Laktóza

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Laktóza  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Laktóza
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JPS

PříspěvekZaslal: st říjen 24, 2007 4:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kadd : kdybych ja zral laktozu , chcipnes na ten puch :D

http://www.youtube.com/watch?v=jmURrAbZKQ8
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kadd

PříspěvekZaslal: st říjen 24, 2007 5:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JPS napsal:
Kadd : kdybych ja zral laktozu , chcipnes na ten puch :D

to není podstatný

Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
mitre

PříspěvekZaslal: st říjen 24, 2007 5:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kupte mi nekdo lvouna kalifornského
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2007 6:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Latóza úplně ideální není, ale problémy se zahleněním a pod může spíše způsobovat obsah některých alergenů v samotné mléčné bílkovině. A nemá jen špatné účinky:

Doc. Stránský (LF UK Praha): Laktóza ve výživě

laktóza = disacharid složený z glukózy a galaktózy, nachází se v mateřském mléce všech zvířat s výjimkou lvouna kalifornského

Průměný obsah laktózy v mléce je 5 %, u zakysaných výrobků je jí méně (3 %), v sýrech pouze 0,1 %. Najdeme ji i v instantizovaných výrobcích (polévky, čaje), uzeninách a čokoládě (díky sušenému mléku). Vstřebává se v tenkém střevě díky enzymu laktáze, která se tvoří v mukóze tenkého střeva. U černochů klesá tvorba laktózy ve 3.-4. roce života až o 90 %.

Laktóza
podporuje peristaltiku, aktivuje střevní flóru, působí lehce laxativně, účinné prebiotikum, podporuje vstřebávání Ca (proto mají osoby s laktózovou intolerancí větší sklony k osteoporóze), brání tvorbě zubního kazu, napomáhá při laktaci (podporuje aktivitu Streptococus lactis), snižuje glykemickou odezvu cukrů, diabetici ji lépe snášejí než sacharózu.

Laktózová intolerance

působí průjmy, bolesti v podbřišku, tvorbu plynů H2 a CH4 (v Evropě výskyt 10-50 %, zejména severní Itálie) .

hezkej opis skript:o)

jak brání laktosa vzniku zubního kazu, když streptococcus mutans i oralis ( původci zubního kazu ) jsou laktoze fermentoři a tudíž Ti v pusině udělají to krásně kyselé pH?

P.S. věděli jste, že se dá proti zubnímu kazu...resp. proti jeho původci očkovat ( autovakcinou nanéšenou na lokálně ).
Mik.cz

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2007 6:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

deadlift: nevedel jsem to ale asi neco podobnyho mam v sobe protoze mi je 24 a jeste jsem nemel ani jeden kaz a muj zubar to porad nechape a rika mi ze jsem rarita...
kid

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2007 9:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Žádná skripta

ale: Přehled zajímavých referátů na konferenci Vitamins 2005 (Radanal), Pardubice 14.-15.9.2005

Na ten zubní kaz se musíš zeptat pana docenta v jakých souvislostech to myslel....
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2007 12:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Žádná skripta

ale: Přehled zajímavých referátů na konferenci Vitamins 2005 (Radanal), Pardubice 14.-15.9.2005

Na ten zubní kaz se musíš zeptat pana docenta v jakých souvislostech to myslel....
...no jo...jsem spíš orientovaný na kliniku...tyhle potravinářsko enviromentální srandy jdou mimo mě...
Bosorka

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 9:10 am    Předmět: Laktoza Odpovědět s citátem

Mam asi problem s travenim laktozy. Kdyz snim 150 g bileho netucneho jogurtu citim se nejak plna a nafoukla. Nevite cim bych mohla jogurtove svaciny nahradit? S cim smichat rano vlocky misto jogurtu? Je vhodny treba cottage. Sojove jogurty mi prijdou tucne. Nemate nejakou prehlednou tabulku o mnozstvi laktozy v potravinach?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Black Dragon

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 9:12 am    Předmět: Re: Laktoza Odpovědět s citátem

Bosorka napsal:
Mam asi problem s travenim laktozy. Kdyz snim 150 g bileho netucneho jogurtu citim se nejak plna a nafoukla. Nevite cim bych mohla jogurtove svaciny nahradit? S cim smichat rano vlocky misto jogurtu? Je vhodny treba cottage. Sojove jogurty mi prijdou tucne. Nemate nejakou prehlednou tabulku o mnozstvi laktozy v potravinach?

To nebude laktoza , ale spis ty ovesny vlocky
Ja uz je musel pred nedavnem taky vysadit, pac mi to trhalo streva ...
yazi
(ban)

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 9:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

zkus ty vlocky michat s dzusem

zacnu ti nad ranem honit zadek BANanem :D
Bosorka

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 9:26 am    Předmět: Re: Laktoza Odpovědět s citátem

Black Dragon napsal:
To nebude laktoza , ale spis ty ovesny vlocky
Ja uz je musel pred nedavnem taky vysadit, pac mi to trhalo streva ...

Mam problem i po samotnym jogurtu.

Ten dzus by nemusel byt spatny, ale zase je to samy cukr
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
yazi
(ban)

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 9:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

v jogurtu jsou taky cukry, ne tolik jako v dzusu, ale nakejch 10g fruktozy te nezabije

zacnu ti nad ranem honit zadek BANanem :D
Č174

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 10:02 am    Předmět: . Odpovědět s citátem

Je možné, že po nahrazení proteiňáku za tvaroh nemám problémy s plynatostí.. nějak mi nejde do hlavy proč to tak je..

Fitness trénink nesmí být jako pomíjivá móda. Má to být celoživotní investice.
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 10:09 am    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Koukni na složení proteinového koktejlu. Neobsahuje náhodou třeba sojový izolát?

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Č174

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 10:20 am    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Koukni na složení proteinového koktejlu. Neobsahuje náhodou třeba sojový izolát?

To mně nenapadlo ,ale je pravda že po sojovym mlíku sem si zafoukal pořádně ..

Fitness trénink nesmí být jako pomíjivá móda. Má to být celoživotní investice.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Laktóza Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: