín. C plus dotoho som si miestami rátal kalórie a vážil suroviny a chudol som krásne zo 116 na 105 behom 2-3 mesiacov a robil som aj IF Fasting niekedy 16/8 inokedy 56h a držal som si kalórie 2000-1500kcal a od kedy som prestal som sa presťahoval do Nemecka už sa mi. Esá chudnúť a pribral som na 123kg a nedá sa vie niekto poradiť?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Sakuran
|
Zaslal: st listopad 05, 2025 3:28 pm Předmět: |
|
|
Problem bude v tom, ze mas snidane svacina obed svacina vecere, je tak? 99% casu nasi existence (od dob kamenne) jedl clovek jednou denne - az nasbiral, nebo az ulovil. Ale poslednich 50let jedou reklamy na to, ze aby si mel energii tak musis mit snidane, svacinky a dalsi koko*iny, jinak ztracis svalovou hmotu, nemas energii a blabla. Je to kseft co vznikl s pasovou vyrobou. Precti si neco o pustu, prerusovanem pustu - www.kb5.cz - asi nej informace.
Kamos to mel uplne stejne jak ty. Po roce prerusovaneho pustu sel ze 115 na 95 kg. Napr. 12/12, za par tydnu 14/10, pak 16/8. Ze zacatku budes mit hlad, ale po par tydnech to bude ok, protoze telo vi jak fungovalo tisice a tisice let kdysi davno.
priklad… zacnes jist v 11 (obed) a muzes jist do 20:00, pote uz nic, az zase v 11:00 obed dalsi den. Ani mleko do kavy. V tom oknu kdy muzes jist, tak samozrejme do sebe davat jidlo a ne sracky (jidlo je - maso, mlecne vyrobky, vejce… pomer bilkoviny, sacharidy, tuky uz pak zalezi na metabolickem typu (viz Boris Orava). Vzdy zvitezi co dodrzujes 80% casu v roce, takze neres jak na dovolene trochu pohresis, ale nejdulezitejsi je zustat u toho! Vim, ze si vyzkousel, ale zmena prijde kdyz z toho clovek udela trvaly zvyk.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: st listopad 05, 2025 3:54 pm Předmět: |
|
|
| Sakuran napsal: | Problem bude v tom, ze mas snidane svacina obed svacina vecere, je tak? 99% casu nasi existence (od dob kamenne) jedl clovek jednou denne - az nasbiral, nebo az ulovil. Ale poslednich 50let jedou reklamy na to, ze aby si mel energii tak musis mit snidane, svacinky a dalsi koko*iny, jinak ztracis svalovou hmotu, nemas energii a blabla. Je to kseft co vznikl s pasovou vyrobou. Precti si neco o pustu, prerusovanem pustu - www.kb5.cz - asi nej informace.
Kamos to mel uplne stejne jak ty. Po roce prerusovaneho pustu sel ze 115 na 95 kg. Napr. 12/12, za par tydnu 14/10, pak 16/8. Ze zacatku budes mit hlad, ale po par tydnech to bude ok, protoze telo vi jak fungovalo tisice a tisice let kdysi davno.
priklad… zacnes jist v 11 (obed) a muzes jist do 20:00, pote uz nic, az zase v 11:00 obed dalsi den. Ani mleko do kavy. V tom oknu kdy muzes jist, tak samozrejme do sebe davat jidlo a ne sracky (jidlo je - maso, mlecne vyrobky, vejce… pomer bilkoviny, sacharidy, tuky uz pak zalezi na metabolickem typu (viz Boris Orava). Vzdy zvitezi co dodrzujes 80% casu v roce, takze neres jak na dovolene trochu pohresis, ale nejdulezitejsi je zustat u toho! Vim, ze si vyzkousel, ale zmena prijde kdyz z toho clovek udela trvaly zvyk. |
Fuuuu, skoro by som až argumentoval, že od doby kamennej to bolo tak, že keď bolo čo, človek žral od rána do večera a keď nebolo čo, človek proste nežral a trpel hladom.
Rozhodne je rovnako prirodzené jesť trikrát denne, ako jesť v presnom časovom intervale, lebo sa mi marí, že v dobe kamennej nemali hodinky. Plus teda, keď už chceš byť mega presný paleo jedák, tak verím, že cucáš aj dážďovky a chrúmeš vajíčka aj so škrupinou a piješ vodu z mláky, lebo tak to holt chodilo, žiadne prešľachtené hovädzie.
Tieto reči o našich prirodzene a zdravo sa stravujúcich predkoch mi za tie roky už málinko lezú krkom, takže sorry, ak to vyznie ofenzívne, to nie je nič proti tebe.
Tvoj kamarát, čo tak epicky schudol, schudol predovšetkým preto, že sa dostal do kalorického deficitu, lebo nestíhal jesť toľko, čo predtým. Čo sa úplne bezpečne a pohodlne dá aj pri 3-5 jedlách za deň.
Skrátka a dobre, kalorický deficit funguje, či ho dosiahnes fastingom, ako popisuje Sakuran alebo počítaním kalórií, alebo tým, že vyhodíš pečivo a sladkosti, alebo tým, že strojnásobíš kalorický výdaj pohybom, je úplne jedno. Fyziku neojebeš a jeď je raz príjem menší ako výdaj, schudneš.
Pokiaľ nemáš nejakú divnú genetickú chorobu alebo čo. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Sakuran
|
Zaslal: st listopad 05, 2025 4:33 pm Předmět: |
|
|
Decarabas - samozrejme je plno veci, ktere treba prizpusobit dnesnimu dni a nezrat sirove maso z rozmrazeneho mamuta. Ano, kaloricky deficit plus dalsich nekolik desítek benefitu vlivem toho, ze si zaludek streva odpocinou od neustaleho nesmyslneho zaplnovani a nemluve ani o hormonalni odezve. Plno lidi co nemohli jist to a to, protoze z toho je prehnalo a z toho zase to, tak po nejakem case co drzeli pust jim zacalo klapat tak traveni, ze nechapali. Kazdeho nazor a zaklad je zlata stredni cesta a postupne upravovani dle jedince
|
|
| nahoru |
|
 |
Orim
|
Zaslal: st listopad 05, 2025 5:48 pm Předmět: |
|
|
| Sakuran napsal: | | Decarabas - samozrejme je plno veci, ktere treba prizpusobit dnesnimu dni a nezrat sirove maso z rozmrazeneho mamuta. Ano, kaloricky deficit plus dalsich nekolik desítek benefitu vlivem toho, ze si zaludek streva odpocinou od neustaleho nesmyslneho zaplnovani a nemluve ani o hormonalni odezve. Plno lidi co nemohli jist to a to, protoze z toho je prehnalo a z toho zase to, tak po nejakem case co drzeli pust jim zacalo klapat tak traveni, ze nechapali. Kazdeho nazor a zaklad je zlata stredni cesta a postupne upravovani dle jedince | tak čo mi odporučate len deficit?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: st listopad 05, 2025 6:27 pm Předmět: |
|
|
| Orim napsal: | | Sakuran napsal: | | Decarabas - samozrejme je plno veci, ktere treba prizpusobit dnesnimu dni a nezrat sirove maso z rozmrazeneho mamuta. Ano, kaloricky deficit plus dalsich nekolik desítek benefitu vlivem toho, ze si zaludek streva odpocinou od neustaleho nesmyslneho zaplnovani a nemluve ani o hormonalni odezve. Plno lidi co nemohli jist to a to, protoze z toho je prehnalo a z toho zase to, tak po nejakem case co drzeli pust jim zacalo klapat tak traveni, ze nechapali. Kazdeho nazor a zaklad je zlata stredni cesta a postupne upravovani dle jedince | tak čo mi odporučate len deficit? |
Deficit je podstatný pri každom zo spomínaných spôsobov. Ono totiž nejde ani tak o to, čo ješ, ale koľko. Ty schudneš aj na hamburgeroch z mekáča, keď budeš v deficite.
Či budeš robiť fasting, carnivore, vegánsky spôsob, alebo neviem čo, musíš byť v deficite,inak to nebude fungovať.
Samozrejme, ideálne,aby to bol zdravý spôsob. Ale deficitu sa nevyhneš,ak chceš schudnúť. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: st listopad 05, 2025 7:27 pm Předmět: Re: Chcem schudnúť |
|
|
| Orim napsal: | Ahojte borci dúfam že si to niekto prečita a napíše mi nejaké tipy a rady lebo ja už fakt neviem buď som lenivý alebo čo neviem no posúďte sami mám 28rokov pracujem momentálne v Nemecku ako skladník takže pohyb mám viac než dosť podľa mňa denne tak spravím 15 až 20k krokov do fitka nechodím nejak si na to neviem nájsť čas popri práci a rodine, vážim 123kg a nejak sa mi nedá schudnúť ani 5kg furt sa to hýbe kilo hore kilo dole :D .. keď som bol na Slovensku pred rokom tak som skúšal robiť carnivore stravovanie vtedy som mal Max 116kg a tiež manuálnu prácu ale len som stál na mieste denne takych horko ťažko 7k krokov
A vyradil som pečivo a ďalšie zložky jedol som čisto len mleté hovädzie, vajcia, slanina , kefír, kuracie prsia, bravčové karé nič iné dodržiaval som pitni režim snažil som sa piť veľa vody Max 4l Minimum 2,5l bral som doplnky výživy ako Magnesium bisglycinate, vit. D , omega 3,vitamín. C plus dotoho som si miestami rátal kalórie a vážil suroviny a chudol som krásne zo 116 na 105 behom 2-3 mesiacov a robil som aj IF Fasting niekedy 16/8 inokedy 56h a držal som si kalórie 2000-1500kcal a od kedy som prestal som sa presťahoval do Nemecka už sa mi. Esá chudnúť a pribral som na 123kg a nedá sa vie niekto poradiť? |
Nedá sa ti schudnúť, lebo žereš bud mega veľa alebo ozaj málo a organizmus sa bráni a všetko drží, jedz dve poriadne veľké, zdravé a vyvážená jedlá denne s odstupom 5 hodín pol roka, sem-tam jedno nahraď hocičím, načo máš chuť a bum, budeš fešný geroj. To nie je raketová veda, len sa vám nikomu nechce trochu trpieť - sračky! _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Sakuran
|
Zaslal: st listopad 05, 2025 7:49 pm Předmět: |
|
|
Orim - ano, pri hubnuti je deficit zaklad, tak jako prebytek kalorii v pripade nabirani. Ja jsem zminil pust z toho duvodu, ze automaticky pracuje s deficitem a je tam i skvela hormonalni odezva, telo ma prostor se procistit, zregenerovat travici ustroji apod. Vyber si co chces, vsichni ti kluci tady maji vysledky a vsichni se shodneme, ze deficit je pri shazovani zaklad v doprovodu kvalitni stravy samozrejme.
|
|
| nahoru |
|
 |
Orim
|
Zaslal: st listopad 05, 2025 11:36 pm Předmět: |
|
|
| Sakuran napsal: | | Orim - ano, pri hubnuti je deficit zaklad, tak jako prebytek kalorii v pripade nabirani. Ja jsem zminil pust z toho duvodu, ze automaticky pracuje s deficitem a je tam i skvela hormonalni odezva, telo ma prostor se procistit, zregenerovat travici ustroji apod. Vyber si co chces, vsichni ti kluci tady maji vysledky a vsichni se shodneme, ze deficit je pri shazovani zaklad v doprovodu kvalitni stravy samozrejme. | a nedojebal som si nejak metabolizmus že som šiel aj Fasting veľa hodín aj málo kalórií? V priemere cca 1500kcal a jedol som každé 3 dní ... Netreba nejak naštartovať metabolizmus a potom začať deficit či?
|
|
| nahoru |
|
 |
Angel

|
Zaslal: pá listopad 28, 2025 7:12 pm Předmět: |
|
|
| Orim napsal: | | Sakuran napsal: | | Orim - ano, pri hubnuti je deficit zaklad, tak jako prebytek kalorii v pripade nabirani. Ja jsem zminil pust z toho duvodu, ze automaticky pracuje s deficitem a je tam i skvela hormonalni odezva, telo ma prostor se procistit, zregenerovat travici ustroji apod. Vyber si co chces, vsichni ti kluci tady maji vysledky a vsichni se shodneme, ze deficit je pri shazovani zaklad v doprovodu kvalitni stravy samozrejme. | a nedojebal som si nejak metabolizmus že som šiel aj Fasting veľa hodín aj málo kalórií? V priemere cca 1500kcal a jedol som každé 3 dní ... Netreba nejak naštartovať metabolizmus a potom začať deficit či? |
Hele metabolizmus sis asi nedojebal, spíše to bylo jojo. Prostě jsi přešel z diety, která je nízká na sacharidy, na normální stravu, a tělo ti vystavilo účtenku. Zkus příště něco dlouhodobě udržitelnějšího, co ti bude vyhovovat, tady je to celkem pěkně popsané:
https://nutritabulky.cz/article/zpomaleny-metabolismus
https://www.bezhladoveni.cz/makroziviny-v-jidelnicku-existuje-idealni-pomer/
Chtělo by to trochu něco načíst.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|