Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 878, 879, 880  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...  Úvodní stránka -> Ostatní -> Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tyrael

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 1:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:
SCHWACA napsal:
baro, ty už si jak tapeta

Vieš,že som nevinný

No jasne, to je videt hned na prvni pohled. :-)
kulíšek

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 8:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Po matuře jsem na učení ani nehrábla....

Včera jsem si jen šla zkusit štěstí na přírodovědu na dva obory - biologii a toxikologii (tedy zkoušky z bio a chem...)
Vzhledem k mému ledabylému chování v posledních pár týdnech jsem se cítila bez šance a už jsem přemýšlela, čím se tedy stanu, když jsem takový tupounek a nikam mě nevezmou....

A jak to dopadlo?
Na biolu mě vzali. Mám o 30bodů více, než požadují...
Na toxikologii (chem) jsem v první desítce nejlepších...
(požadavek 48 bodů a já měla 80...:)))

Na chemárnu mě vzali na oba obory, kam jsem si dávala přihlášku (na ten jeden brali prý hodně málo a vzhledem k tomu, že se tam nedělají zkoušky ale bere se to z vysvědčení jsme byla přijmutá jako jedna z posledních...ale jsem tam...)

No a ted nevím, kam mám jít.... čtyři pěkné obory...
Tohle je sice ta lepší varianta, ale co teď???
Black Dragon

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 9:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Di do haje zelenyho :) ...

Jinak gratuluju ... bez tam, kam ti rika tvoje srdce

Me se povedlo napsat zivotopis, mno moc tam toho neni, ale co se da delat a de se hledat prace :)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 9:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kulíšek napsal:
Po matuře jsem na učení ani nehrábla....

Včera jsem si jen šla zkusit štěstí na přírodovědu na dva obory - biologii a toxikologii (tedy zkoušky z bio a chem...)
Vzhledem k mému ledabylému chování v posledních pár týdnech jsem se cítila bez šance a už jsem přemýšlela, čím se tedy stanu, když jsem takový tupounek a nikam mě nevezmou....

A jak to dopadlo?
Na biolu mě vzali. Mám o 30bodů více, než požadují...
Na toxikologii (chem) jsem v první desítce nejlepších...
(požadavek 48 bodů a já měla 80...:)))

Na chemárnu mě vzali na oba obory, kam jsem si dávala přihlášku (na ten jeden brali prý hodně málo a vzhledem k tomu, že se tam nedělají zkoušky ale bere se to z vysvědčení jsme byla přijmutá jako jedna z posledních...ale jsem tam...)

No a ted nevím, kam mám jít.... čtyři pěkné obory...
Tohle je sice ta lepší varianta, ale co teď???

chceš se školou bavit nebo vydělávat?...pokud bavit...šel bych na biologii...pokud chceš mít po škole jistotu zaměstnání a docela dobrej příjem...volil bych chemii...nejlíp biochemii...ta toxikologie taky není špatná...ale už tě to děsně profiluje...budeš mít moc úzkej záběr....specializovat se dá vždy...ovšem pokud Ti nedají základy a vše očešou na toxikologii...budeš v budoucnu těžko dělat třeba organickýho chemika
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kulíšek

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 9:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Včera ráno jsem přemlouvala maminu, že to nemá cenu abych tam chodila....

Tak to já právě nevím...
Nevím vůbec nic... dala jsem si víc přihlášek, páč jsem se bála, že mě nikam nebudou chtít....
Jak jsem nechodila 6 let do školy, ale na to externí, tak se nemám ani koho optat...

Karlovka je Karlovka, ale zase prý VŠCHT je taky hodně uznávaná ve světě....

Je to těžké....
kulíšek

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 9:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
chceš se školou bavit nebo vydělávat?...pokud bavit...šel bych na biologii...pokud chceš mít po škole jistotu zaměstnání a docela dobrej příjem...volil bych chemii...nejlíp biochemii...ta toxikologie taky není špatná...ale už tě to děsně profiluje...budeš mít moc úzkej záběr....specializovat se dá vždy...ovšem pokud Ti nedají základy a vše očešou na toxikologii...budeš v budoucnu těžko dělat třeba organickýho chemika

Tak nejlíp obojí....

Biologie mi šla vždycky líp... hodně dlouho jsem uvažovala o medicíně, ale nešel by u toho dělat sport a je to na moc let... (docela mě to mrzí, ale tuhle variantu jsem vzdala...)

Na chemárně mám výrobu a syntézu léčiv a biochemii.
Nevím, jak to kde mají s rozvrhama, to je pro mě taky dost důležité...

Není tu někdo z těch dvou škol?
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 9:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kulíšek napsal:
Deadlift napsal:

Tak nejlíp obojí....

Biologie mi šla vždycky líp... hodně dlouho jsem uvažovala o medicíně, ale nešel by u toho dělat sport a je to na moc let... (docela mě to mrzí, ale tuhle variantu jsem vzdala...)

to je VŠCHT?...BRAL BYCH DRUHOU VARIANTU...TJ. CHEMÁRNU:O)...ale jsem ovlivněnej tím, že podobnej obor mě živí
kulíšek

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 9:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
kulíšek napsal:
Deadlift napsal:

Tak nejlíp obojí....

to je VŠCHT?...BRAL BYCH DRUHOU VARIANTU...TJ. CHEMÁRNU:O)...ale jsem ovlivněnej tím, že podobnej obor mě živí

Jj... chemárna = VŠCHT
Co ta výroba a syntéza léčiv? To je ten, kam brali málo lidí... prý mají dost velký úspěchy i ve světě... podle toho, co jsem slyšela jsem si myslela, že se tam nikdy nemůžu dostat (nebyla jsem nikdy na žádné chem. olympiádě ani podobných soutěžích pro inteligentní populaci)

Na té přírodovědě - ta biola je hodně obecná, ale navazující jsou velmi zajímavé.. je tam všechno od genetiky (která mě fakt hodně bavila) až po imunologii a mikrobiologii... prostě moc oborů...)
Ta toxikologie je dost zaměřená, to je fakt... ale taky si nemyslím, že je to špatný obor... bych potom mohla jezdit s Chlumákem... přecejen jsme už starý známí....
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 9:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mikrobiologii dělám momentálně já...i když jsem biochemik...imuno je zajímavá...ovšem budoucnost je v molekuláře....osobně bych opět volil tu syntézu léčiv...ve farmacii je násobně víc peněz než v ostatních oboech...
kulíšek

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 9:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
mikrobiologii dělám momentálně já...i když jsem biochemik...imuno je zajímavá...ovšem budoucnost je v molekuláře....osobně bych opět volil tu syntézu léčiv...ve farmacii je násobně víc peněz než v ostatních oboech...

Díky... asi je to zatím taktéž můj favorit...
(I když ta biola mě tak láká....)
Netušíš, jak moc časově je to náročné? Resp. dá se při tom zvládnout žít, nebo je to - se učit, se učit, se učit...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 9:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kulíšek napsal:
Deadlift napsal:

Díky... asi je to zatím taktéž můj favorit...
(I když ta biola mě tak láká....)
Netušíš, jak moc časově je to náročné? Resp. dá se při tom zvládnout žít, nebo je to - se učit, se učit, se učit...

já teda studoval na MU odbornou chemii a pak biochemku...ale cvika první dva roky jsou docela náročný...časově...na přednášky jsem nikdy nechodil...teda kecám...byl jsem za pět let asi na pěti a celej páťák jsem už makal na plnej úvazek...je to samozřejmě něco za něco...počítej, že tak 30 hodin ti to první dva roky vezme...no a učí se přece až o zkouškovým ne?...teda znám pár bláznů co se učí celoročně, ael to je značně neefektivní...celej rok šprtat...chodit do školy a pak se týden učit 12 h denně...to je lepší tam nechodit a učit se dva týdny 12 h . denně...ušetřš plno času ( doporučuju až po prváku..až si obhlídneš co Ti kde projde)...ovšem na mě nedej...jsem lemra líná a je mi s podivem, že si při tom nicnedělání možná ještě dodělám doktorát
kulíšek

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
já teda studoval na MU odbornou chemii a pak biochemku...ale cvika první dva roky jsou docela náročný...časově...na přednášky jsem nikdy nechodil...teda kecám...byl jsem za pět let asi na pěti a celej páťák jsem už makal na plnej úvazek...je to samozřejmě něco za něco...počítej, že tak 30 hodin ti to první dva roky vezme...no a učí se přece až o zkouškovým ne?...teda znám pár bláznů co se učí celoročně, ael to je značně neefektivní...celej rok šprtat...chodit do školy a pak se týden učit 12 h denně...to je lepší tam nechodit a učit se dva týdny 12 h . denně...ušetřš plno času ( doporučuju až po prváku..až si obhlídneš co Ti kde projde)...ovšem na mě nedej...jsem lemra líná a je mi s podivem, že si při tom nicnedělání možná ještě dodělám doktorát

No, já nejsem zvyklá chodit do školy.... takže mě i pár hodin denně asi bude připadat hodně... jsem navyklá na svůj režim... ale s těma zkouškama, resp. zkouškovým je to jasný... takhle jsem to praktikovala poslední dva roky... (první rok jsem jenom panikařila, že to nemůžu zvládnout...)
Vždycky jsem se učila až když jsem musela... jsem zvyklá se naučit větší objem učiva a pak to rychle zapomenout....
(i když už jsem taky dělala 5 zkoušek za tři dny a to byla sakra práce...)
Nevím, jak moc se to dá srovnávat....
Asi budu mít problémy s laborkama, protože jsem je nikdy neměla.. nevím vůbec jak co vypadá... (ale teoreticky to mám zmálký....)
Asi to bude boj ty první roky, no....
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 9:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

laborky?...prostě kuchařka...čteš co píšou a pak to děláš...velmi zjednodušeně...není to nic náročnýho co vyžaduje nějakou překvapivou mozkovou kapacitu...jde o to si to " odkroutit"...vlastní výzkum je už o něčem jiným...laborky - to je jen zafixovat si správné laboratorní návyky abys při pozdější práci neohrozila sebe a hlavně své kolegy
kulíšek

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 9:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
laborky?...prostě kuchařka...čteš co píšou a pak to děláš...velmi zjednodušeně...není to nic náročnýho co vyžaduje nějakou překvapivou mozkovou kapacitu...jde o to si to " odkroutit"...vlastní výzkum je už o něčem jiným...laborky - to je jen zafixovat si správné laboratorní návyky abys při pozdější práci neohrozila sebe a hlavně své kolegy

Tak to jo... práci s kuchařkou ovládám brilantně....

Tak myslíš, že se nemám bát?
Je tam obrovská umrtnost, prý nejvíc na matice (to snad dobrý)
A 6hod/den, to by se mělo zvládnout u toho i něco dělat....

Tak díkes za info....
Ještě to nějak promyslím....
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 10:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

neboj se...když jsem to zvládl já...s trochou úsilí se to dá v pohodě zvládnout...kdybys něco potřebovala...ozvi se..rád pomůžu

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 878, 879, 880  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: