Sojovy smakoun apod

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Sojovy smakoun apod  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Sojovy smakoun apod
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Psycho

PříspěvekZaslal: ne srpen 12, 2007 4:09 pm    Předmět: Sojovy smakoun apod Odpovědět s citátem

Nejak nemam duveru v sojovy veci,ale dost lidi si to chvali....Jediny co mi chutna tak je sojove mleko.....
Co vy a soja??
Douglas

PříspěvekZaslal: ne srpen 12, 2007 10:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jim sojove rohliky a tycinky, nekdy.
Jinak nejradsi z lustenin (strukovin) mam fazole v (skoro)klasicke anglicke snidani. Fazole v tomate, parecky, veca, naky ten jejich sos, anglicka slanina (ta prava anglicka slanina), taosty teda nahrazuju topinkou z naseho chleba, ale jinak bych se po tom utloukl.
Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Draper

PříspěvekZaslal: po srpen 13, 2007 7:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mne sojove veci celkem chutnaji (pecivo, sojove maso....), ale z nutricniho hlediska je to pro me celkem zbytecna vec a v jidelnicku pro ne v soucasne dobe nemam misto.
Janca.lt

PříspěvekZaslal: po srpen 13, 2007 8:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

me taky chutna sojovy pecivo a pak treba jeste takova ta tycinka sojovy suk,soja maso mi taky celkem chutna kdyz se dobre upravi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
kuše

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 5:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

xCROWx

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jíst se to dá, jídelníček na šmakounu a sóji člověk nepostaví. Vím, že ortodox hipíci jak na sóju, tak na šmakoun nadávají - plísně a šmakoun je prý z nějakého odpadu ...
kuše

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 6:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ale zas na druhou stranu je tam slušná dávka bílkovin (v jednom balení jsou 2 kusy - tzn 2x cca 11g B a málý podíl S a T)... Vím, že na tom nelze postavit jídelníček, ale jako dopolední svačinka myslím dobrá...
jirdano

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2012 9:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jo šmakouna si sem tam koupim, ale spíš jen na chuť, sojovej protein nic extra, navíc je to drahý jak *****
Prasopes.

PříspěvekZaslal: po únor 06, 2012 2:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jednou za čas určitě fajn. Nicméně bych člověku nedoporučoval na sóje/sojových výrobcích stavět kompletní jídelák. Sója/Soj.výrobky mají víc nevýhod jak výhod, takže max. tak pro spestření či na chuť, jinak bych ji nedoporučil na nic jinýho.
digitalm

PříspěvekZaslal: po únor 06, 2012 8:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Prasopes. napsal:
Jednou za čas určitě fajn. Nicméně bych člověku nedoporučoval na sóje/sojových výrobcích stavět kompletní jídelák. Sója/Soj.výrobky mají víc nevýhod jak výhod, takže max. tak pro spestření či na chuť, jinak bych ji nedoporučil na nic jinýho.

ty vies co, to by som si nedovolili tvrdit, ako rozhodne na tom stavat cely jedalnicek rozumne nie je, maso je maso, ale ako zaradovat soju pravidelne mi nepride ako chyba, zober si takeho dereka poundstona, ten pravidelne pouziva sojovy protein, sojove mlieko a teda neda sa povedat, ze by mu schadzala sila alebo objemy

inac, ake nevyhody soji si mal na mysli?
jirdano

PříspěvekZaslal: po únor 06, 2012 9:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po únor 06, 2012 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

přesně tohle sem čekal...

Myslím, že Derek právě všechny tyhle věci uvádí v nesmysl.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: po únor 06, 2012 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

digitalm napsal:
...

Všichni vegetariáni a lidi, kteří prosazují rostinné bílkoviny mají vyváženou stravu ať už od trenérů nebo od nich samotných. Samotné vyvážení stravy na rostlinných bílkovinách je hodně složité, zabýval jsem se tím nedávno a dle toho, co jsem zjistil, to jde, ale musíš se věnovat dosti náhražkám všeho co je potřeba.
(vypadá to jednoduše a pro vegetariána je potěšující když slyší, že to jde, jenže je velký problém, že ti nikdo neprozradí vše, co je za oponou a ty slyšíš od všuď jen polopravdy)

ps. a další věcí je, že ikdyž budeš věnovat spoustu práce na vyvážení jídelníčku nikdy nedosáhneš stejných výsledků jakých bys dosáhl s masem, neříkám to jenom já, ale i většina vegetariánů, kteří přešli zpět na maso po několika letech (a ten rozdíl nebývá malý)
digitalm

PříspěvekZaslal: po únor 06, 2012 1:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prasopes. napsal:
digitalm napsal:
...

...

inac to je vsetko fajn, co si napisal, len si mi neodpovedal na moju otazku ja som sa nebavil o nevyhodach stravy na rastlinnych bielkovinach, ale o nevyhodach soje ako takej
Prasopes.

PříspěvekZaslal: po únor 06, 2012 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

digi promiň nevšiml jsem si té poslední otázky :) nějak mi díky té mezeře splynula s podpisem. Ale abych odpověděl:
Nevýhoda sóji:
- měla by při větší konzumaci snižovat schopnost růstu svalů, co je větší konzumace jsem se ale nedozvěděl
- faktem bylo, že má neúplné spektrum AK a navíc ne zrovna dobře rozložené = to je to o čem jsem mluvil, nutno prostě dodávat k sóje i něco jiného (sojový protein v sobě bude mít upravené látky, tak aby byl protein plnohodnotný dle mého názoru)
- plynatost = díky velkému % bílkovin, které se nakonec nevyužijí, z toho plyne i využitelnost proteinů (možná spíše plyne z neúplného spektra AK, ale to je jedno)

výhody v sóje, pokud k ní nepřidáš chybějící složky AK nevidím tedy žádné, pokud k ní přidáš vše potřebné, je to plnohodnotná strava.

Nicméně v mase je toho spousta dalšího než jen bílkoviny.

edit. co se týče neúplného spektra, nebudem se tu hádat, byl jsem na to upozorněn, můj názor je takový, že AK spektrum ač může být úplné, pořád to není plnohodnotné a nedá se na tom stavět kulturistický jídelák i díky ostatním důvodům (využitelnost, růst svalů při větší konzumaci, ... atd.)

Naposledy upravil Prasopes. dne po únor 06, 2012 1:29 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Sojovy smakoun apod Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: