|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Topděfka
|
Zaslal: út leden 31, 2006 4:00 pm Předmět: |
|
|
molle...nebyls to ty,kdo tu propagoval akutní hypoglykemii spolu se sprchou s ujíštěním,že kortizol (nebo to byl jinej hormon) ti po ránu svaly ochrání?Laskavě si uvědom,že když tě ten člověk náhodou poslechne,může si to taky parádně zkurvit,stojí ti to za ten pocit,že jsi na foru nejchytřejší ?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
moll

|
Zaslal: st únor 01, 2006 10:20 am Předmět: ;o)) |
|
|
Omlouvám se, že na osobní výpad odpovídám tady, ale vlastně kde jinde, že?
Ujišťuji tě, že neradím nic co bych sám nevyskoušel, že nejsem žádný experimentátor (ostatně vyskoušeno je už skoro všechno co tě napadne, skoušet něco dalšího je náročné na čas a hlavně musel bys vědět co už vyskoušeno je a to znamená vědět ne hodně, ale móóóc), a že všechno co o kuturistice vím mi vlastně někdo řekl (nebo napsal). A že mezi lidi, ke kterým se hlásím (a občas i bavím) patří i jeden mistr republiky v kulturistice.
A že trénink na lačno OBČAS není pro svaly smrtící se můžeš přesvědčit pohým čtením článku s http://www.ronnie.cz/c-973-Petr-Soukup---rozhovor.html který to dělá často "Trénuji na lačno, pouze s BCAA. Ono mi vlastně ani nic jiného nezbývá... " S tímhle přístupem by asi neměl být mistrem republiky, když je trénink na lačno tak škodlivý.
Tak nepruď a raději napiš něco k tématu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Alf
|
Zaslal: st únor 01, 2006 11:01 am Předmět: Re: ;o)) |
|
|
Molle to je fakt zajímavý, zní to jako perfektní rada, ale nezkurvym si takovýma rádoby hyperextenzema zase to protisměrný vybočení páteře? Přece mám dvojitou scoliosu, tzn páteř do dlouhýho esíčka, a ne jen jednostraný prohnutí. Neznehodnocuju Tvou radu, dík za ní, jen se rači ještě ptám do detailu...taky co ta kifoza? Kvuli ní mě furt bolí hlava a něco jako posilování šíje se závažim si fakt nemůžu dovolit.
|
|
| nahoru |
|
 |
moll

|
Zaslal: st únor 01, 2006 11:43 am Předmět: Samozřejmě |
|
|
čím složitější vada, tím větší izolaci jednotlivých svalů potřebuješ a tím lepší znalosti jak toho dosáhnout.
kifoza krční páteře
strečing - u krční páteře je velmi důležitý, nezanedbávat, využívej všechno co je pro tebe dostupné, včetně plavání a masáží. Před posilováním chrání proti zranění a po je ještě důležitější - uvolňuje napětí, které je fiziologickou příčinou poruchy a bolesti
posilování - bez závaží:
V kleku na všech 4 (šlo by i v předklonu, ale v kleku jsi víc relaxován) zdvihat hlavu (pohled dopředu a nahoru).
Spojit ruce za hlavou a tlačit do nich. Měnit polohu (poddávat se odporu)
Vsedě u zdi (nebo jinde s opěrkou hlavy) hlavou se opřít a odtlačit. Vzdáleností od zdi (náklonem trupu) se dá regulovat síla. Později, až ti to nebude stačit, tak si sedni zády k posteli, vzepři se na patách a hlavě opřené o postel (židle, stolek s polštářem) a úklony hlavy (ne trupu) posiluj ;o)) (cvičím já)
Ten můj kámoš, mistr republiky, dělal i karate a na exhibicích se položil hlavou a patama na 2 židle jak prkno a nechal si rozbít cihlu na břichu. tak to můžeš mít jako vzor.
Ze začátku asi budeš mít problémy s intenzitou tréninku, bez závaží je odpor malý a ne dost stimulující. Ani velmi dlouhé serie asi nepujdou. takže vetší počet kratších serií, 2x-3x denně. Nejlépe každý druhý den.
Prohnutí páteře do strany
strečing - cvik prapor, předklony (je třeba položit dlaně na zem)
posilování:
základ jsou asi klasický hyperextenze. Ty mají léčebný efekt samy o sobě a nedají se moc kazit.
Cvik "dobrý den"/"good morning" bez i s zátěží
Mrtvý tah třeba i bez zátěží nebo jen s tyčí
Pak taky můžeš cíleně posilovat ty skupiny, které jsou z nějakého důvodu ochablé. Svalů zad je moc a intenzivně spolupracují a izolovat je od sebe je náročné - i když si najdeš schopného trenéra, bude mít hodně práce i on. Tak jako tak, víc než výběr cviku je důležitá správná technika
Na to můžeš použít:
Úklony do stran ve stoje - posiluješ opačnou stranu než na kterou se ukláníš
Úklony do stran ve stoje proti odporu (kladka, expander držený v úrovni ramen, nebo v natažených rukou) - posiluješ tu stranu než na kterou se ukláníš (Expander je gumové lano, které se dá koupit za 150 kč v zemědělských potřebách, nákláďáky s ním maj připevněnou plachtu)
Samozřejmě zjistíš, že osa otáčení (úklonu) (vždy v rovině páteře a nehrbit) může být různě vysoko, případně se i může pohybovat nahoru a dolů. To dělá cvik variabilním a musíš si ho přizpůsobit svým potřebám. Pomoc trenéra je tady na místě.
To samé jsou úklony ve vodorovné poloze - proti hmotnosti těla s fixací za nohy či ramena (za ramena je to moc těžký).
Ty budeš asi potřebovat úklony s osou vysoko na jednu stranu a s osou nízko na druhou. Pokud je budeš dělat symetricky na obě strany nemůžeš se splést a budeš se zvolna zlepšovat. Pokud použiješ poměr opakování 2:1 ochablou stranu první, budeš se zlepšovat rychle. Pokud máš alespoň nějaké IQ vybereš tu stranu správně, jinak to stím zlepšením valný nebude. Ale že by sis ublížil? To snad ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Alf
|
Zaslal: st únor 01, 2006 11:59 am Předmět: Re: Samozřejmě |
|
|
Cvičim už dlouhý leta, ale téměř bez ohledu na svý kosterní problémy, proto mi v tom chybí praxe i teorie, takže fakt dík, je to vyčerpávající....zkusim si to vykreslit na papír s instruktážníma panáčkama :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Topděfka
|
Zaslal: st únor 01, 2006 10:10 pm Předmět: |
|
|
molle,to,že TOBĚ tyhle cviky pomohly,neznamená,že budou stejně dobře fungovat druhejm,víš hovno,kde má co vytrčenýho,kde jsou spazmy etc ,hazarduješ s jeho zdravím..
ten link si číst nebudu,cos tenkrát psal bylo prostě nehorázná píčovina,přiznej si aspoň tohle.
myslim že Jurass ti tenkrát odpovídal něco v tom smyslu,že se ke tvejm bludům nebude ani vyjadřovat,už chápu,jak to myslel a proč to řekl....
|
|
| nahoru |
|
 |
Alf
|
Zaslal: čt únor 02, 2006 7:10 am Předmět: |
|
|
Omlouvám se předem, že vstupuju do osobní pře dvou lidí, ale je zajímavý, jak se tu lidi přou o to, kdo má větší pravdu, něco jako..."ty víš hovno"..."ne, to ty víš hovno"....jak má potom úplnej laik na takovim fóru najít zkutečně relevantní radu? ....já jsem byl rád, že mi Moll poradil, a nejsem tak dutej, abych to hned všechno cvičil, a doufám, že ani nikdo jinej kdo tady hledá radu, se tím okamžitě nezačne řídit. Je to přeci o hledání a porovnávání osobních zkušeností, co Vám žádnej doktor nemůže dát. Jinak Spazmy ani a. k. výrůstky nemám (rentgen je dobrá věc)....to bych pak určitě neměl letitý zkušenosti s posilovnou  A jestli Moll = píčoviny (bez urážky), ať mi teda jeho odpůrce poradí líp  Nic ve zlém vůči nikomu z vás.
|
|
| nahoru |
|
 |
Majka

|
Zaslal: čt únor 02, 2006 7:20 am Předmět: |
|
|
Jen dodatek... Nějaké ty spasmy se najdou na každém... Pochybuji, že někdo může říci, že "nemá spasmy". Ale není to něco, na co by se umřelo  . Lehce se proti nim dá bojovat např. postizometrickou relaxací. Po uvolnění zmizí. Případné výrůstky - to je jiná  .
To, že na každého je podle jeho klinického obrazu skoliozy potřeba ušít jiný kabát, je pravda, stejně tak, jak říkal Alf, že nelze očekávat univerzální radu tady na foru ani nikde jinde, kterou se bezhlavě řídit. Spíš vše tady brát jako názor a možnost k udělání si svého vlastního...
|
|
| nahoru |
|
 |
Alf
|
Zaslal: čt únor 02, 2006 7:36 am Předmět: |
|
|
Souhlasím úplně. Ještě, co je to prosim postizometrická relaxace  .....slovu relaxace rozumím :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: čt únor 02, 2006 8:38 am Předmět: |
|
|
Já měl skoliózu na základce (teď je mi 29) a to jsem ani nesměl nosit tašku s učením a jezdit na kole. Dneska cvičím naprosto normálně, no vlastně normálně už asi po 5ti letech od zjištěnáí tý skoliózy.
Jdi rozhodně za doktorem-ortopedem, ať ti na to dá cviky (takový protahování na zemi) a hlavně ať ti řekne co můžeš a co ne. Skoliózu má defacto každej, ale pokud máš silnou, tak si můžeš ublížit. Lehký cvičení naopak léčí.
Dobrý je plavání.
Zpočátku cvič lehce a vnímej jestli něco nebolí.
Používej pásek.
A žádný triceps. tlaky! Po těch mě ty záda vždy bolely, i když to jinak bylo ok.
|
|
| nahoru |
|
 |
Topděfka
|
Zaslal: čt únor 02, 2006 8:44 am Předmět: |
|
|
postizometrická relaxace ..způsob protahování a uvolňování svalů,dost se to dělá při rehabilitacích,absolvoval jsem to s rotátory,se zády atd...
např :
budu protahovat svaly na boku krku,vezmu pravou ruku,lehce táhnu hlavu k pravému rameni ,krk klade odpor...pak svaly na krku uvolním a nechám ruku,aby jemně dotáhla hlavu k rameni a tím sval protáhla
jestli ode mě čekáš radu á la od boku vystřílet deset cviků na srovnání skoliózy,omyl,nejlepší rada,kterou Ti kdo dá,je jít za odborníkem,který si tě prohlédne a řekne ti jak a co cvičit
|
|
| nahoru |
|
 |
Topděfka
|
Zaslal: čt únor 02, 2006 8:47 am Předmět: |
|
|
btw Majko neděláš tyhle věci náhodou?
|
|
| nahoru |
|
 |
lucynqa

|
Zaslal: so květen 26, 2007 10:49 pm Předmět: |
|
|
teda takze i se skoliozou by se mohlo cvicit..zebych zas zacala posilovat
Mne ten mrtvy tah prisel dost namahavej na pater.nepletla jsem svym hloupym rozumem.
posilam pusinky hosi
|
|
| nahoru |
|
 |
damien
(ban)

|
Zaslal: út červenec 03, 2007 6:45 pm Předmět: |
|
|
no ja mam taky skolliozu do s (dvojitou) a casem se to zlepsilo... po te, co jsem zacal cvicit zada... ale a kazdeho pusobi asi neco jineho.
|
|
| nahoru |
|
 |
Chri100

|
Zaslal: čt červenec 05, 2007 10:55 pm Předmět: |
|
|
podle me radej si skoc do doktora ten se na to podyva a pak ti rekne...ja taky mam skoliosu,ne ze zakladce...mam jednou nohu kratsi 3-4cm ne nosim ruzne ti vlozky a pro to trpi panev a pater...ale nevady mi to pri cviceni...ale stejne, bez si za doktora
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|