|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
tatarák |
nemohu bez něho žít |
|
11% |
[ 4 ] |
příležitostně si ho dám |
|
45% |
[ 16 ] |
nemůžu ani cítit |
|
20% |
[ 7 ] |
co to je |
|
22% |
[ 8 ] |
|
Celkem hlasů : 35 |
|
Autor |
Zpráva |
Douglas
|
Zaslal: po leden 15, 2007 8:11 pm Předmět: |
|
|
cooker napsal: | jojo myslíš tohle že |
Jo, to je ono!
citace: | hele a odud ty znáš takovýhle jídla.Co děláš? |
Pracuju jako externí správce serverů u pár firem a ještě u jedné firmy testuju HW, ale jsem mimojiné taky vyučený kuchař-číšník, takže se trochu orientuju. No nikdy jsem to nedělal, nejsem ani nijak v tomto směru šikovný a kreativní, ale láska k jídlu mi zůstala;-). Za kuchaře profesionála jsem se nikdy nepovažoval, to co ty tady postuješ bych dokázal akorát sníst.
PS: Prosím tě, přihod' ještě něco.... _________________ Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
|
|
nahoru |
|
|
| | |
m4l
|
Zaslal: po leden 15, 2007 8:51 pm Předmět: |
|
|
zajimavej tatarak delaj v italsky restauraci jak je na prikopech..
tatarak je uz teda namichanej a mimo jine do nej davaj parmazan a olivovy olej a fakt zajimavy..
|
|
nahoru |
|
|
render
|
Zaslal: po leden 15, 2007 11:50 pm Předmět: |
|
|
to: cooker
Tatarák z lososa sa robí tak ako z hovädzieho, alebo sa recept líši? A je to možné aj zo pstruha? Toho si aj chytím.
Do reštiky, kde na tatarák chodím ho robia aj morčací (krútí) ale to nemá ten šmrnc.
|
|
nahoru |
|
|
Shixin
|
Zaslal: út leden 16, 2007 1:10 am Předmět: |
|
|
no k tem steakum, asi pred dvema mesici jsem mel v Jasperu (Alberta,Kanada) alberta beef steak...pry vyhlaseny maso.
Tady je fotka (melo to byt medium rare, ale nevypada, co? ). Chutove vynikajici, cenove drahy (cca 50 CAD)
|
|
nahoru |
|
|
cooker
|
|
nahoru |
|
|
cooker
|
Zaslal: so leden 20, 2007 12:51 am Předmět: |
|
|
to Shixin ten vypadá tedy těžce rare _________________ Jak nezvedáš dvě sta na bench, nejsi chlap.
|
|
nahoru |
|
|
Bara
|
Zaslal: so leden 20, 2007 1:02 am Předmět: |
|
|
Dnes jsem navštívil se sestřičkou po delší odmlce na skok Ústí n.L. a samozřejmě moji a Mikovu oblíbenou mexickou restauraci.Koukám na nabídku steaků a protože zkušenost je nejlepším rádcem,dal jsem si tradičně XXL Negras-Steak ze svíčkové na 500g.k tomu jeden brambor na sucho abych neurazil .Ale pak jsem zaostřil a viděl,že v nabídce přibyl tatarák .Koukám na 200g,tak jsem ho tam pustil jako předkrm a i když si tam ta servírka mumlala něco o prasátku/asi se jí taky dotklo,že jsem se netkl topinek),tak já jsem byl spokojen .Na závěr černoušek s malinama a dvě jamaica kafe a valim se domů
|
|
nahoru |
|
|
Tradewind
|
|
nahoru |
|
|
matty
|
Zaslal: čt leden 25, 2007 4:02 pm Předmět: Takhle jíme tatarák u nás !!!! |
|
|
Bylo to asi tak před 3 léty, když jsem skoro jako každou sobotu
vstoupil do svého oblíbené " Staré hospody v Nespekách " v kraji
Středočeském. Pozdravil se s obsluhou a přisedl k našemu štamgastskému stolu, kde už seděla standartní sestava mých přátel.Než jsem si stačil objednat pivo už jsem dostal záludnou otázku " hádej co jsme teď měli a byla to bomba " ?????? no přiznám se, že při pohledu na stůl kde jsem zahlédl velkou mísu plnou mastných ubrousků a zbytků syrového masa jsem začal tušit a po mrknutí do servírovacího košíku kde se krčily ingredience typu: worchester,tabasco,kečup,pepř a sůl
jsem zvolal "Heuréka", měli jste tatarák. . a co má být ????? No ale
jakej zněla odpověď tos ještě než..l. A tak přemýšlím o tom jakej to
tatarák mi unikl. Pak jeden s kamarádů vstal , šel k výčepu a něco zašeptal vedoucí Martině, poté se posadil ke stolu a s šibalským úsměvem procedil mezi zuby " počkej a uvidíš " Nuže čekal jsem a tu prázdnou dobu plnou očekávání jsem vyplňoval výtečným Plzeňským, když tu najednou lítačky z kuchyně se otevřeli a z nich směrem k nám vykročila s talířem v ruce paní Martina a než jsem se nadál pokládala přede mě talíř s nádherným tarákem.Dívám se na něj a přemýšlím v čem je jiný a najednou mě to trklo nejsou k němu topinky !!!!!! Mrknu na spolusedící a jen tak prohodím .. a Vy si myslíte, že jako nesním tatarák samotnej nebo co ? a oni mlčí. V tom se opět otevřou dveře z kuchyně a paní Martina nese další talíř , položí ho na stůl a já koukám jak se na mě smějou dva do křupava usmažené vepřové řízky. Otočím se za Martinou a volám počkej to není pro mě a celý stůl pobaveně přikyvuje a hlučí " ale je ". A až nyní, se mi dostává vysvětlení, že místo topinek jako podkladu pod tatarák, mám použít voňavý řízek. Koukám na ně jako blázen a ptám se " a to jako fakt to jde ? " no jistě je to super, nic lepšího jsme dlouho nejedli , dostává se mi ujištění . A tak se ujmu zamíchání tataráku za přispění všech ingediencí a rozetřu část na řízek.Držím ho jak chleba s máslem a přemítám jak začít " dělej to se musí jíst dokud je řízek horkej " dostávám rady a tak se tedy zakusuji do smaženého řízku notně potřeného tatarským masem a cítím na sobě pohledy všech okolo a slyším " tak co ? , jaký to je ? , super ne ? bomba co ! " pořádně sousto rozkoušu poválým na patře a polknu a v doznívající harmonii chutí pronesu " Pane Bože to je neskutečný , bomba, super no ty v..e tak to je pecka " Horký řízek se studeným tatarským masem na povrchu je uragán chutí a pocitů,
spodní patro o které se opírá sousto horkého řízku žadoní a kus
chladného chutťově vyváženého tatarského masa, které se opírá o patro
horní a při každém zkousnutí se tyto strany otočí aby společnou chutí
zaplnily celá ústa. Dnes již mohu prohlásit , že topinky s tatarákem
se staly minulostí .
Varování na závěr : poločas rozpadu tohoto božského pokrmu je asi 6
hodin , nedoporučuje se konzumovat po 18 té hodině.
|
|
nahoru |
|
|
cooker
|
|
nahoru |
|
|
Bulo
|
Zaslal: út únor 13, 2007 9:53 pm Předmět: |
|
|
cooker napsal: | toš postnu nějaký ty masa po ránu
hold kdo chce mít svaly, musí jíst svaly... |
COOKER nadherne pozadia na PC dakujem...
nemate niekto nejaky recept na ten tatarak?? Z citania som vyzistil, ze ide o surove maso, topenicky a zvacsa tam do toho da kazdy co chce. Ale furt mi beha hlavou myslienka co robi ten tatarak takym dobrym?????????????? Nejde mi to do hlavy?? Ide tam iba o to ze to masicko je surove?
S pocutia od mojich znamich pocuvam same chvaly, tak som si dal zavazok ze to vyskusam aj ja. Poradte. Dik
|
|
nahoru |
|
|
Topděfka
|
Zaslal: út únor 13, 2007 9:53 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
Mathess
|
Zaslal: st únor 14, 2007 12:23 pm Předmět: |
|
|
Cooker ta fotka s tou flákotou s kostí není to I bone steak? _________________ Hard Core 4 Life
|
|
nahoru |
|
|
DownWithTheSickness
|
Zaslal: st únor 14, 2007 3:54 pm Předmět: |
|
|
Mathess napsal: | Cooker ta fotka s tou flákotou s kostí není to I bone steak? |
Myslíš T bone steak? _________________ jsem jenom blbej kondičák
|
|
nahoru |
|
|
Mathess
|
Zaslal: so únor 17, 2007 9:00 pm Předmět: |
|
|
DownWithTheSickness napsal: | Mathess napsal: | Cooker ta fotka s tou flákotou s kostí není to I bone steak? |
Myslíš T bone steak? |
NO on je I bone i T bone ,ale nějak se mi to plete.Jeden se prý už nedělá _________________ Hard Core 4 Life
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|