|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Drago
|
Zaslal: pá červen 29, 2007 10:19 pm Předmět: |
|
|
Ja ted precetl Jiskru zivota, taky z koncentraku. A ted ctu Toulavy autobus, ale nic moc..sem na pate strane ale.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
faye
Anonymní
|
Zaslal: pá červen 29, 2007 10:22 pm Předmět: |
|
|
Od koho je ta Jiskra zivota ... popis troska obsah, pls ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Drago
|
Zaslal: pá červen 29, 2007 10:27 pm Předmět: |
|
|
Remarque. Muj oblibenej autor. Je to celkem slozity popsat dej, je to takovy drsny jak to v tom koncentraku probiha ale zas je tam ze nekteri ti lidi tam i presto vedou takovej "zivot" a snazi se tomu uplne nepropadnout.. celkem bych to doporucil.
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: pá červen 29, 2007 10:34 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
DownWithTheSickness

|
Zaslal: pá červen 29, 2007 10:34 pm Předmět: |
|
|
Remarque kompletne zmenil muj pohled na valku...... skoda jen že jeho všechny knihy se moc podobaji....... _________________ jsem jenom blbej kondičák
|
|
| nahoru |
|
 |
Drago
|
Zaslal: pá červen 29, 2007 10:47 pm Předmět: |
|
|
jj, presne tak vetsina knih z prostredi nacist. nemecka. ale i tak je to vyborne ctivy. Ja cetl skoro vsechno od nej, vyborni Tri kamaradi, zminena Noc v Lisabonu a i treba Nebe nezna vyvolenych ale to je spis pro baby.
Taky jsem nedavno precetl Masovi vrazi - Jonathan H. Pincus..docela sada.
|
|
| nahoru |
|
 |
mr.morriss
|
Zaslal: so červen 30, 2007 9:22 am Předmět: Re: Knihy obecně |
|
|
| Marky V. napsal: | Co takhle se pochlubit o tom jací jsme sečtělí intelektuálové? Pochlubte se co čtete, pokud vůbec, a co považujete za své čtenářské úspěchy.
Samozřejmě začnu sám, když jsem s tím začal. Největší souboj byl s Waltariho Egypťanem Sinuhetem, kterýho jsem navíc zvládnul ve slovenštině. Jinak největší zážitek, umocněný tím, že je to pravda, bylo Souostroví Gulag od Solženicina. A co vy? |
Mé nejoblíbenější hnihy:
Hlava 22 (Heller), Memento (John), My děti ze stanice Zoo, knihy od E. A. Poe, kdysi jsem žral Hemingwaye a Remarqua..
Super je Vermírná Odysea o A.C. Clarka....
P.S Toho SInuheta co píšeš jsem zabalil a půlce, nudilo mne to.
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: so červen 30, 2007 9:43 am Předmět: |
|
|
Naposled 6. díl Mládí v hajzlu. Nastavovaná kaše, ale furt se to čte dobře.
Filozofy nečtu, neboť filozofie jako obor sama mě nepřesvědčila o své životaschopnosti. To je asi tak nejvíc, čím mě poznamenala moje současná škola
|
|
| nahoru |
|
 |
Shari

|
Zaslal: čt červenec 19, 2007 7:02 am Předmět: |
|
|
Knizky, na ktery nezapomenu:
Konec civilizace od Huxleyho, Dum o tisici patrech/J.Weiss, Diamond as big as the Ritz/F.S.FItzgerald... _________________ "...teplý český mladý svale..."
|
|
| nahoru |
|
 |
babovka
|
Zaslal: čt červenec 19, 2007 7:18 am Předmět: |
|
|
| faye napsal: | Jinak Dan Brown je super spisovatel.
Od nejlepsiho (podle meho gusta):
Angels and Demons (2000)
The Da Vinci Code (2003)
Digital Fortress (1998)
Deception Point (2001)
Na zbytek jsem jeste nemela cas, ale omrknu, prectu a dam vedet. |
Neobyčejné zpatlaniny. Hlavně z Digital Fortress si dělal prdel nějaký IT člověk, názorně na ní ukazoval, jak autor ví o oboru úplně kulový a píše naprosté nesmysly... Da Vinciho Code mně nebavilo ani jako knížka, například Celestýnské proroctví bylo mnohem lepší...
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: čt červenec 19, 2007 7:23 am Předmět: |
|
|
Knížky, na který nezapomenu já:
Umberto Eco - Jméno růže
Arthur C. Clarke - 2001 vesmírná odysea
Cliff Stoll - Kukaččí vejce
Miloš Čermák, Karel Kryl - Půlkacíř
Ira Levin - Rosemary má děťátko (už nikdy víc to nechci vidět ani z dálky)
Nebyly špatné:
John Creasey - Potopa, sucho, hlad
Cokoli od Roberta Fulghuma
Naposledy jsem četl:
Josip Kleček - Vesmír a člověk
Umberto Eco - Ostrov včerejšího dne
a jinak (to Ahola): "Mám rád slovníky, jsou v nich všechny knihy" _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Naposledy upravil daymoon dne čt červenec 19, 2007 7:26 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
babovka
|
Zaslal: čt červenec 19, 2007 7:25 am Předmět: |
|
|
Četl jsi Foucaltovo kyvadlo? To už bylo extra těžké na čtení, to jsem vzdal.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: čt červenec 19, 2007 8:50 am Předmět: |
|
|
| babovka napsal: | | Četl jsi Foucaltovo kyvadlo? To už bylo extra těžké na čtení, to jsem vzdal. |
Smarja, preco vobec citate Eca....Odkedy viem ako pise, nemam chut nic od neho citat. Odporucam seriu prednasok, ktore vysli v zbierke Interpretacia a nadinterpretacia (neviem, ci aj v CR). Eco sa v urcitom zmysle tak trochu precenuje....Ale ma na to pravo
Hehe a co sa tyka Foucaultoveho kyvadla, vacsina citatelov si nazov knihy dava do suvislosti s Michelom Foucaultom, navyse v danej dobe sa Eco ako semiotik zaoberal podobnymi vecami ako on, no pri tom ma ist o Foucaulta, ktory bol vynalezcom kyvadla. Ale kedze Eco neuznava vyznam intentio auctoris (zamer autora, co tim chtel basnik rici), tak je akoze vsetko o.k. a nikomu jehoi dojem brat nebude
EDIT: daymoon - to s tymi slovnikmi som nepochopil _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|