Knihy obecně

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 12, 13, 14  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Knihy obecně  Úvodní stránka -> Ostatní -> Knihy obecně
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Dome-V

PříspěvekZaslal: út září 04, 2007 10:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

2"DOME"= kua dalsi dome
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: út září 04, 2007 10:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.amazon.com/Faded-Sun-Trilogy-C-Cherryh/dp/0886778697

ja som docital asi za tyzden tieto tri knihy, mozem len doporucit. Existuje to aj v ceskom vydani.
caladan

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 9:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Něco od Mailera jsem taky četl...
Norman Mailer - Nazí a mrtví : nijak mě to neohromilo, očekával jsem víc, byl jsem rád, když jsem to dočetl.:-)
Norman Mailer - Katova píseň: dostal za to Pulitzerovu cenu, dokumentární román o vrahovi Gery Gilmorovi, byl jsem rád když jsem se tím prokousal, nudilo mě to ještě víc než Nazí a mrtví.:-)

Na střední to byla hlavně klasika Remarque (Jiskra života, Černý obelisk, Tři kamarádi), Tolstoj (Vojna a mír, Vzkříšení, Kozáci) - taky mě to příliš nebavilo a děj si pamatuju jen matně.:-)
Jedná výjimka, které se mi celkem líbila byl Ladislav Fuks (Spalovač mrtvol, Pan Theodor Mundstock).

Pak se mi dostalo do pacek něco, co mě nadchlo a pobavilo. :-) Douglas Adams - Stopařův průvodce galaxii; Holistická detektivní kancelář Dirka Gentlyho; Dlouhý, temný čas svačiny duše.
Tak jsem u sci-fi, fantasy, horor zůstal a další moji oblíbení autoři: Stephen King, Steven Erikson, Jiří Kulhánek, Isaac Asimov, Robert Anson Heinlein, Arthur C. Clarke, J.R.R.Tolkien, Terry Pratchett, Frank Herbert, Sergej Lukjaněnko, Edgar Allan Poe .
saty

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 10:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Caladan, ked nebudes mat moc co uz citat tak doporucuje Sapkowskeho, v podstatne cokolvek od neho ... pise fantazy a dost ctive a skor dospele nez romanticke ...

Dave Tate: "smith machine could perhaps be the most dangerous piece of equipment ever invented"
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
caladan

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 11:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

saty napsal:
Caladan, ked nebudes mat moc co uz citat tak doporucuje Sapkowskeho, v podstatne cokolvek od neho ... pise fantazy a dost ctive a skor dospele nez romanticke ...

Já si na Sapkowského brousím zuby už asi rok, kamarád mi to taky permanentně připomíná a vyčítá... Chtěl jsem to napravit přes tyto prázdniny, nicméně v knihovně ve F-M toho kupodivu moc není a číst to z monitoru je mi proti srsti, sečkám až budu v Brně na kolejích, Zemská knihovna mě nezklame! ;-) Avšak díky za odezvu a doporučení, čtení zdar! :-)
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 2:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v tom scifi ti chyba uz len P.K. Dick
Douglas

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 3:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

caladan napsal:

Jedná výjimka, které se mi celkem líbila byl Ladislav Fuks (Spalovač mrtvol, Pan Theodor Mundstock).

Tak Fukse mám taky rád, ještě bych dodal Variace pro temnou strunu, Myši Natalie Mooshabrové, Obraz Martina Blaskowitze, plus to, co jsi psal ty, všechno se mi líblo, zase si od něho něco nového přečtu...
caladan napsal:

Pak se mi dostalo do pacek něco, co mě nadchlo a pobavilo. :-) Douglas Adams - Stopařův průvodce galaxii; Holistická detektivní kancelář Dirka Gentlyho; Dlouhý, temný čas svačiny duše.
[/b].

V době, kdy jsem narazil na toto fórum jsem právě Douglase Adamse četl a dal jsem si podle něho nick (a heslo, které jsem po těch letech dneska poprvé změnil ) i kyž jsem tady kdysi Aholovi tvrdil něco jiného (právě kvůli tomu heslu ).
Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
PAVUK

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 3:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

g_dgrim napsal:
v tom scifi ti chyba uz len P.K. Dick

Aj ked niektore jeho diela sa ako vedecka fikcia ratat nedaju ;-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
CrazyLom

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 3:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Žamboch nebyl zmíněný, to je chyba. Sice se trochu podobá Kulhákovi, ale má totálně kouzelný světy (Seržant, Na ostřích čepelí)
a po nás? Což! Ať přijde potopa!
Johncreasy

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 8:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co poezie hoši? Upřímně řečeno poezie je nejvyšší forma literatury.
Topděfka

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:

máňa z brd
pustila prd
červená se
to je ale prase

upřímně řečeno řiká kdo?
Johncreasy

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já. Ale vzhledem k tomu tvému pokusu chápu, že nesouhlasíš.
Topděfka

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZO

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 8:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:

pisu ale nectu, nebavi, teda skoncil jsem u havrana od Poea a pak obcas ctu takovy ty "poezie pro cestujici" co jsou vylepeny v metru

jinak kdo ma rad Ludluma tak doporucuju knizku "Mozaika Parsifal"

nedavno jsem docetl "To" od Kinga ... melo to snad 1200 stran, navic jsem to mel v pdf formatu a cetl jsem to na pocitaci ale stejne jsem to zvladnul asi za 4 dny... chvilema jsem se do toho zabral tak ze jsem si pripadal jako v jinym svete... ostatne to se mi pri cteni stava casto

Derek Poundstone
Johncreasy

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 8:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ne v pohodě.......mě osobně to mrzí, že lidé se od poezie odvrací čím dál víc.
trochu do toho dělám.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Knihy obecně Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 12, 13, 14  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: