redukované série-účinný tréning?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - redukované série-účinný tréning?  Úvodní stránka -> Trénink -> redukované série-účinný tréning?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

používam v tréningu aspoň niekedy redukované série?
áno, pravidelne
10%
 10%  [ 4 ]
občas
50%
 50%  [ 19 ]
nikdy
39%
 39%  [ 15 ]
Celkem hlasů : 38

Autor Zpráva
Juice2

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Muj naprosto neodborny: Zkousel jsem kdysi (pri bicepsovem zdvihu a pak jsem to testnul i pri drepech :)) a krome vyrazne prodlouzene doby nez jsem mohl zase chodit a nevypadat pritom jako debil zadny valny efekt

Mrtvej tah dobrej tah!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
maria

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

skoušel , ako dlho?koľko tréningov?
Poman

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 10:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

maria napsal:
Poman napsal:
Můj slabě odborný názor je:
Spíš skoro kontraproduktivní...

názor je ok, ak vieš podlož to niečím možno vlastnou skúsenosťou

-Zkušenost mám tak asi,že jsem párkrát kdysi tohle dělal na kladkách na nějakejch triceps/biceps.

-Ale já se na to dívám už deformovaně z podledu Fyziologie,klinický zátěže atd atd...
Juice2

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 10:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No nic moc - 2 tydny - tzn. jsem takhle odjel ty drepy 2x a bic. zdvih 4x, ale zase to bylo v zacatcich, kdy je jeste na cloveku videt kazdy trenink a tenhle na vzdory te vynalozene energii videt nebyl - tolik veskere moje zkoumani :)

Mrtvej tah dobrej tah!
CIZO

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 10:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mam stejny nazor jako grim

u nejakych maly svalu typu lytka, biceps, izolovane ramena... proc ne, trochu to prohrat s nizsi intenzitou a vetsim poctem opakovani

u zakladnic cviku je to dobre tak maximalne na vyrobeni nejakyho zraneni

Derek Poundstone
useyourhead

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 10:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to výborný způsob jak dosáhnout vyšší vytrvalosti, doporučil bych to jednoznačně sportovcům snažící se o získání aerobní kondice. I když i pro ty by se našel efektivnější způsob:-)
johny40

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 10:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
mam stejny nazor jako grim

u nejakych maly svalu typu lytka, biceps, izolovane ramena... proc ne, trochu to prohrat s nizsi intenzitou a vetsim poctem opakovani

Môžem sa spýtať aké zranenie?

Postupným znižovaním váhy sú kĺby a šlachy odľahčené ak sú zaťažené tak svalové vlákna a to kyselinou mliečnou.
ygg

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 10:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:

Tak to nevím, konkrétně u benče jsem s tím kdysi experimentoval..byť ne v TAK sofistikované formě..a žádné problémy nebyly. Nechal jsem toho z toho důvodu, že jsem nějak nepocítil žádný efekt, který by ospravedlňoval to lození s kotoučema, a přemýšlení, jak činku naložit, aby se pak dala shazovat jak potřebuju. Stejný efekt u dřepů, a MT nehodnotím, to je podle mne pro tuhle metodu zcela nevhodný cvik..resp. tato metoda je pro tento cvik zcela na prd

EDIT: Reno má pravdu, silové vytrvalosti to pománá, to ano.
CIZO

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 10:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nevyjadril jsem se uplne presne...

abych to specifikoval, absolutne bych to nezarazoval u cviku kde je kladen velky narok na stabilizaci stredu tela (drepy, tahy, pritahy v predklonu, tlaky ve stoji apod.) protoze ten stred tela se unavi driv nez cilene procvicovany svalovy partie a pak muze povolit... a mozny dusledek je zrejmy

treba Tsatsouline tvrdi ze treba na drepu pri maximalce 5x200 je rozhodne bezpecnejsi drepnout 5x190 nez 12x160 protoze na 5 opakovani se da stred tela udrzet ale na dlouhou serii o 12 opakovanich uz je to docela problem

u bence bych to klidne zkusil, nicmene nevim jestli neni mnohem lepsi nez prehazovat kotouce jit radsi na bradla a dat ten cvik v superserii

Derek Poundstone
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 10:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nehovoriac o tom, ze to bude dost narocne na CNS
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 10:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud se jede normalni serie OPRAVDU do maxima, tak potom neni sila na pokracovani ani s 10% zatezi. Pokud nekdo silu na pokracovani v redukovane serii ma, tak si pri hlavni serii nechal at uz vedome ci podvedome rezervu na pokracovani. Vyzkouset se ma vsechno, me se tohle ale vubec neosvedcilo.
ygg

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 10:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To co píšeš je pravda, ale zase jsem názoru, že pokud si člověk toto riziko uvědomuje, a soustředění na cvik a jeho korektní techniku tomu odpovídá, tak to není neřešitelné. A dovolím si s velkým autorem beara drze polemizovat/poopravit jej....není to bezpečnější, jen těch 12s může být/je z hlediska koncentrace obtížnějších. Bezpečný dřep je správně provedený dřep, blbě provedený je nebezpečný pomalu i s osou (jsem si jednou, kokot sprostý, hnul při rozcvičování s blbou 60kou zádama tak, že skoro tři týdny bylo ranní ohnutí se k umyvadlu očistec ). Celkový přístup k tréninku musí prostě jeho specifické nároky odrážet. Včetně toho, že si každý musí ujasnit, jestli na to vůbec má.

Stejně tak je z důvodu, který píše grimko, při tomhle typu tréninku asi velmi důležité věnovat pozornost dostatečné regeneraci.
maria

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 10:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

štúdia písala, že takýto tréning by sa nemal precvičovať príliš často, kulturisti ho radi cvičia aj ako ťažkoľahký tréning, začnú s ťažkou váhou 4-5 opak, zhodia na 50%, polovicu váhy, a dajú až do zlyhania 10-15 opak
CIZO

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 11:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
To co píšeš je pravda, ale zase jsem názoru, že pokud si člověk toto riziko uvědomuje, a soustředění na cvik a jeho korektní techniku tomu odpovídá, tak to není neřešitelné. A dovolím si s velkým autorem beara drze polemizovat/poopravit jej....není to bezpečnější, jen těch 12s může být/je z hlediska koncentrace obtížnějších. Bezpečný dřep je správně provedený dřep, blbě provedený je nebezpečný pomalu i s osou (jsem si jednou, kokot sprostý, hnul při rozcvičování s blbou 60kou zádama tak, že skoro tři týdny bylo ranní ohnutí se k umyvadlu očistec ). Celkový přístup k tréninku musí prostě jeho specifické nároky odrážet. Včetně toho, že si každý musí ujasnit, jestli na to vůbec má.

Stejně tak je z důvodu, který píše grimko, při tomhle typu tréninku asi velmi důležité věnovat pozornost dostatečné regeneraci.

jasne, nerikam ze ten trenink vede automaticky ke zraneni, ale to riziku tam proste bude zakonite vetsi, to je proste logicke... jasne ze kdyz pod cinku vleze nekdo kdo ten cvik udela spatne tak uz je jedno jestli jel dve nebo dvacet opakovani a mel tam padesat nebo devadesat % a neco si oddelat muze stejne

jen jsem toho nazoru ze od jiste vykonnostni urovne kdy se treninkovy vahy pohybuji na dvojnasobku nebo snad na trojnasobku telesny vahy je namiste peclive vybirat co s tou cinkou udelas a co ne a to nejen z toho duvodu abys maximalizoval vysledky ale hlavne abys zustal celej

Derek Poundstone
Freimen

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 11:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BigOne napsal:

sorry že pičuju ale nějak mě nebaví pasivně sledovat jak tohle forum upadá... pravda tohle je aspoň příspěvek který ma hlavu a patu a nějakou myšlenku, jinak 90 procent tady jsou takovy hovadiny že kolikrát ani nevim co na to napsat.

jsi hodný, že kvalitu fora zlepšuješ rýpáním např. do Luboše Koumala a vkládáním svých fotek jako protiargument, že si můžeš takové pindy na nějakého závodníka bezdůvodně dovolit. Jménem celého fora ti za tu tvou snahu o zlepšení úrovně děkuji.

Jinak k topicu: Já tuhle metodu využíval vždy na ramena na separaci středních či zadních delt (nikdy najednou v jednom tréninku) a v závěru přípravy nebo tu a tam pro změnu mi to přineslo dobré výsledky. Na jiné partie a zejména základní cviky si to pro čisté kluky, neřkuli začátečníky, vůbec nedovedu představit...

Na druhou stranu jsem ale osobně viděl, že takový Petr Weinlich tak dobu trénoval a všechny partie, už jsem tu vyprávěl o tom pověstném tréninku nohou, kdy měl napraný multuipress všemi 20kg kotouči co byly v posilovně, bylo tam cca 280kg a on dřepoval a dřepoval a vždy asi po 6 opakováních mu sundali z každé strany 20kg...To byl moment, který nikdy v životě nezapomenu, celá posilovna přestala cvičit, atmosféra by se dala krájet...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - redukované série-účinný tréning? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: