|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Triton

|
Zaslal: ne listopad 02, 2008 5:05 pm Předmět: Ložisková x neložisková VČ |
|
|
Chci si koupit 50 mm ( 2,2 m délka ) olympijskou osu a rád bych se zeptal, jestli je hodně poznat rozdíl mezi ložiskovou a neložiskovou, když už do toho budu vrážet nějaký peníze, tak aby to k něčemu bylo. Teda zlepšení bude každopádně, protože ted mám doma nějakou doma vyrobenou osu, která má asi 45 mm po celé délce, což je při nadhozech a čelních dřepech celkem sranda a o udržení mrtvoly ani nemluvě
Kdyby se někdo nějaké kvalitní osy nebo rovnou sady chtěl zbavit, rád odkoupím.
dik _________________ [size=9:d2af49dc03][i:d2af49dc03][color=darkblue:d2af49dc03]Dr.Zoidberg[/color:d2af49dc03][/i:d2af49dc03][/size:d2af49dc03]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ygg
|
Zaslal: ne listopad 02, 2008 5:17 pm Předmět: |
|
|
Pokud chceš dělat přemístění nebo dokonce trh, jedině ložisková, jinak se odjebeš. Ložiskové, třeba od Liga, navíc snesou větší zatížení. Jinak se třeba ta štangle od Gruna vcelku dá... _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Triton

|
Zaslal: ne listopad 02, 2008 5:35 pm Předmět: |
|
|
To jsem chtěl slyšet, respektive nechtěl. Větší váhy zatim nehrozí, ale vzhledem k tomu, že chci zařazovat víc cviky jako přemístění atd, tak nějaká korunka bude muset navíc putovat z peněženky. _________________ [size=9:d2af49dc03][i:d2af49dc03][color=darkblue:d2af49dc03]Dr.Zoidberg[/color:d2af49dc03][/i:d2af49dc03][/size:d2af49dc03]
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne listopad 02, 2008 5:45 pm Předmět: |
|
|
Zase to ber tak, že LIGO až tak neznám, ale kvalitní vzpěračská osa je normálním člověkem prakticky nezničitelná a věčná.....staré dobré ruské vydržely léta a my jsme měli v posilce ještě tyče někdy ze 60.let, a furt v pohodě. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: ne listopad 02, 2008 6:16 pm Předmět: |
|
|
Asi před tejdnem my kolegové v práci říkali, že v bazaru "u číče" (majitel Aljančič) má celkem slušnou velkou činku za 1000,- Kč. Nevím jak vypadá, ale za skouknutí určitě stojí.
Je to ten bazar ve Václavský ulici, z nábřeží napravo asi 3.-4. barák nad Alžbětou. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
Triton

|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
|
| nahoru |
|
 |
Rall_

|
Zaslal: ne listopad 02, 2008 9:15 pm Předmět: |
|
|
Jak říká ygg, pokud chceš dělat vzpěračské cviky, tak se bez osy s ložisky neobejdeš... Ligovka je celkem dobrá, cena je relativně slušná - sada nějakých 180kg za asi 35tisíc. Na začátek je to dost, ale vydrží desítky let. My máme ve vzpírárně ještě ruskou činku z roku 1940, je sice malinko ohnutá, ale používáme ji jen na bench a na to stačí. Možná by ses ale mohl podívat po nějakém starém Vostoku, třeba už bude trochu zrezlý, ale pro tvoje potřeby bude stačit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Triton

|
Zaslal: ne listopad 02, 2008 9:49 pm Předmět: |
|
|
Na to moje rekreační šmrdlání to bude až až....Ale řikám si že za nějaký takový pení si koupim notebook a bude to za 2 roky šrot. asi to udělám tak, že osu vezmu nějakou kvalitní a kotouče nějak doseženu + uvidim co bude v tom bazaru. Každopádně dík všem za postřehy. _________________ [size=9:d2af49dc03][i:d2af49dc03][color=darkblue:d2af49dc03]Dr.Zoidberg[/color:d2af49dc03][/i:d2af49dc03][/size:d2af49dc03]
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: ne listopad 02, 2008 9:57 pm Předmět: |
|
|
| Rall_ napsal: | | Ligovka je celkem dobrá, cena je relativně slušná - sada nějakých 180kg za asi 35tisíc. |
No to si snad delas srandu. V USA jsem koupil 400lb Weider sadu za 250 dolaru. Olympijska osa s lozisky, vsechny kotouce komlet pogumovane, barevne rozlisene. Jediny "problem" byl ze kotouce nebyly presne kalibrovane a byly oznacene v librach. Cinka byla made in China, takze ji jeste museli do USA dovezt!!! To jsou veci
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne listopad 02, 2008 10:06 pm Předmět: |
|
|
Kua Tygře...když něčemu moc nerozumíš, tak o tom fakt raději nepiš
Ad 1) v USA je vše levnější, ale spočti si náklady na dopravu sem+DPH+clo
Ad 2) Weider je pro vzpírání na houno, to si může koupit tu neložiskovout tady za 2-3 litry.
Ad 3) S Ligem srovnávat IVANKO .... je fakt, že i u IVANKA by se dala možná najít levnější, ale už jen o trošku...ale opět ji sem musíš nějak dostat. Takže v celku ta Ligo vyjde levněji.
Ad 4) základ je osa..DOBRÁ OSA..žádná Berlín, Řím, Tokio  . Kotouče se už sehnat dají a třeba i ty Grunovské by měly být v klidu, pokud s tím nebude švihat z výšky.
Ideál by bylo nechat si sem nějakým "spřáteleným" kamionem dovézt neoficiálně  z Ruska Vostok a podobně  . Ty byly fakt dobré, podle mne lepší/příjemnější než LIGO. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: ne listopad 02, 2008 10:15 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Kua Tygře...když něčemu moc nerozumíš, tak o tom fakt raději nepiš
Ad 1) v USA je vše levnější, ale spočti si náklady na dopravu sem+DPH+clo
Ad 2) Weider je pro vzpírání na houno, to si může koupit tu neložiskovout tady za 2-3 litry.
Ad 3) S Ligem srovnávat IVANKO .... je fakt, že i u IVANKA by se dala možná najít levnější, ale už jen o trošku...ale opět ji sem musíš nějak dostat. Takže v celku ta Ligo vyjde levněji.
Ad 4) základ je osa..DOBRÁ OSA..žádná Berlín, Řím, Tokio . Kotouče se už sehnat dají a třeba i ty Grunovské by měly být v klidu, pokud s tím nebude švihat z výšky.
Ideál by bylo nechat si sem nějakým "spřáteleným" kamionem dovézt neoficiálně z Ruska Vostok a podobně . Ty byly fakt dobré, podle mne lepší/příjemnější než LIGO. |
Kua psal jsem ze byla olympijska S LOZISKAMA. Taky jsem psal ze byla nekalibrovana, tzn. ze hmotnost muze litat +- 2% coz pokud to neni primo na zavodech nikomu nevadi a pocitam ze Tritonovi uz vubec ne. Samozrejme ze pocitam s dopravnym, proto jsem ji tam taky nechal. Nepsal jsem to proto aby si to Triton hned utikal objednat, jenom me vyrazila dech ta cena. Ze je astronomicka neokecas.
Kua Yggu
|
|
| nahoru |
|
 |
Wygh
|
Zaslal: ne listopad 02, 2008 10:22 pm Předmět: |
|
|
Jestli je rozdíl ložiskové a neložiskové osy v tom, že se protáčí  , tak osobně mi víc vyhovuje činka bez ložišek Jak na oly lifty, tak na trojku. Když se mi protáčí v rukou, tak z toho nemam dobrej pocit (už mi párkrát vypadla z ruky  )
edit: Ligo je tedy ložiskové jak jsem pochopil... tak s tím se mi cvičí špatně _________________ "Clean food is rocket fuel to the athletic body."
Jesse Marunde
Naposledy upravil Wygh dne ne listopad 02, 2008 10:26 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne listopad 02, 2008 10:26 pm Předmět: |
|
|
Tygře....vím že s ložiskama, ale jestli by to vědal pak ta zápěstí a lokty:-))). Ono i s ložiskama je to kus od kusu, a k Ligu ať se vyjádří vzpěrači, já s ní cvičím, ale jen lift, ne přemístění....nicméně třeba s tím Vostokem bych fakt srovnával jen LEOKO, ELEIKO a IVANKO.
Pravdu samozřejmě máš, že na nekalibrované kotouče sere pes, ale v těch osách je rozdíl hrozně citelný, a při liftu ho nepoznáš. Pokud vím, tak kluci z vedlejšího fóra koukali na IVANKA, a tam ta osa vycházela asi na 8 tisíc, takže ten rozdíl v ceně už není ta hrozný. Vzpěračské jsou vůbec drahé jak sviňa, klidně koukni na net na ty LEOKO nebo ELEIKO. Ale zase tě přežijí.... _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne listopad 02, 2008 10:30 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|