|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Kdo vyhraje letos, v roce 2008, MS v lednim hokeji? |
| Česko |
|
42% |
[ 45 ] |
| Slovensko |
|
10% |
[ 11 ] |
| Kanada |
|
19% |
[ 21 ] |
| Rusko |
|
17% |
[ 19 ] |
| Švédsko |
|
7% |
[ 8 ] |
| Finsko |
|
0% |
[ 1 ] |
| Švýcarsko |
|
0% |
[ 1 ] |
| někdo jiný |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Celkem hlasů : 106 |
|
| Autor |
Zpráva |
AHOLA

|
Zaslal: čt květen 15, 2008 8:28 am Předmět: |
|
|
Tak aspon ti Fini zdolali USA
Rusko - Švajčiarsko 6:0
Nórsko - Kanada 2:8 _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: čt květen 15, 2008 8:30 am Předmět: |
|
|
| ChainMuscle napsal: | | mirio napsal: | | pecík napsal: | | mirio: nedokážu si představit kdo by ted mohl převzít repre... | Já taky ne. Růžička? Ale ten asi zůstane zalezlý ve Slavii. Fakt nevím. Hlavně žádné Augusty, Martince atp. Tohle myslím není správná cesta. Chce to nějakého dravce s dobrýma vazbama na hráče ze zámoří... | ¨
Český hokej by měl spolehat především na hráče z extraligy. | To bohužel - dopadli bychom jako slovensko (bez urážky). Tady ta kvalita prostě není, to je fakt. Smutný, ale fakt.
Hef: Furt dokola, ale baví mě s tebou o tom diskutovat. Sice tomu nerozumíš, ale máš aspoň svůj názor.
Naposledy upravil mirio dne čt květen 15, 2008 8:57 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: čt květen 15, 2008 8:55 am Předmět: |
|
|
| citace: | | To bohužel - dopadli bychom jako slovemsko (bez urážky). Tady ta kvalita prostě není, to je fakt. Smutný, ale fakt. |
Tak to prosto je, ti naj sa kupia do NHL, vynimocne inam a tu ostatne len zvysok...ako u vas, tak u nas....Obcas sa mozno najde mala vynimka, ale i ta len docasne.
Kluby z NHL tak ovplyvnuju dianie na MS, co je horsie, aj na Olympiade (tusim to bolo Salt Lake City, kde nam nechceli pustit do repre mnoho nasich hracov, ktori boli v tu chvilu de facto volni), nepaci sa mi, ked sa cely svet toci okolo jednej ligy.... _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: čt květen 15, 2008 8:58 am Předmět: |
|
|
| AHOLA napsal: | | citace: | | To bohužel - dopadli bychom jako slovemsko (bez urážky). Tady ta kvalita prostě není, to je fakt. Smutný, ale fakt. |
Tak to prosto je, ti naj sa kupia do NHL, vynimocne inam a tu ostatne len zvysok...ako u vas, tak u nas....Obcas sa mozno najde mala vynimka, ale i ta len docasne.
Kluby z NHL tak ovplyvnuju dianie na MS, co je horsie, aj na Olympiade (tusim to bolo Salt Lake City, kde nam nechceli pustit do repre mnoho nasich hracov, ktori boli v tu chvilu de facto volni), nepaci sa mi, ked sa cely svet toci okolo jednej ligy.... |
Kluby z NHL v nich maju obrovske peniaze,je logicke ze budu urcovat co kde a ako,o peniaze ide v prvom rade... _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: čt květen 15, 2008 9:02 am Předmět: |
|
|
AHOLA: To mě taky ne, ale nikdo z nás s tím nic neudělá. Kde jsou prachy, tam je moc. Výstupní prohlídky v NHL jsou kapitola sama pro sebe. Ale zase na druhou stranu - na NHL se dívám opravdu rád, zápasy mě baví, a i když naše extraliga měla slušnou úroveň (a tento rok to bude ještě lepší, obzvláště Sparta má v kádru super jména), tak s NHL se nedá srovnávat.
Sleduju občas i slovenskou extraligu (mám na kabelu vaši dvojku) a ta je ještě o úroveň níž, než naše extraliga (opět bez urážky). Když nejsou peníze, nebudou ani hráči světové úrovně... :- ( (
Naposledy upravil mirio dne čt květen 15, 2008 9:03 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
poldi

|
Zaslal: čt květen 15, 2008 9:03 am Předmět: |
|
|
ahola: co je pre nas horsie ze v tej nhl mame stale dokola tych istych hracov..jedna silna generacia..a ta bohuzial odchadza..
obcas tam vyskoci nejaky mladik (svatos,budaj) ale myslim ze to je malo _________________ I LOVE MY LADY...AND IRON
|
|
| nahoru |
|
 |
Hefaistos

|
Zaslal: čt květen 15, 2008 9:07 am Předmět: |
|
|
Je to tak, naše ligy bohužel nejsou tak kvalitní, a mladí nadějní hráči, kteří by za dva, tři roky mohli vyrůst ve velké osobnosti našeho hokeje předčasně odchází v lepším případě do NHL, v horším pak na farmy, kde se buď definitvně pohřbí, nebo se za pár let neúspěšných pokusů prorazit se svěšenou hlavou vrací.
Další věc je odchod do jiných evropských lig, kde je to opět čistě o penězích. Naše liga neni schopná konkurovat většina lig z těch top zemí. ¨
Stačí se podívat kdo je u nás v lize tahounem týmů? Většinou "vysloužilí" hokejisti, kteří se vrací ze zahraničních angažmá, který už odřekli repre, atd. viz. Patera, Procházka - Kladno, Šlégr, Reichel Litvínov, Dopita Znojmo, Nedvěd a teď Výborný Sparta, Vlasák v Plzni, atd. Další tvoří pár mladejch nadějnech hráčů, kteří tu stejně zůstanou rok, dva a pak dou do piči, teda do zahraničí. A to hlavní jádro, jsou při vší úctě, spíše průměrní hráči a na těch se moc stavět nedá, bohužel.
Mirio: Neser.  Ty rozumíš hokeji, jak já počítačům. _________________ "Vznáším se jako motýl, bodám jako včela."
|
|
| nahoru |
|
 |
Hefaistos

|
Zaslal: čt květen 15, 2008 9:11 am Předmět: |
|
|
ale souhlasim s tim, že přeci jenom konkrétně letos naše liga šla hodně nahoru. Nejen, že byla od začátku až dokonce vyrovnaná (kromě beznadějného Ústí), ale i třeba úspěch sparty na SUper Six, a příchodem několika navrátilců. _________________ "Vznáším se jako motýl, bodám jako včela."
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: čt květen 15, 2008 9:13 am Předmět: |
|
|
| citace: | | Sleduju občas i slovenskou extraligu (mám na kabelu vaši dvojku) a ta je ještě o úroveň níž, než naše extraliga (opět bez urážky). Když nejsou peníze, nebudou ani hráči světové úrovně... :- ( ( |
Ja viem, ta nasa je bieda, takmer ju nesledujem, iba v zavere ked ide Kosiciam o titul atd. A NHL nesledujem vobec - z pricipu , ale ta uroven je sialena, no ale ked si mozu dovolit kupit hockoho z hockade...
poldi: Ano je to tak, oproti Cechom mame polovicnu zakladnu, z Kanadou, Svedskom, USa sa nemozme ani porovnavat, materialne podmienky ani espominam. Mame par supertalentov, ale ti tu nebudu donekonecna, takze mozno stratime aj to malo, co mame ak ich nebude mat kto nahradit... _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hefaistos

|
Zaslal: čt květen 15, 2008 9:44 am Předmět: |
|
|
btw. Včera mluvil Dusík o navrhované změně v systému MS, spoustě zemí, zejména těch top se nelíbí současný systém MS - 4 skupiny po 4, z nichž tři postupují do osmifinále, hodně na ten paradox upozornilo teď právě Norsko, které si jednou jedinnou výhrou (a bodem proti finům)zajistilo účast ve čtvrtfinále.
Nový systém by měl stát jen na dvou velkých skupinách po 7 týmech (tzn. Redukce ze 16 na 14), kde by hrál, každý s každým. Záměrem má být právě eliminace toho, že se díky nastavení systému do čtrfinále dostane tým, víceméně náhodou, díky jednomu zápasu, a pak je snadnou kořistí pro kohokoliv. Zároveň by měla odpadnout řada nezáživných zápasů ve skupině.
Problém je, že tohle by musela odhlasovat většina delegátů v hokejový federaci. COž je problém z toho důvodu, že tam sedí početná skupina slabých týmů, které by tento systém ještě více oddálil možnost kontaktu s elitou. Těch slabších týmů je proti té elitě většina, takže neni pravděpodobné že by to prošlo.
Co si o tom myslíte?
Mě osobně tento systém, vyhovuje, v každý skupině sou vždycky dva silný týmy a dva slabší (v některých už tři, viz. dotahování švýcarska, běloruska na elitu). Navíc mě to takhle přijde i atraktivní, že je ta prostor pro nováčky, takhle by se z MS stala uzavřená komunita a spíš než MS, by to připomínalo Euro hockey tour s pár tými, Kanadou a USA navíc.
Na druhou stranu chápu ten záměr, tohle se mi taky nelíbí. třeba Čtvrtfinále Kanada - Norsko, zbytečnej zápas. _________________ "Vznáším se jako motýl, bodám jako včela."
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: čt květen 15, 2008 9:52 am Předmět: |
|
|
| citace: | | Co si o tom myslíte? |
Neviem, bolo tu uz viac modelov, ale kazdy ma aj svoje minus....Kazdopadne sa mi nepaci to, ze vsetko stoji na stvrfinale, obcas sa stane, ze muzstvo hra perfektne a vo stvrtfinale zavaha a ide domov, to je dost nespravodlive. _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: čt květen 15, 2008 9:54 am Předmět: |
|
|
Já jsem pro změnu systému. Líbí se mi zejména model, který se používá na juniorských MS a to ten, že vítězové čtvrtfinálových skupin postupují rovnou do semifinále - odpadá jim tak infarktový zápas o bytí/nebytí a hlavně - pořád je o co hrát, což by mohlo eliminovat podvědomé vypouštění zápasů s papírově slabšímy soupěři.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hefaistos

|
Zaslal: čt květen 15, 2008 9:56 am Předmět: |
|
|
| AHOLA napsal: | | citace: | | Co si o tom myslíte? |
Neviem, bolo tu uz viac modelov, ale kazdy ma aj svoje minus....Kazdopadne sa mi nepaci to, ze vsetko stoji na stvrfinale, obcas sa stane, ze muzstvo hra perfektne a vo stvrtfinale zavaha a ide domov, to je dost nespravodlive. |
To určitě. Nerozhoduje celková forma mužstva, ale konkrétní zápas. Na druhou stranu si pomatuju je to pár let zpátky, kdy se zápasy play-off hráli na dva zápasy (kromě finále), jako třeba v lize mistrů a moc se to neosvědčilo, to play off hrozně ztratilo na atraktivitě, semifinále na dva zápasy nevim, pokud zápas skončí 1:0, 2:1atd. OK, ale když někdo prohraje 5:1 tak ten druhej zápas je víceméně zbytečnej. _________________ "Vznáším se jako motýl, bodám jako včela."
|
|
| nahoru |
|
 |
Hefaistos

|
Zaslal: čt květen 15, 2008 10:03 am Předmět: |
|
|
| mirio napsal: | | Já jsem pro změnu systému. Líbí se mi zejména model, který se používá na juniorských MS a to ten, že vítězové čtvrtfinálových skupin postupují rovnou do semifinále - odpadá jim tak infarktový zápas o bytí/nebytí a hlavně - pořád je o co hrát, což by mohlo eliminovat podvědomé vypouštění zápasů s papírově slabšímy soupěři. |
Když tak mě oprav, protože já nevim jak je to u jiniorů, ale možná je to ta varianta co byla teď zmiňovaná.
Tzn. Jsou tam dvě skupiny po sedmy, kde hraje každý s každým. Vítěz skupiny jde rovnou do semifinále a další dva soupeři k nim musejí probojovat přes čtvrtfinále, tzn. týmy na druhém a třetím místě ve skupinách proti sobě ? _________________ "Vznáším se jako motýl, bodám jako včela."
|
|
| nahoru |
|
 |
Tyrael

|
Zaslal: čt květen 15, 2008 10:15 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|