chleba

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - chleba  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> chleba
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

jíte chleba?
vůbec,jím jenom postupně uvolňující se sacharidy
15%
 15%  [ 16 ]
nevyhibám se mu a počítám ho do svého deního přijmu
56%
 56%  [ 59 ]
sem tam, ale do jídelníčku ho nepočítám
27%
 27%  [ 29 ]
Celkem hlasů : 104

Autor Zpráva
Nox.lbc

PříspěvekZaslal: po květen 08, 2006 3:57 pm    Předmět: brm brm brm Odpovědět s citátem

Draper napsal:
... na rejzu s tunakem a kecupem ...

Da Best
bigstar

PříspěvekZaslal: po červen 12, 2006 7:58 pm    Předmět: Jíte chleba ? Odpovědět s citátem

Odpověď: "vůbec, jím jenom postupně uvolňující se sacharidy" je totální nesmysl a protiřečí si.
Glykemický index (GI) určuje schopnost jídla zvyšovat hladinu cukru v krvi. Hodnoty GI se odvozují odhodnoty glukózy, která je „nejrychlejším“ sacharidem (s výjimkou maltózy) – tj. nejrychleji se vstřebávádo krevního oběhu a zvyšuje hladinu cukru. Glukóze je přiřazeno číslo 100 a ostatní sacharidy jsounásobky této hodnoty. Rychlé sacharidy (vyšší hodnoty GI, nad 60) jsou vhodné pro rychlé zvýšeníhladiny cukru v krvi a k doplnění energetických zásob při velmi intenzivním cvičení. Pomalé (postupně se uvolňující) sacharidy (nižší hodnoty GI, pod 60) zabraňují dlouhodobějším výkyvům hladiny cukru v krvi a slouží k doplněnízásob při dlouhodobém vytrvalostním cvičení. Hodnota GI každé potraviny je ovlivněna množstvímobsažené vlákniny, množstvím přidaného tuku či způsobem, jakým je jídlo připraveno, proto se u jednépotraviny můžeme v různých zdrojích setkat s rozdílnými hodnotami.

A PROTOŽE MÁ CHLEBA GI cca 40 - 50 je tudíž postupně se uvolňujícím sacharidem !
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
crashpc
(ban)

PříspěvekZaslal: po červen 12, 2006 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

chleba určitě. btw kolik je v jednom krající chleba asi sacharidů
Veronika Benešová

PříspěvekZaslal: čt červen 15, 2006 4:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak bílý chléb nejím už hodně dlouho. Jen celozrnné pečivo, ale i to musím krotit, baby jsou na tom hůř:- ( Ale občas ulítnu a sežeru velkou bagetu:-D Jo, ten krajíc chleba - cca 100g 50,16g S a 1041Kj - skoro dost, ne? Nepovažuji chleba za "něco" co by tělu prospívalo - říkám, že to jsou prázdné kalorie (je-li bílý). Ovšem názory se různí, jiní jsou zase proti celozrnným, tak si vyberte:-) GI u bílého chleba jiný pramen uvádí 70 a řadí jej do sk. s vysokým GI... BIGSTAR to tam tak hezky napsal. taky jsem si myslela a chleba řadila do skupiny s nižším GI. Ale už jsem se podruhé setkala, že ho řadí do GI s vysokým... Dokonce jej něktěří borci doporučují po tréninku, kvůli tomu vysokému GI.... Pak, aby se v tom člověk vyznal
Philip LeMarchand

PříspěvekZaslal: čt červen 15, 2006 7:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Občas Toustový tmavý, jinak světlý vůbec.

"nevyhibám se mu"...vopravte to někdo nebo mě drbne
Topděfka

PříspěvekZaslal: čt červen 15, 2006 7:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Veronika Benešová napsal:
chleba za "něco" co by tělu prospívalo - říkám, že to jsou prázdné kalorie (je-li bílý).

tak tohle by mě ale fakticky zajímalo..co to prosim znamená?
Veronika Benešová

PříspěvekZaslal: čt červen 15, 2006 10:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Topděfka napsal:
chleba za "něco" co by tělu prospívalo - říkám, že to jsou prázdné kalorie (je-li bílý).

tak tohle by mě ale fakticky zajímalo..co to prosim znamená?
Že to nemá žádnou výživovou hodnotu (vláknina, minerální látky....), ale jenom spoustu energie....
zeles

PříspěvekZaslal: čt červen 15, 2006 12:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Že to nemá žádnou výživovou hodnotu (vláknina, minerální látky....), ale jenom spoustu energie....

tak to by si nemohla pomalu snist nic docela by me zajimal tvuj jidelnicek to tam tlacis jogurty dobra mama ci co? ... si muzes dat chleba a k tomu mineraly v podobe piti jako jsou ty rozpustny hajzli ne?
Veronika Benešová

PříspěvekZaslal: čt červen 15, 2006 12:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zeles napsal:

tak to by si nemohla pomalu snist nic docela by me zajimal tvuj jidelnicek to tam tlacis jogurty dobra mama ci co? ... si muzes dat chleba a k tomu mineraly v podobe piti jako jsou ty rozpustny hajzli ne?
Asi si moc nepochopil o čem se tu bavíme... O můj jídelníček se nestarej, ale jestli máš takovýhle přístup k výživě, tak nechci vidět ten Tvůj
crashpc
(ban)

PříspěvekZaslal: čt červen 15, 2006 12:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

loll yeaah! přesně - dobrá máma - to mě opravdu dorazilo, co si dnes nevymyslej za ho*na.... jinak chleba neni nic extra ale určo bych ho vysloveně nevynechával. neni nutnost... a 10 plátků sýra si asi naskládám na co? na prst
zeles

PříspěvekZaslal: čt červen 15, 2006 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zeles napsal:

Asi si moc nepochopil o čem se tu bavíme... O můj jídelníček se nestarej, ale jestli máš takovýhle přístup k výživě, tak nechci vidět ten Tvůj

ne ze bych jako jedl chleba...ale to co tady resis s tema kaloriema je naprosta blbost pac si dvacet minut zajedes treba na kole a mas to ok...nerekl bych kdyby si drzela dietu a necvicila k tomu ale resit +-1000 kcal se mi zda jako hloupost
kuše

PříspěvekZaslal: út březen 06, 2012 6:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

měl bych prosím dotaz.. Poslední dobou jsem začal poměrně dost jíst chleba (cca půl kg kvalitního, např. žitnýho nebo vícezrnýho apod.), a proto se chci zeptat, zda-li je to kvalitní zdroj sacharidů, popčř. bílkovin (cca 4 g na plátek)... složení je podle mě dobrý, dávám ho k snídani např. k vejcím a večer s masem nebo sejrem...
ygg

PříspěvekZaslal: út březen 06, 2012 6:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sacharidů ano, ty bílkoviny nepočítej.
jir.ka

PříspěvekZaslal: út březen 06, 2012 7:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kuše napsal:
měl bych prosím dotaz.. Poslední dobou jsem začal poměrně dost jíst chleba (cca půl kg kvalitního, např. žitnýho nebo vícezrnýho apod.), a proto se chci zeptat, zda-li je to kvalitní zdroj sacharidů, popčř. bílkovin (cca 4 g na plátek)... složení je podle mě dobrý, dávám ho k snídani např. k vejcím a večer s masem nebo sejrem...

chleba jim kazdej den (2x-3x jak kdy) ale jen celozrnnej z lidlu do vlastni pekarny. jinak ho davam hlavne s hermelinem, cottagem, olomouckyma, ke snidani k vejcim a podobne.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: út březen 06, 2012 7:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kuše napsal:
...

Bílkoviny z chleba si myslím, že by se počítat mohli, ostatně proč by ne :) Pokud je to kvalitní chleba žitnej, tak tam ty bílkoviny jsou dobrý.

Vícezrnný chleba není kvalitní, je to bílé pečivo vyválené v zrní, které nesmí být prodáváno pod pojmem "celozrnný výrobek" :)

Rychle na stránku:

Přejdi na: