|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Nekdo
|
Zaslal: út duben 28, 2026 7:15 am Předmět: 39cm biceps vs 62cm stehno |
|
|
Čaute. Asi po roku som sa zmeral (nalačno, bez pumpy) a zistil som u seba tieto hodnoty obvodov paží a stehien...
Paže: 39cm
Stehná: 62cm
Som prekvapený, pretože predtým som mal stehná 60-61cm, a to som nohy jazdil viac než teraz (ale aj tak nie viac než 1/3 tréningu tela tvorili nohy). Je to zvláštne, teraz "jazdím" viac výkopov do rôznych strán než predtým, na "tlaky nohami" (drepy, výpady, sumo drepy) používam izometriu vo viac než polovici sériách... Takže poddajná/yielding izometria do dvojitého zlyhania pôsobí viac na rast svalov než izotonia, sú na to výskumy, a u mňa sa to potvrdzuje... . Aj s pidi váhami ktoré používam.
Ale k veci... Paže mám ako slabinu, že? Podľa "kulturistického zlatého rezu" by som mal v takom prípade (62cm nalačno cez nenapumpované stehno) mať cez pažu cca 40- 40,6cm....
Jedna séria na biceps a triceps v priemere raz za 5 dní (ako to robím doteraz) asi nestačí, a preto mi paže trochu zaostávajú za stehnami... Takže je dobré pridať nejaké série na biceps/triceps... No obávam sa, že mi potom bude zaostávať hrudník a chrbát za pažami...
Len tak pre zaujímavosť, cez predlaktie (nalačno, bez pumpy) mám 30cm (dávam mu zabrať viac než bicepsom a tricepsom).
Pridať teda nejaké série na biceps/triceps, alebo na to kašľať? Čo by ste robili v tomto prípade na mojom mieste?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Dante Flyshit
|
Zaslal: út duben 28, 2026 4:12 pm Předmět: |
|
|
Podľa mňa je to hlavne geneticky podmienené. Môžeš viac cvičiť ruky, ale tiež to má svoje limity. Ten pomer je v pohode. Ja mám paže okolo 45-46cm a stehno snáď 82cm. Vždy som mal relatívne slabé ruky oproti zbytku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Nekdo
|
Zaslal: út duben 28, 2026 4:28 pm Předmět: |
|
|
| Dante Flyshit napsal: | | Podľa mňa je to hlavne geneticky podmienené. Môžeš viac cvičiť ruky, ale tiež to má svoje limity. Ten pomer je v pohode. Ja mám paže okolo 45-46cm a stehno snáď 82cm. Vždy som mal relatívne slabé ruky oproti zbytku. |
Díky za reakciu.
Asi zaradím také 3 série na biceps a triceps týždenne..... Očakávam do mesiaca/dvoch nárast o 1 až 1,5cm na obvod paží (a tam by sa to ustálilo, povedzme, že by to bolo u mňa už blízko limitu)... Otázne je, či to stojí za to....
Lebo potom zas musím o taký centimeter dofúknuť aj lýtka, tie mám tiež 39cm....
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
Zaslal: út květen 05, 2026 9:34 pm Předmět: |
|
|
to myslis vazne, ze resis, jestli mas ruku nebo nedejboze lytko o centimetr vetsi nebo mensi?
a kdyz se ti to zda male, tak premyslis, jestli je jedna serie na triceps za 5 dni dost nebo nemas nahodou pridat? kdyz si treba toto po sobe prectes, tak te to samo od sebe nevede k nejakemu napadu na reseni? :D
a co kdyby prisel nekdo a rekl, ze nic vic uz cvicit nemas, protoze je to tak v pohode, tak se na to rovnou uz vyseres? :D :D
sry za spousty otazek, mel jsem po vic jak dvou tydnech trenink a endorfiny pracuji xD
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|