|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Budete nekdo zkouset tento recept? |
a) nikolivěk |
|
25% |
[ 3 ] |
b) jeste nejsem rozhodnut |
|
25% |
[ 3 ] |
c) rad, ale nemam lucinu |
|
33% |
[ 4 ] |
d) uz se mi to smeje na panvi |
|
16% |
[ 2 ] |
|
Celkem hlasů : 12 |
|
Autor |
Zpráva |
Kharl
|
|
nahoru |
|
|
| | |
Kharl
|
Zaslal: út únor 20, 2007 1:25 pm Předmět: Slany strudl |
|
|
Dneska se jeste chystam na slany strudl. Udelam ho z listoveho testa.
Testo se rozvali a naplni sunkou, syrem, nivou, proste co dum da a pridaji se treba bylinky. Pote se to zabali jako klasicky strudl, potre zloutkem a pece v troube.
|
|
nahoru |
|
|
Kharl
|
Zaslal: út únor 20, 2007 1:29 pm Předmět: Panenka pečena vcelku |
|
|
Panenku cca 300 g osolime a popeprime drcenym peprem, popr. steakovym korenim. Peceme na panvi ze stredne prudka, aby se maso zatahlo. Pak prilejeme 30% smetanu, trochu soja sauce a worcester a nechame smetanu zredukovat. Ja si tam davam jeste kulicky zeleneho pepre. Maso je uvnitr krasne ruzove a flak masa potesi kazdou navstevu.
|
|
nahoru |
|
|
Worth
|
Zaslal: út únor 20, 2007 1:32 pm Předmět: Re: Loupežnická kapsa |
|
|
Kharl napsal: | Kuřeci prsa narizneme a rozklepeme na plat. Pote okorenime a osolime. Poklademe platek sunky a lucinu s bylinkama. Zabalime, seklepneme okraje a omotame prouzkem slaniny. Peceme na panvi nebo jsem si to jeste obalil v trojobale a smazil. Oboje good..... |
verim ze ti to chutna- jinak ktomu receptu, nevarim moc podle receptu radeji podle sebe- napriklad- kureci maso moc nenaklepavam- je moc krehke, dale nesolim, koreni samo o sobe je slane,dale ten tvuj recept mi pripomina roladu akorat stim rozdilem,ze ta se spis pece v troube nez smazi na panvi..
|
|
nahoru |
|
|
Kharl
|
|
nahoru |
|
|
Worth
|
Zaslal: út únor 20, 2007 1:47 pm Předmět: |
|
|
Kharl napsal: | Veprovy nebo hovezi treba taky moc nesolim, aby vynikla chut masa, ale to kureci jo. Jinak rozklepat se to musi, protoze dovnitr davas tu napln, jinak bys to nenaplnil. Ale samozrejme lehce a ne na tondu maderu... |
nesolis veprove?
Kharl napsal: | Panenku cca 300 g osolime ... |
jinak ktomu naklepavani ute panenky bych to zvolil spis nez u kureciho..
jinak na stredne zprudka- zajimavej nazev, co znaci stredne zprudka?
lepsi by bylo napsat napr. pokud nechcete aby neco vtahlo tuk.. tak olej musi mit velkou teplotu...
btw. omlouvam se, nechci prudit, jen me vic oslni kdyz clovek sem postne nejakou specialitu nez neco co vychazi z nejake kucharky..
|
|
nahoru |
|
|
Kharl
|
|
nahoru |
|
|
Černý Anděl
|
Zaslal: út únor 20, 2007 2:13 pm Předmět: Re: Loupežnická kapsa |
|
|
Kharl napsal: | Kuřeci prsa narizneme a rozklepeme na plat. Pote okorenime a osolime. Poklademe platek sunky a lucinu s bylinkama. Zabalime, seklepneme okraje a omotame prouzkem slaniny. Peceme na panvi nebo jsem si to jeste obalil v trojobale a smazil. Oboje good..... |
Lučina ...víc než 19% tuku....slanina ...to snad ani hledat nebudu....a ještě osmažíme jo???
Skutečně zdravé a dietní
|
|
nahoru |
|
|
Worth
|
Zaslal: út únor 20, 2007 2:22 pm Předmět: |
|
|
Kharl napsal: | moc nesolit asi u nekoho znamena vubec nesolit...
a ze stredne prudka jsem myslel ne uplne z prudka, protoze panenka se musi uvnitr upect a zustat jenom lehce ruzova....
varil uz jsi nekdy, prijde mi, ze nevis o cem mluvis... klepat panenku, kdyz se pece vcelku... |
ne nikdy jsem nevaril, ale ten vyraz stredne zprudka je uplne jak z kucharky a to kdo si zni nekdy cetl to pozna..
pokud chces neco klepat, kdyz jdes pect tak klidne, ale nejdriv bys sis mel ujasnit co je to peceni a co smazeni..
onic nejde, stejne nakonec zalezi natom prokoho kuchtis (nekdo ma rad ruzovou panenku, blablabla)..
.. uz vic neres, nepatrej, nanic noveho stejne neprides
|
|
nahoru |
|
|
Douglas
|
Zaslal: st únor 21, 2007 4:22 am Předmět: |
|
|
Worth napsal: | Kharl napsal: | moc nesolit asi u nekoho znamena vubec nesolit...
a ze stredne prudka jsem myslel ne uplne z prudka, protoze panenka se musi uvnitr upect a zustat jenom lehce ruzova....
varil uz jsi nekdy, prijde mi, ze nevis o cem mluvis... klepat panenku, kdyz se pece vcelku... |
ne nikdy jsem nevaril, ale ten vyraz stredne zprudka je uplne jak z kucharky a to kdo si zni nekdy cetl to pozna..
pokud chces neco klepat, kdyz jdes pect tak klidne, ale nejdriv bys sis mel ujasnit co je to peceni a co smazeni..
onic nejde, stejne nakonec zalezi natom prokoho kuchtis (nekdo ma rad ruzovou panenku, blablabla)..
.. uz vic neres, nepatrej, nanic noveho stejne neprides |
Pečení na pánvi je regulérní gastronomický termín.
Dále, smažení je gastronomická úprava, při níž je potravina celá (nebo alespoň z větší části) ponořená do tuku (alespoň tak si to vybavuju ze školy), to že většina lidí používá toto označení pro cokoliv, co dělají na pánvi je věc druhá (a v podstatě většinou terminologicky nesprávná - správně je to právě většinou pečení na pánvi).
To spíš blbost je středně zprudka, to slyším prvně, ale zase si lehce představím, co tím chtěl kuchař říci...
Recepty dobrý. Jednoduché, rychlé a asi i dobré, nepotřebuje tady každý držet dietu. Jestli děláš i hovězí, klidně se poděl;-). _________________ Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
|
|
nahoru |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|