|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| jíte chleba? |
| vůbec,jím jenom postupně uvolňující se sacharidy |
|
15% |
[ 16 ] |
| nevyhibám se mu a počítám ho do svého deního přijmu |
|
56% |
[ 59 ] |
| sem tam, ale do jídelníčku ho nepočítám |
|
27% |
[ 29 ] |
|
| Celkem hlasů : 104 |
|
| Autor |
Zpráva |
Nox.lbc

|
Zaslal: po květen 08, 2006 3:57 pm Předmět: brm brm brm |
|
|
| Draper napsal: | | ... na rejzu s tunakem a kecupem ... |
Da Best _________________ Tento avatar je to jediné co nám zbylo po Miguelitovi ... nechť je mu země lehká ... (věřím v sebe ne v boha ...)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
bigstar
|
Zaslal: po červen 12, 2006 7:58 pm Předmět: Jíte chleba ? |
|
|
Odpověď: "vůbec, jím jenom postupně uvolňující se sacharidy" je totální nesmysl a protiřečí si.
Glykemický index (GI) určuje schopnost jídla zvyšovat hladinu cukru v krvi. Hodnoty GI se odvozují odhodnoty glukózy, která je „nejrychlejším“ sacharidem (s výjimkou maltózy) – tj. nejrychleji se vstřebávádo krevního oběhu a zvyšuje hladinu cukru. Glukóze je přiřazeno číslo 100 a ostatní sacharidy jsounásobky této hodnoty. Rychlé sacharidy (vyšší hodnoty GI, nad 60) jsou vhodné pro rychlé zvýšeníhladiny cukru v krvi a k doplnění energetických zásob při velmi intenzivním cvičení. Pomalé (postupně se uvolňující) sacharidy (nižší hodnoty GI, pod 60) zabraňují dlouhodobějším výkyvům hladiny cukru v krvi a slouží k doplněnízásob při dlouhodobém vytrvalostním cvičení. Hodnota GI každé potraviny je ovlivněna množstvímobsažené vlákniny, množstvím přidaného tuku či způsobem, jakým je jídlo připraveno, proto se u jednépotraviny můžeme v různých zdrojích setkat s rozdílnými hodnotami.
A PROTOŽE MÁ CHLEBA GI cca 40 - 50 je tudíž postupně se uvolňujícím sacharidem !
|
|
| nahoru |
|
 |
crashpc
(ban)
|
|
| nahoru |
|
 |
Veronika Benešová
|
Zaslal: čt červen 15, 2006 4:21 am Předmět: |
|
|
Tak bílý chléb nejím už hodně dlouho. Jen celozrnné pečivo, ale i to musím krotit, baby jsou na tom hůř:- ( Ale občas ulítnu a sežeru velkou bagetu:-D Jo, ten krajíc chleba - cca 100g 50,16g S a 1041Kj - skoro dost, ne? Nepovažuji chleba za "něco" co by tělu prospívalo - říkám, že to jsou prázdné kalorie (je-li bílý). Ovšem názory se různí, jiní jsou zase proti celozrnným, tak si vyberte:-) GI u bílého chleba jiný pramen uvádí 70 a řadí jej do sk. s vysokým GI... BIGSTAR to tam tak hezky napsal. taky jsem si myslela a chleba řadila do skupiny s nižším GI. Ale už jsem se podruhé setkala, že ho řadí do GI s vysokým... Dokonce jej něktěří borci doporučují po tréninku, kvůli tomu vysokému GI.... Pak, aby se v tom člověk vyznal
|
|
| nahoru |
|
 |
Philip LeMarchand
|
|
| nahoru |
|
 |
Topděfka
|
Zaslal: čt červen 15, 2006 7:41 am Předmět: |
|
|
| Veronika Benešová napsal: | | chleba za "něco" co by tělu prospívalo - říkám, že to jsou prázdné kalorie (je-li bílý). |
tak tohle by mě ale fakticky zajímalo..co to prosim znamená?
|
|
| nahoru |
|
 |
Veronika Benešová
|
Zaslal: čt červen 15, 2006 10:05 am Předmět: |
|
|
| Topděfka napsal: | | Veronika Benešová napsal: | | chleba za "něco" co by tělu prospívalo - říkám, že to jsou prázdné kalorie (je-li bílý). |
tak tohle by mě ale fakticky zajímalo..co to prosim znamená? | Že to nemá žádnou výživovou hodnotu (vláknina, minerální látky....), ale jenom spoustu energie....
|
|
| nahoru |
|
 |
zeles
|
Zaslal: čt červen 15, 2006 12:00 pm Předmět: |
|
|
| Veronika Benešová napsal: | | Že to nemá žádnou výživovou hodnotu (vláknina, minerální látky....), ale jenom spoustu energie.... |
tak to by si nemohla pomalu snist nic docela by me zajimal tvuj jidelnicek to tam tlacis jogurty dobra mama ci co? ... si muzes dat chleba a k tomu mineraly v podobe piti jako jsou ty rozpustny hajzli ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Veronika Benešová
|
Zaslal: čt červen 15, 2006 12:07 pm Předmět: |
|
|
| zeles napsal: | | Veronika Benešová napsal: | | Že to nemá žádnou výživovou hodnotu (vláknina, minerální látky....), ale jenom spoustu energie.... |
tak to by si nemohla pomalu snist nic docela by me zajimal tvuj jidelnicek to tam tlacis jogurty dobra mama ci co? ... si muzes dat chleba a k tomu mineraly v podobe piti jako jsou ty rozpustny hajzli ne? | Asi si moc nepochopil o čem se tu bavíme... O můj jídelníček se nestarej, ale jestli máš takovýhle přístup k výživě, tak nechci vidět ten Tvůj
|
|
| nahoru |
|
 |
crashpc
(ban)
|
|
| nahoru |
|
 |
zeles
|
Zaslal: čt červen 15, 2006 12:11 pm Předmět: |
|
|
| Veronika Benešová napsal: | | zeles napsal: | | Veronika Benešová napsal: | | Že to nemá žádnou výživovou hodnotu (vláknina, minerální látky....), ale jenom spoustu energie.... |
tak to by si nemohla pomalu snist nic docela by me zajimal tvuj jidelnicek to tam tlacis jogurty dobra mama ci co? ... si muzes dat chleba a k tomu mineraly v podobe piti jako jsou ty rozpustny hajzli ne? | Asi si moc nepochopil o čem se tu bavíme... O můj jídelníček se nestarej, ale jestli máš takovýhle přístup k výživě, tak nechci vidět ten Tvůj |
ne ze bych jako jedl chleba...ale to co tady resis s tema kaloriema je naprosta blbost pac si dvacet minut zajedes treba na kole a mas to ok...nerekl bych kdyby si drzela dietu a necvicila k tomu ale resit +-1000 kcal se mi zda jako hloupost
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: út březen 06, 2012 6:07 pm Předmět: |
|
|
měl bych prosím dotaz.. Poslední dobou jsem začal poměrně dost jíst chleba (cca půl kg kvalitního, např. žitnýho nebo vícezrnýho apod.), a proto se chci zeptat, zda-li je to kvalitní zdroj sacharidů, popčř. bílkovin (cca 4 g na plátek)... složení je podle mě dobrý, dávám ho k snídani např. k vejcím a večer s masem nebo sejrem...
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út březen 06, 2012 6:20 pm Předmět: |
|
|
Sacharidů ano, ty bílkoviny nepočítej. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
jir.ka
|
Zaslal: út březen 06, 2012 7:21 pm Předmět: |
|
|
| kuše napsal: | | měl bych prosím dotaz.. Poslední dobou jsem začal poměrně dost jíst chleba (cca půl kg kvalitního, např. žitnýho nebo vícezrnýho apod.), a proto se chci zeptat, zda-li je to kvalitní zdroj sacharidů, popčř. bílkovin (cca 4 g na plátek)... složení je podle mě dobrý, dávám ho k snídani např. k vejcím a večer s masem nebo sejrem... |
chleba jim kazdej den (2x-3x jak kdy) ale jen celozrnnej z lidlu do vlastni pekarny. jinak ho davam hlavne s hermelinem, cottagem, olomouckyma, ke snidani k vejcim a podobne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: út březen 06, 2012 7:49 pm Předmět: |
|
|
Bílkoviny z chleba si myslím, že by se počítat mohli, ostatně proč by ne :) Pokud je to kvalitní chleba žitnej, tak tam ty bílkoviny jsou dobrý.
Vícezrnný chleba není kvalitní, je to bílé pečivo vyválené v zrní, které nesmí být prodáváno pod pojmem "celozrnný výrobek" :) _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|