novinky, zajímavosti, aktuality

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 136, 137, 138  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - novinky, zajímavosti, aktuality  Úvodní stránka -> Strongman -> novinky, zajímavosti, aktuality
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
s.sman

PříspěvekZaslal: čt září 04, 2008 9:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Výtah z reportáže :

Jsme toho názoru, že přinesly organizátorům jednu velkou logistickou zkušenost a závodníkům velké trápení z přetěžkých disciplín. Ty byly opravdu nejnáročnější ze všech dosavadních kol poháru. Tahání 16 ti tunky nezvládl nikdo. I přez to, že kamion organizátoři otáčeli snad ze všech stran, nepohl se ani o centimetr a tak se disciplína do výsledků nezapočítala. Následovala akce Super Yoke, kterou nejlépe zvládl Sedmík a hned za ním Jiří Žaloudek. Ten se v úvodu závodů usadil na špičce a zase jsme viděli toho známého Jirku, Strongmana baviče sršícího vtipem - tentokrát už i skvělými výkony. Herecká zkušenost (známý český kaskadér) mu hodně prospěla. Třetí nejrychlejší čas dosáhl Šalata a hned za ním Luboš Pevný z Trenčína. Disciplína Hercules Hold byla na první pohled odpočinková. Organizátoři se rozhodli, že vozidla budou již přední nápravou na zemi a tak se dosahovalo dlouhých časů držení. Zde se prosadil Luboš Pevný za ním Jan Bártl a třetí Jiří Žaloudek. Šalata 4. a Sedmík až 7. místo. Za pozornost stojí výkon Vojtěcha, který je v této disciplíně porazil a dostal se na 5. pozici. Následoval Viking Press, zdvih podobný kládě, nebo zdvihu soukolí, ale o to těžší, že činka musela jít za hlavu. Tuto část vzdali před zahájením Štefl, Vojtěch i Pevný, takže nakonec ji provedlo jen 5 závodníků. O bodíky se zde podělili Šalata s Bártlem a třetím Sedmíkem. Žaloudek sbíral kontaktní body na 4. místě a čekal na svou silnou disciplínu kufry. Zde kromě něj dominovali jasně Šalata i Sedmík. Zdeněk si po zkušenosti z Chomutova pohlídal otočku. V další disciplíně držení závaží museli závodníci udržet zavěšený kotouč na výdrž. Ruce musely být při tom předpaženy ve výšce očí. Verdikt rozhodčích způsobil, že byl Sedmíkův pokus předčasně ukončen. Rozhodčí totiž jednou upozornila Sedmíka na držení, následně posoudila jeho pokus jako neregulérní a ukončila jej. Když jsme se pak dívali na video museli jsme zhodnotit, že byl pokus v pořádku a Sedmík byl poškozen. Jury ale video vidět nechtěla a tak to pro tohoto šampióna znamenalo až 7. místo.

Dominovali Slováci. Pevný první a Jambor druhý. Poslední disciplínou byla lahůdka Medley.

Kombinace Tire Flipu a přitahování už lehčího náklaďáku ala Avia na čas.
mysH

PříspěvekZaslal: čt září 04, 2008 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sedma musel byt asi pekne nastvanej, ze ho zariznou : (
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Paty

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2008 10:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdyby to soudcoval clovek tomu kompetentni,tak by to treba vypadalo jinak Jinak sem slysel,ze soutez byla celkove spise zklamanim
s.sman

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2008 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Všechny disciplíny tohoto typu (krucifix, držení v předpažení), bych ze strongmanů odstranil pro neobjektivnost.
s.sman

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2008 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Paty napsal:
Jinak sem slysel,ze soutez byla celkove spise zklamanim

Podle tohoto hodnocení byla :

Celkově byly ale závody na průměrné úrovni. Diváky zaskočila trochu ponurá atmosféra a vstupné. Organizátoři neměli ošetřeny koridory na opačné straně závodiště a tak se tam usadila velká skupina neplatících, které pak byl problém vyprovodit zpět. Moderátorovi vypadával mikroport prakticky po celý čas závodu, takže bylo slyšet jen každé třetí slovo, nebo část věty. Ozvučení bylo na tuto plochu nedostatečné. Závody na úrovni Česko-slovenského poháru se zahraniční účastí není možné ozvučit 15W „tranzistorákem“. Potřebný výkon je minimálně 150 W. Dlouhé prostoje mezi disciplínami a žádný program pro diváky jménu soutěží ČS poháru moc nepřidal. Místy divákům dle jejich vyjádření přišlo, že jsou na stavbě, kde se staví lešení. Ale to souvisí se zvukem o kterém jsem se již zmínil. Jsme smutní z rozhodčích. Slovensko mělo původně nominovat jako rozhodčího pana Bátika, ale ten nedorazil. Tento zkušený rozhodčí nakonec jak se ukázalo poněkud chyběl.
Paty

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2008 8:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

s.sman napsal:
Všechny disciplíny tohoto typu (krucifix, držení v předpažení), bych ze strongmanů odstranil pro neobjektivnost.

Tak,tak....Myslim,ze vetsina by souhlasila s timto nazorem...
Jirka_
Božena

PříspěvekZaslal: út září 09, 2008 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BANOVSKÝ SILÁK
V nedeli 7. zari se Bánovciach nad Bebravou uskutecnilo 4. kolo Slovenského pohára silných mužov. Zucastnilo se jej 11 borcu z toho 4 cesi (Koks, Janda, Svoboda, Svozil). Pocasi nam vice nez pralo a tak vetsina borcu byla propocena jiz davno pred startem prvni discipliny. Tech bylo pouze pet, ale o to bylo narocnejsi. Obvzlaste zaverecne trio kamion-yoke-noseni kamene dalo zabrat opravdu kazdemu. Jinak atmosfera byla uz od zacatku vyborna stejne tak jako ucast publika. Komentar a zpevny doprovod zajistovala oblibena ANAWI.

I) Log lift 100kg - 60s
- zde bylo prekvapenim ze klada nebyla umistena na pneumatikach tak jak to byva zvykem, proto bylo treba prizpusobit nacvicenou techniku na tzv. opravdu bez odrazeni

- 8ks pro me znamenalo prubezne 5-6 misto

II) Farmers walk (2x100kg) + tire flip (2x400kg)
- tady mi trochu chybela technika na pneu, bylo znat ze je tezsi nez nase

- 3. misto

III) Track pull 7,5t - 20m
- bylo to mirne do kopce a hlavne u konce byl mensi "hrbol" takze hodne lidi skoncilo cca 20cm pred cilem (stejne jako ja )

- nikdy jsem jeste netahal nic tak tezkeho navic s pomocnym lanem.. technicky mi to moc neslo, chvili jsem tahal rukama chvili zas nohama coz me tak neuveritelne vyridilo

IV)Super yoke 320kg - 20m
- po kamionu to byla opravdu zabava, pro porovnani - minule jsem yoke prenesl s jednim polozenim, tentokrat to bylo 4x

- jinak po tomto jsem opustil zavodiste pro znacnou zaludenci nevolnost proto chudak Lukas nema videa

V) Noseni kamene - 150kg na max
- nevim kde se to ve me vzalo ale proste sem sel

- tady uz jsem doufal ze alespon jednu disciplinu vyhraju, vypadalo to velmi dobre az na posledniho zavodnika, toho sm.jda Petrika (ktereho timto zdravim )

ZAVER
1) Misa Petrik (SK)
2) Lukas Svoboda
3) Petr Koks - nastoupil i pres znacne zdravotni potize!
4) Szoboslay Alexander (SK)
5) Ja
6) Ivan Moravsky (SK) - tomu sem vratil porazku z Jenikova
.. 10) Jirka Janda

Co jeste rici.. Dalsi super soutez! Brano a spol to meli opravdu zmaknute na jednicku! Uz se tesim za 14 dni

---------------------- jeste par fotos ----------------------------------------
Jirka Janda

Lukas snazici se zabit soupere pohledem

Petr Koks

tohle snad nema cenu komentovat

vytezove Koks, Petrik, Svoboda
Já ti řeknu co dál. Zavolam pár zfetovanejch negrů z kleštěma a letlampou pro pana domácího, aby si tady hoši trochu zablbli. Slyšíš mě co řikam ty vidláku, eště jsem s tebou hochu neskončil, tvá prdel pozná středověk.
lalala

PříspěvekZaslal: út září 09, 2008 2:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobrá sada
caladan

PříspěvekZaslal: út září 09, 2008 2:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Paráda, ten Petřík vypadá docela hubeně mezi duem Koks a S.sman.:-)
Věřím, že by se Jirka_ umístil daleko lépe, kdyby ho zase nerozrušovala ta hezká moderátorka.:-)
CIZO

PříspěvekZaslal: st září 10, 2008 7:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

FINALISTE KVALIFIKACE WSM!

Group 1
Poundstone
Bergmann

Group 2
Pfister
Wenta

Group 3
Mitt
Hollands

Group 4
Pudzianowski
Haugen

Group 5
Ortmayer
Ostlund

podle vseho to byla snad nejvetsi podivana v historii strongman soutezi... finale je za dva dny a bude to opravdu velka bitva

Derek Poundstone
Johncreasy

PříspěvekZaslal: st září 10, 2008 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Škoda...na můj vkus moc Američanů. Tím nechci říct, že si to nezasloužili, ale přál jsem Magnusi.
CIZO

PříspěvekZaslal: st září 10, 2008 8:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Škoda...na můj vkus moc Američanů. Tím nechci říct, že si to nezasloužili, ale přál jsem Magnusi.

Magnusovi se moc nedarilo, neuveritelny byl pfister ktery prisel s vahou kolem 160kg a takovou kondici ze se po tahani 40ti tunoveho trucku ani nezadychal!

Jinak Mariusz je udajne zraneny a neustale leduje levou nohu, Poundstone si pri finalovych atlas stones poranil chodidlo tak ze skoro nemohl chodit ale druhy den uz na tom byl lip, Mark Felix si pri atlas stones utrhl pravy biceps

Myslim ze to bude hodne vyrovnane, ve skvele forme jsou totiz vsichni

... jinak Mariuzs udajne prisel oproti jarni soutezi kdy ho porazil Poundstone o cca 15kg tezsi... to ze ma formu s jakou by mohl okamzite aspirovat na predni umisteni v profi BB snad ani netreba dodavat

Derek Poundstone
Triton

PříspěvekZaslal: st září 10, 2008 9:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.flickr.com/photos/jasonscottmeans/ Celkem hezký fotky ze závodu, škod.a, že jsem to nikde nechyt online
Adno

PříspěvekZaslal: st září 10, 2008 9:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ked mate nejake dalsie fotky/videa tak ich tu urcite poslite. Ten album je dobry, ale napriklad nikde som tam nevidel Mariusza...
CIZO

PříspěvekZaslal: st září 10, 2008 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Adno napsal:
Ked mate nejake dalsie fotky/videa tak ich tu urcite poslite. Ten album je dobry, ale napriklad nikde som tam nevidel Mariusza...

Derek Poundstone

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - novinky, zajímavosti, aktuality Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 136, 137, 138  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: