Vynucená & negativní opakování

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Vynucená & negativní opakování  Úvodní stránka -> Trénink -> Vynucená & negativní opakování
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Používáte vynucená, negativní opakování ?
Ne
33%
 33%  [ 23 ]
U některých cviků
48%
 48%  [ 33 ]
Myslím, že z ničeho jiného nerostu
17%
 17%  [ 12 ]
Celkem hlasů : 68

Autor Zpráva
zacatecn1k

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2004 2:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sval aby rostl, musi bolet?
takze kdyz me boli tejden po odcviceni nohou jeste svaly, tak to znamena, ze mi rostou celej tejden? prima!
Sauron

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2004 2:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To Mike:

Přetěžovat ano, ale ...

Přesně takhle si to vykládali cca před 15-20 lety. Dnes se předpokládá, že anabolická odezva trvá max. 48 hodin po zátěži .

To znamená, že když jsem ty svaly přetížil víc, tak je mám sice odvařený k hovnu, protože mně bolí déle, než rostou.

K čemu mi pak je svalovice, když zní mám efekt 2 dny a bolest 5 dní.

K technice a dalšímu se nevyjadřuju, to je debata k jednotlivým cvikům a to zabředneme do tmy.

To Petra:

To chápu, taky se můžu posrat strachy, že mně to zavalí a pocit, že tu činku kontrolovaně spouštím, mi může psychicky pomoci. Z hlediska svalové odezvy je to k prdu, u mne jde v tomhle případě o kebuli.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mike

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2004 2:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sauron napsal:
To Mike:

Přetěžovat ano, ale ...

Přesně takhle si to vykládali cca před 15-20 lety. Dnes se předpokládá, že anabolická odezva trvá max. 48 hodin po zátěži .

To znamená, že když jsem ty svaly přetížil víc, tak je mám sice odvařený k hovnu, protože mně bolí déle, než rostou.

K technice a dalšímu se nevyjadřuju, to je debata k jednotlivým cvikům a to zabředneme do tmy.

A to mas odkud, ze anabolicka odezva je max 48 hodin? Takze to bych mel teda kazdy druhy den cvicit znova partii, protoze ty dalsi dny navic jsou zbytecny? Nedovedu si teda predstavit, ze bych cvicil jednu partii 3x za tyden, ani 2x, urcite ne driv nez za 5 dni.
Proc teda vsichni spickovi kulturiste cvici vynucena opakovani? Nebo jdou doknce jeste dal? Cetl jsi posledni M&F - je tam hezky clanek o cviceni jedne partie 2x po sobe, doporucuju precist.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
tucet

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2004 2:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já cvičim jednu partii 3x týdně
Gibbon

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2004 2:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V M&F se rozhodne doctu, jak cvici profi kulturisti
zacatecn1k

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2004 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mike napsal:
Sauron napsal:
To Mike:

Přetěžovat ano, ale ...

A to mas odkud, ze anabolicka odezva je max 48 hodin? Takze to bych mel teda kazdy druhy den cvicit znova partii, protoze ty dalsi dny navic jsou zbytecny? Nedovedu si teda predstavit, ze bych cvicil jednu partii 3x za tyden, ani 2x, urcite ne driv nez za 5 dni.
Proc teda vsichni spickovi kulturiste cvici vynucena opakovani? Nebo jdou doknce jeste dal? Cetl jsi posledni M&F - je tam hezky clanek o cviceni jedne partie 2x po sobe, doporucuju precist.

http://new.biomag.sk/show_article.php?id=164 Miku precti si to, zbytecne se hadate o tom samym

(o M&F - http://new.biomag.sk/show_article.php?id=85 )

Naposledy upravil zacatecn1k dne st únor 11, 2004 3:32 pm, celkově upraveno 1 krát
DrLift

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2004 3:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mike napsal:
Na tuhle otazku asi neni jednoznacna odpoved. Otazka spis je, proc a kdy svaly rostou? Co je to regenerace?

Svaly rostou, kdyz byly PŘEtizeny, vsimnete si toho PŘE - svaly neporostou, kdyz je nepretizite. To znamená, že pokud pojedete jenom vahu co zvladnete a skoncite 3 opakovani pred maximem, sval neni přetízen, protože tato síla mu stačí, nemá důvod růst. Aby to bylo složitější - někomu možná stačí, když se dostane na tři opakování k maximu a svaly na to zareagují, u jiného ne, ten potřebuje dát elespoň 1 pod maximálku. Třeba to stačí, ale bude to stačit i za rok? A je tu stagnace - jak ji překonat? Metof je mnoho, ale všechny dělají zase jedno a to samý - PŘEtížení. Takže když se jedou supersérie, shazované série, vynucená opakování apod. je to zase o přetížení - tedy vykonat více práce. Cílem je tedy sval šokovat větším zatížením než minule - ať už je to větší počet opakování, větší váha nebo delší doba cvičení. Toť teorie.

Proč svaly bolí? Protože jsou v nich mikrotrhliny, které se musí zacelit novými bílkovinami. Je to stejný, jako když se říznete do prstu, akorat ty trhlinky jsou velmi malé a rychle se zahojí. Regenerace je oprava těchto trhlinek a energetických rezerv. U vytrvalostbního běžce jde většinou jen o ty energetické rezervy, protože sval není poškozen a neroste, u kulturisty je sval poškozen - roste snad proto že byl poškozen? Když se zeptáte kulturistů, trenérů a odborníků, většina si myslí, že ano. Takže cílem je tedy dosáhnout poškození tkáně. Pokud se ale nezregeneruje, mikrotrhliny se mohou zvětšovat, až to nebudou mikro, ale makrotrhliny a může dojít ke zranění. Někomu stačí, když vynucená opakování nejede a má svalovou horečku, někde je potřebuje, záleží na každém, je to individuální, ale je to i časové - pár týdnů to stačí, ale pak přestane a je třeba změnit trénink a začít s vynucenými opakováními, ty ale nemají smysl jet pořád, protože je to zase stereotyp - svaly zjistí, že na to stejně namají, tak se na to vyprdnou a neporostou - je třeba změnit trénink. Takže cílem je nakonec obojí - tedy ZMĚNA tréninku. Ne každý se tím ale řídí, ani já ne, k tomu je právě dobrý trenér, který dokáže přinutit ten trénink změnit, protože cvičenec má tendenci jet za každou cenu něco, co nemá (vyšší váhy apod.)

Ještě něco - proč by měla při vynucených a negativních opakovaních utrpět technika? Od toho je tam parťák nebo trenér, aby cvičence okřikl a usměrnil ho a pomohl mu tak akorát. Výsledek je pak stejný, jako když se ubere váha - ze 100kg činky pak třeba na posl. 2 opakováních zvedá 80kg cvičící a 20kg partner. Výsledek je stejný, jako shazované série, akorát plus je v tom, že je to bez pauzy na shození závaží.

Uff to jsem se nějak rozepsal a teď čekám, jak mně rozcupujete na hadry, že kecám blbosti

Teda to je jak ze staryho M&F. K tomu snad ani nema cenu nic moc rikat.

A co mne nejvic dorazilo jsou to, ze pri vynucenych a negativnich opakovanich netrpi technika. Tos napsal z legrace? Ja ti garantuju, ze pokud budes delat nejaky cas vynucena opakovani, tak cela technika bude pekne v prdeli (tedy pokud nejakou mas, vyzkousej si to treba na bench).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Miguelito

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2004 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

NAZOR Z DRUHE STRANY: JEDEN Z NEJLEPSICH SILOVYCH TRENINGU NA BENCH PRO MNE BYL MUSCLE MEDIA INCREASE BENCH... A TAM SE CVICI OB TRENING JEDNO NEGATIVNI OPAKOVANI. A SLAPALO TO SUPR.
DrLift

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2004 3:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mike napsal:

Cvicit partii 3x za tyden je bezna zalezitost. Jak myslis, ze trenuji spickovi lifteri a vzperaci? Doporucuji ti prestat cist co nejdrive M&F nez z toho uplne zblbnes. Mimochodem kolik let cvicis, ze tem bludum veris?
Mike

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2004 3:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DrLift napsal:
Mike napsal:

Cvicit partii 3x za tyden je bezna zalezitost. Jak myslis, ze trenuji spickovi lifteri a vzperaci? Doporucuji ti prestat cist co nejdrive M&F nez z toho uplne zblbnes. Mimochodem kolik let cvicis, ze tem bludum veris?

Ja prece nejsem vzperac, ja jsem kondicni kulturista
oni taky ale trenuji dvoufazove, v poledne spi, maji trosku lepsi "stravu"

kdyz si vezmes klasicky trenink 3+1, tak se dostanes na 2x za tyden, 3x za tyden muzes cvicit, kdyz jedes kruhac a delas treba 4 serie na partii, ne kdyz jich jedes 12-16, pak to za normalnich okolnosti zregenerovat nemuzes (pokud do sebe necpes denne 4g/kg bilkovin, 50 tablet aminokyselin atd.]) precti si trenink kulturistu, nekteri cvici jen 1x/tyden
Miguelito

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2004 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

HST KAMO, HST...
DrLift

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2004 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kolik let tedy cvicis?

Jde hlavne o to, ze vzperaci potazmo lifteri (obzvlaste rusko a ukrajina) maji treninky postavene na zakladech spousty vyzkumu, do kterych se pumpovaly penize. U kulturistiky bych si tim nebyl zdaleka tak jistej. Myslis ze vzperaci nebo lifteri nemaji svaly? Asi jsi nestal pred nekym kdo zveda v nejake tezke vahove kategorii.

Zadnou extra stravu nepotrebujes. Trenuju tak taky a nemam problem. Citim se podstatne lip nez v dobach kdy jsem zral M&F. Jedine co potrebujes je dobry trenink. Nejspis plytvas spoustu energie na doplnkovych cvicich. Uz se to tu omilalo nescetnekrat, ale jeste jednou to zopakuju. Pokud ti jde o objem a silu, mel by tvuj trenink byt postaveny na trech nejzakladnejsich cvicich a to drepy, benchpress a mrtvy tah. Ostatni cviky by jsi mel jet opravdu jen doplnkove.
Sauron

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2004 4:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To Mike - máš pravdu, spousta kulturistů jede rozdělený tréning partie 1x týdně. Proč to dělají? No protože se to dočetli v M&F, nebo jim to někdo poradil.

Netvrdím, že to vůbec nefunguje. Tvrdím, že jsopu tréninkové systémy, které fungují lépe.

V GVT se taky jede jakoby jedna partie za 5-7 dní. Jenže -

- tam jde i o celkovou GPP /general physical preparedness - díky Fedore/ - tedy o to zvyknout tělo na mega turbo tréninkovou dávku,

- používají se ty nejvíc brutus základní cviky, takže incline bench = triceps prsa delty, dřep = nohy spodek zad stabilizace trupu, MT = nohy záda předloktí trapéz, nadhoz = bar úplně všechno ... etc.

Kdybys chtěl striktně jet jednu partii za 5 dní, tak co uděláš s benchem, když si před 4 dny cvičil triceps ...?
Sauron

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2004 4:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo a ještě něco, nic si nedělej z toho, že Ti tu připadáme jako z Jupitera. Já když tohle vykládám u nás ve fitku, tak všichni argumentujou: Ale já četl v M&F .....

Lidí věří tomu, čemu chtejí věřit. Vidí vobludu 130 kg, která je geneticky dobře vybavená, tak si mu řeknou o trénink. On jim napíše v lepším případě nějakou klasiku, pyramidy, v horším třeba Heavy Duty. A oni to jedou. Proč - protože jim to napsala ta gorila.

Na tohle já seru. Začal jsem strašně pozdě, tak přemýšlím, proč, a co, a jak, hledám studuju a tak. Možná až moc. Ale to je o prioritách.
tucet

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2004 8:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sauron napsal:
Vidí vobludu 130 kg, která je geneticky dobře vybavená.....

.....a nasypaná

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Vynucená & negativní opakování Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: