Ložisková x neložisková VČ

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ložisková x neložisková VČ  Úvodní stránka -> Ostatní -> Ložisková x neložisková VČ
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Triton

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2008 5:05 pm    Předmět: Ložisková x neložisková VČ Odpovědět s citátem

Chci si koupit 50 mm ( 2,2 m délka ) olympijskou osu a rád bych se zeptal, jestli je hodně poznat rozdíl mezi ložiskovou a neložiskovou, když už do toho budu vrážet nějaký peníze, tak aby to k něčemu bylo. Teda zlepšení bude každopádně, protože ted mám doma nějakou doma vyrobenou osu, která má asi 45 mm po celé délce, což je při nadhozech a čelních dřepech celkem sranda a o udržení mrtvoly ani nemluvě

Kdyby se někdo nějaké kvalitní osy nebo rovnou sady chtěl zbavit, rád odkoupím.

dik
ygg

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2008 5:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud chceš dělat přemístění nebo dokonce trh, jedině ložisková, jinak se odjebeš. Ložiskové, třeba od Liga, navíc snesou větší zatížení. Jinak se třeba ta štangle od Gruna vcelku dá...
Triton

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2008 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To jsem chtěl slyšet, respektive nechtěl. Větší váhy zatim nehrozí, ale vzhledem k tomu, že chci zařazovat víc cviky jako přemístění atd, tak nějaká korunka bude muset navíc putovat z peněženky.
ygg

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2008 5:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zase to ber tak, že LIGO až tak neznám, ale kvalitní vzpěračská osa je normálním člověkem prakticky nezničitelná a věčná.....staré dobré ruské vydržely léta a my jsme měli v posilce ještě tyče někdy ze 60.let, a furt v pohodě.
Marky V.

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2008 6:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi před tejdnem my kolegové v práci říkali, že v bazaru "u číče" (majitel Aljančič) má celkem slušnou velkou činku za 1000,- Kč. Nevím jak vypadá, ale za skouknutí určitě stojí.
Je to ten bazar ve Václavský ulici, z nábřeží napravo asi 3.-4. barák nad Alžbětou.
Triton

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2008 6:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marky V. napsal:
Asi před tejdnem my kolegové v práci říkali, že v bazaru "u číče" (majitel Aljančič) má celkem slušnou velkou činku za 1000,- Kč. Nevím jak vypadá, ale za skouknutí určitě stojí.
Je to ten bazar ve Václavský ulici, z nábřeží napravo asi 3.-4. barák nad Alžbětou.

Dík moc za tip, hned zítra se tam stavim.
Marky V.

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2008 6:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Triton napsal:
Marky V. napsal:

Dík moc za tip, hned zítra se tam stavim.

Týýýý vole "kolegové my říkali" s "y". To jsem snad v životě nenapsal
Rall_

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2008 9:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak říká ygg, pokud chceš dělat vzpěračské cviky, tak se bez osy s ložisky neobejdeš... Ligovka je celkem dobrá, cena je relativně slušná - sada nějakých 180kg za asi 35tisíc. Na začátek je to dost, ale vydrží desítky let. My máme ve vzpírárně ještě ruskou činku z roku 1940, je sice malinko ohnutá, ale používáme ji jen na bench a na to stačí. Možná by ses ale mohl podívat po nějakém starém Vostoku, třeba už bude trochu zrezlý, ale pro tvoje potřeby bude stačit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Triton

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2008 9:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na to moje rekreační šmrdlání to bude až až....Ale řikám si že za nějaký takový pení si koupim notebook a bude to za 2 roky šrot. asi to udělám tak, že osu vezmu nějakou kvalitní a kotouče nějak doseženu + uvidim co bude v tom bazaru. Každopádně dík všem za postřehy.
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2008 9:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rall_ napsal:
Ligovka je celkem dobrá, cena je relativně slušná - sada nějakých 180kg za asi 35tisíc.

No to si snad delas srandu. V USA jsem koupil 400lb Weider sadu za 250 dolaru. Olympijska osa s lozisky, vsechny kotouce komlet pogumovane, barevne rozlisene. Jediny "problem" byl ze kotouce nebyly presne kalibrovane a byly oznacene v librach. Cinka byla made in China, takze ji jeste museli do USA dovezt!!! To jsou veci
ygg

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2008 10:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kua Tygře...když něčemu moc nerozumíš, tak o tom fakt raději nepiš

Ad 1) v USA je vše levnější, ale spočti si náklady na dopravu sem+DPH+clo

Ad 2) Weider je pro vzpírání na houno, to si může koupit tu neložiskovout tady za 2-3 litry.

Ad 3) S Ligem srovnávat IVANKO .... je fakt, že i u IVANKA by se dala možná najít levnější, ale už jen o trošku...ale opět ji sem musíš nějak dostat. Takže v celku ta Ligo vyjde levněji.

Ad 4) základ je osa..DOBRÁ OSA..žádná Berlín, Řím, Tokio . Kotouče se už sehnat dají a třeba i ty Grunovské by měly být v klidu, pokud s tím nebude švihat z výšky.

Ideál by bylo nechat si sem nějakým "spřáteleným" kamionem dovézt neoficiálně z Ruska Vostok a podobně . Ty byly fakt dobré, podle mne lepší/příjemnější než LIGO.
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2008 10:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Kua Tygře...když něčemu moc nerozumíš, tak o tom fakt raději nepiš

Ad 1) v USA je vše levnější, ale spočti si náklady na dopravu sem+DPH+clo

Ad 2) Weider je pro vzpírání na houno, to si může koupit tu neložiskovout tady za 2-3 litry.

Ad 3) S Ligem srovnávat IVANKO .... je fakt, že i u IVANKA by se dala možná najít levnější, ale už jen o trošku...ale opět ji sem musíš nějak dostat. Takže v celku ta Ligo vyjde levněji.

Ad 4) základ je osa..DOBRÁ OSA..žádná Berlín, Řím, Tokio . Kotouče se už sehnat dají a třeba i ty Grunovské by měly být v klidu, pokud s tím nebude švihat z výšky.

Ideál by bylo nechat si sem nějakým "spřáteleným" kamionem dovézt neoficiálně z Ruska Vostok a podobně . Ty byly fakt dobré, podle mne lepší/příjemnější než LIGO.

Kua psal jsem ze byla olympijska S LOZISKAMA. Taky jsem psal ze byla nekalibrovana, tzn. ze hmotnost muze litat +- 2% coz pokud to neni primo na zavodech nikomu nevadi a pocitam ze Tritonovi uz vubec ne. Samozrejme ze pocitam s dopravnym, proto jsem ji tam taky nechal. Nepsal jsem to proto aby si to Triton hned utikal objednat, jenom me vyrazila dech ta cena. Ze je astronomicka neokecas.
Kua Yggu
Wygh

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2008 10:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli je rozdíl ložiskové a neložiskové osy v tom, že se protáčí , tak osobně mi víc vyhovuje činka bez ložišek Jak na oly lifty, tak na trojku. Když se mi protáčí v rukou, tak z toho nemam dobrej pocit (už mi párkrát vypadla z ruky )
edit: Ligo je tedy ložiskové jak jsem pochopil... tak s tím se mi cvičí špatně

Jesse Marunde

Naposledy upravil Wygh dne ne listopad 02, 2008 10:26 pm, celkově upraveno 1 krát
ygg

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2008 10:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tygře....vím že s ložiskama, ale jestli by to vědal pak ta zápěstí a lokty:-))). Ono i s ložiskama je to kus od kusu, a k Ligu ať se vyjádří vzpěrači, já s ní cvičím, ale jen lift, ne přemístění....nicméně třeba s tím Vostokem bych fakt srovnával jen LEOKO, ELEIKO a IVANKO.

Pravdu samozřejmě máš, že na nekalibrované kotouče sere pes, ale v těch osách je rozdíl hrozně citelný, a při liftu ho nepoznáš. Pokud vím, tak kluci z vedlejšího fóra koukali na IVANKA, a tam ta osa vycházela asi na 8 tisíc, takže ten rozdíl v ceně už není ta hrozný. Vzpěračské jsou vůbec drahé jak sviňa, klidně koukni na net na ty LEOKO nebo ELEIKO. Ale zase tě přežijí....
ygg

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2008 10:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wygh napsal:
Jestli je rozdíl ložiskové a neložiskové osy v tom, že se protáčí , tak osobně mi víc vyhovuje činka bez ložišek Jak na oly lifty, tak na trojku. Když se mi protáčí v rukou, tak z toho nemam dobrej pocit (už mi párkrát vypadla z ruky )
edit: Ligo je tedy ložiskové jak jsem pochopil... tak s tím se mi cvičí špatně

No jo, ale kdyby se neprotáčela, tak ti u nadhozu s větší vahou asi urve ruce ... já si to tedy neumím představit. A protáčí se správně obě, ale ty s ložiskama líp.
Olympijská činka s kotouči (litina) | -
Kvalitní olympijské činky litinové (průměr 50 mm) o váze 125 kg!
9999 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Ložisková x neložisková VČ Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: